ΕΚΠΑ: Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στην αντιπρύτανη και τους συνδικαλιστές

Η αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ έδιωξε συνδικαλιστές που φώναζαν για την απόλυση του υπαλλήλου που έριξε τον σέρβερ
ΕΚΠΑ: Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στην αντιπρύτανη και τους συνδικαλιστές
2'

«Περάστε έξω από το γραφείο μου ρε!» Αυτή ήταν η αντίδραση της Σοφίας Παπαϊωάννου αντιπρυτάνεως του ΕΚΠΑ όταν κατά τη συνάντηση που είχε με συνδικαλιστές ανέβηκαν οι τόνοι.

Όλα συνέβησαν χθες (Πέμπτη 4 Ιουλίου) όταν ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ μαζί με άλλες οργανώσεις και συλλόγους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα μαζί με φοιτητές, πραγματοποίησε κινητοποίηση για την απόλυση ενός συμβασιούχου εργαζομένου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το εν λόγω πρόσωπο εργάζεται στο πανεπιστήμιο 19 χρόνια.

Εξαιτίας της απουσίας του πρύτανη, η αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Αντιπρυτάνεως κυρίας Παπαϊωάννου, που ήταν και η μόνη από τη Διοίκηση στον χώρο.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, ακολούθησε παράθεση των αιτημάτων από τους εκπροσώπους των φορέων. Δηλώθηκε ξεκάθαρα ότι η παρούσα Πρυτανική Αρχή με τη στάση της και την επιμονή της στην απόλυση του εν λόγω υπαλλήλου καταγράφεται στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του ΕΚΠΑ. Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο μεταπολιτευτικά στο δημόσιο απόλυσης εργαζόμενου – εκλεγμένου στη διοίκηση Σωματείου και Ομοσπονδίας για τη συνδικαλιστική του δράση.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι τόνοι ανέβηκαν και η αντιπρύτανης αντέδρασε χτυπώντας το χέρι της στο τραπέζι και φωνάζοντας «έξω από το γραφείο μου ρε».

Υπενθυμίζεται πως ο υπάλληλος που απολύθηκε είναι το άτομο που είχε τεθεί σε αναστολή καθηκόντων καθώς είχε δηλώσει ότι μαζί με συναδέλφους του και φοιτητές είχαν ρίξει τον server του Πανεπιστημίου.

Αποτέλεσμα της ενέργειάς του ήταν να ακυρωθούν οι εξετάσεις μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου τη Δευτέρα που γίνονταν από απόσταση. Πρόκειται για την περίοδο όπου λάμβαναν χώρα διαμαρτυρίες για τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Εξαιτίας των διαμαρτυριών τα ΑΕΙ της χώρας προχωρούσαν σε εξετάσεις εξ αποστάσεως προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή