Μηχανογραφικό 2024: Πότε κλείνει η πλατφόρμα - Πότε βγαίνουν οι βάσεις

Το υπουργείο Παιδείας προτείνει στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μηχανογραφικό 2024: Πότε κλείνει η πλατφόρμα - Πότε βγαίνουν οι βάσεις
SOTIRIS_DIMITROPOULOS
3'

Μέχρι την προσεχή Πέμπτη (18.7.2024) θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής για το Μηχανογραφικό 2024 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

Έτσι, οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέγουν την επεξεργασία Μηχανογραφικού ή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου μέχρι και τα μεσάνυχτα (24:00) της Πέμπτης, μέσω της σχετικής πλατφόρμας στη διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.grκαι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας (password).

Το υπουργείο Παιδείας προτείνει στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους το γεγονός ότι η προθεσμία υποβολής των Μηχανογραφικών και Παράλληλων Μηχανογραφικών Δελτίων είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστικοποίηση τους.

Ακολούθως, την Παρασκευή (19.07.2024) και μέχρι το μεσημέρι στις 14.00 μ.μ., οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να διαγράψουν τις σχολές που δεν επιθυμούν τελικά, ενώ η προσθήκη σχολών ή η αλλαγή σειράς προτιμήσεων δε θα είναι δυνατή.

Στη συνέχεια, η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.

Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας, μπορούν να απευθύνονται στο λύκειο τους, είτε τις προγραμματισμένες ημέρες εφημερίας είτε τις δύο επιπλέον ημέρες που θα λειτουργήσουν τα λύκεια εντός Ιουλίου.

Όσοι υποψήφιοι δεν θυμούνται το password που ήδη είχαν αποκτήσει στο σχολείο τους, μπορούν είτε να απευθύνονται στο λύκειό τους, είτε εναλλακτικά -και εφόσον είχαν δηλώσει προσωπικό εmail κατά την απόκτηση του password-, να ορίσουν νέο κωδικό ασφαλείας μέσα από την εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου, με την επιλογή «Ξέχασα τον Κωδικό Ασφαλείας», χωρίς να μεταβούν στη σχολική μονάδα.

Ακόμη, για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στα λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά τις ημέρες με τις προγραμματισμένες εφημερίες κάθε Λυκείου και επιπλέον την Παρασκευή 12-7-2024 και την Πέμπτη 18-7-2024

Όσον αφορά στους υποψήφιους που παραπέμπονται στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2024, η απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) και η κατάθεση Μηχανογραφικού θα πραγματοποιηθεί μετά τις Επαναληπτικές Εξετάσεις.

Μόλις ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων, τότε, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις 2024, που θα βάλουν τέλος στην αγωνία των υποψηφίων. Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής πιθανότατα θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Ιουλίου με επικρατέστερη ημερομηνία την Δευτέρα (29.07.2024)

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι βαθμοί επίδοσης των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή