Πανελλήνιες 2024: Ο Μανώλης Σελεγγίδης είναι πρώτος των πρώτων - Τα σχέδιά του για τις σπουδές του

Κατάφερε να αριστεύσει - Με τους βαθμούς του μπαίνει σε όποια σχολή επιθυμεί
Πανελλήνιες 2024: Ο Μανώλης Σελεγγίδης είναι πρώτος των πρώτων - Τα σχέδιά του για τις σπουδές του
1'

Ο 18χρονος Μανώλης Σελεγγίδης από την Θεσσαλονίκη είναι ο πρώτος των πρώτων των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων, με βαθμολογία 19.800 μόρια, πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο.

Οι βαθμολογίες του μαθητή από δημόσιο σχολείο της Πυλαίας εντυπωσιάζουν, αφού κατάφερε να αριστεύσει σε Μαθηματικά και Χημεία, όπου έγραψε 20, ενώ στην Έκθεση έγραψε 19,2 και στην Φυσική 19,8. Κατάφερε έτσι να περάσει πρώτος στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, βέβαια με τους βαθμούς του μπορεί να μπει σε όποια σχολή επιθυμεί.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι θα επιλέξει είτε την Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών είτε Μηχανικών Υπολογιστών. «Δεν σπαταλούσα καθόλου χρόνο όταν διάβαζα, ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος, χρειάζεται διάβασμα συστηματικό και συγκεντρωμένο, όταν το θέλεις σου βγαίνει αυθόρματα», είπε.

Όπως είπε στην ΕΡΤ3 και τη δημοσιογράφο Λία Χριστάρα, ο 18χρονος, μπορεί να κουράστηκε τον Ιανουάριο και να ένιωθε πως τελειώνουν οι δυνάμεις του, αλλά επανήλθε γρήγορα, βρήκε τελικά ξανά τον βηματισμό του και τα έδωσε όλα λίγο πριν την τελική ευθεία. Τώρα, το μόνο που θέλει, είναι πρώτα να πάει διακοπές κάπου στη Χαλκιδική και στην Πάρο και μετά να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

Οι γονείς του ήταν άκρως υποστηρικτικοί στη μεγάλη του προσπάθεια και δεν τον πίεσαν ποτέ να διαβάσει, ανέφερε, ενώ το μόνο πράγμα που ζήτησε πριν από τη δύσκολη διαδικασία των εξετάσεων ήταν ένα…γαλακτομπούρεκο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
13:45ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Λάρισα