Πιερρακάκης: «Από τον Σεπτέμβριο 10.000 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση»

Στο σχέδιο για την Παιδεία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
1'

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης επιβεβαίωσε τον διορισμό 10.000 εκπαιδευτικών από τον Σεπτέμβριο.

«Αντιμετωπίζουμε αυτούς τους διορισμούς ως εξορθολογιστική χρήση πόρων. Θα οργανώσουμε με πολύ καλό σχέδιο την Παιδεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Πιερρακάκης.

Πρόσθεσε μάλιστα για τους διορισμούς: «Ένα κομμάτι – περίπου 4.500 – είναι από τον τακτικό προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείου Παιδείας. Οι υπόλοιποι προέρχονται από τους πίνακες του ΑΣΕΠ από του 40.000 αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι θα καλύψουν μόνιμες, οργανικές ανάγκες».

«Η Pisa μετράει απόλυτες επιδόσεις. Μας απασχολεί σαν κυβέρνηση. Θα δείτε πολλές περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Στις πανελλαδικές δεν μετράμε απόλυτες επιδόσεις καθώς μια χρονιά τα θέματα είναι πιο εύκολα και άλλες πιο δύσκολα. Η ουσία είναι πως οι πανελλαδικές είναι αμετάβλητος θεσμός», πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας αναφορικά με τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ανέφερε πως «είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή, έστω και ετεροχρονισμένη. Θα δείτε ένα κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο, πχ, σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί αυτή η πράξη. Η χώρα πρέπει να φύγει μπροστά. Αυτό είναι το πολιτικό μήνυμά μας».