Πανελλαδικές 2024: Ο μαθητής με το απόλυτο 20άρι στα Μαθηματικά

Πάντως όπως τονίζει, πλέον θα έχει τη δυνατότητα να ζήσει όμορφες στιγμές, έχοντας γυρίσει σελίδα και ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το κεφάλαιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Πανελλαδικές 2024: Ο μαθητής με το απόλυτο 20άρι στα Μαθηματικά
INTIME NEWS
4'

Πανέτοιμος να ξεκινήσει το επόμενο υπέροχο κεφάλαιο της ζωής του είναι ο Βασίλης Σολοβός, για τον οποίο οι πανελλαδικές αποδείχτηκαν… εύκολη υπόθεση! Άλλωστε με καθαρό 20άρι στα Μαθηματικά, 19,8 στη Χημεία, 18,3 στη Φυσική και 15,6 στη Γλώσσα, προφανώς αποδεικνύει ότι είναι πανέτοιμος να κάνει το επόμενο σημαντικό βήμα.

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, μαθητής του 3ου ΓΕΛ Λάρισας, χαμηλών τόνων, με ευγένεια, κοινωνικός και με χιούμορ. Αυτός είναι ο Βασίλης, ο μικρότερος από 4 παιδιά, με τα αδέρφια του να έχουν επίσης πετύχει στο παρελθόν αξιοζήλευτες επιδόσεις στις πανελλαδικές. Ο ίδιος πάντως, μιλώντας στον sypol.gr, με απόλυτη ειλικρίνεια, παραδέχεται ότι στην ηλικία αυτή, τίποτα δεν είναι ξεκαθαρισμένο στο μυαλό του και δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για πώς βλέπει τον εαυτό του στο μέλλον. Εκφράζει σκέψεις και προβληματισμούς που μπορεί πολλοί νέοι μας να μην παραδέχονται.

Πολλές φορές οι μεγαλύτεροι θεωρούμε ότι οι πανελλαδικές ανοίγουν πόρτες για τα παιδιά μας. Σαφέστατα ισχύει. Αλλά δεν κλείνουν και καμία πόρτα. Διότι όπως πολύ ώριμα επισημαίνει ο Βασίλης, θα επιλέξει σήμερα έναν δρόμο, όμως στην πορεία δεν γνωρίζει πού θα καταλήξει. Δεν έχει ακόμη δει όλες τις προοπτικές. Δεν έχει ακόμη αναλύσει όλες τις επιθυμίες του. Και αυτή είναι η ομορφιά της ζωής που ανοίγεται μπροστά του. Μιας ζωής γεμάτη εκπλήξεις που θα τη ζήσει όπως εκείνος επιθυμεί. Στην πορεία θα βρει τον δικό του δρόμο.

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Δεν είμαι από τα παιδιά που έχουν ξεκάθαρα στο μυαλό τους ποιο θα είναι το επόμενο βήμα που θα κάνουν. Νομίζω ότι έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια να επιλέξουμε τι θα κάνουμε τελικά στη ζωή μας. Προσωπικά επέλεξα πεδίο στο τέλος της Β’ Λυκείου. Οι γονείς μου πρότειναν να ακολουθήσω τα βήματα από τα δύο αδέρφια μου και να κατευθυνθώ προς στρατιωτική Ιατρική. Όμως για εμένα η Βιολογία είναι ένα μάθημα που δεν μου ταιριάζει. Σε αντίθεση με τα Μαθηματικά που είναι η μεγάλη μου αγάπη. Έτσι πήρα την τελική απόφαση. Ακόμη και τώρα όμως, λίγο πριν το μηχανογραφικό, δεν έχω ξεκαθαρίσει πού θέλω να είμαι. Έχω σίγουρα κάποιες σχολές στο μυαλό μου. Θα πάρω με ψυχραιμία τις αποφάσεις μου. Άλλωστε στα επόμενα χρόνια έχω το περιθώριο να επιλέξω τα επόμενα βήματα”, λέει χαρακτηριστικά.

Έχοντας συγκεντρώσει περισσότερα από 18.500 μόρια, κάνει διάφορες σκέψεις. Σχολές όπως Ικάρων (ΣΙ) Έρευνας Πληροφορικής καθώς και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, έρχονται ψηλά στις προτιμήσεις του. Το βέβαιο είναι ότι έχοντας και τη στήριξη της οικογένειάς του θα συνεχίσει να πορεύεται στις στέρεες βάσεις που έχει βάλει.

Κοιτώντας τον τελευταίο χρόνο και την προσπάθεια που έκανε, ο Βασίλης αναφέρει τα εξής: “Όλη μου τη ζωή ήμουν σταθερά καλός μαθητής. Μου άρεσε το διάβασμα, είχα βάσεις, οπότε την τελευταία χρονιά δεν δυσκολεύτηκα να βάλω ένα πρόγραμμα. Σαφέστατα δεν υπάρχει χρόνος για τίποτε άλλο. Αφιερώνεσαι ολοκληρωτικά στις εξετάσεις. Όμως δεν το βλέπω ότι στερήθηκα πράγματα”, ενώ με μία δόση χιούμορ προσθέτει γελώντας με νόημα: “Ίσως μου έλειψε να είχα λίγο περισσότερο χρόνο για να κάνω γνωριμίες με παιδιά της ηλικίας μου, κυρίως κορίτσια”…

Πάντως όπως τονίζει, πλέον θα έχει τη δυνατότητα να ζήσει όμορφες στιγμές, έχοντας γυρίσει σελίδα και ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το κεφάλαιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από συζητήσεις που έκανε με φίλους του, διαπίστωσε ότι πολλά παιδιά αγχώθηκαν την κρίσιμη εκείνη στιγμή και δεν απέδωσαν αυτά που μπορούσαν. Εκείνος ήταν τυχερός και αντιμετώπισε με ψυχραιμία τις εξετάσεις. Και δικαιώθηκε. Όπως επισημαίνει όμως για κανέναν δεν τελειώνει κάτι με τις πανελλαδικές. “Δεν είναι δίκαιο να αποφασίζουμε για όλη μας τη ζωή στα 18 μας χρόνια. Θεωρώ ότι έχουμε πολλά να δώσουμε σε αυτή τη χώρα και στην πορεία θα ανακαλύψουμε όλα εκείνα που μας γεμίζουν”, καταλήγει ο Βασίλης.

Πηγή: onlarissa.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή