Μηχανογραφικό δελτίο: Πότε κλείνει η πλατφόρμα - Οδηγίες για το συμπλήρωμά του

Οι υποψήφιοι καλούνται να κάνουν τα μηχανογραφικά τους δελτία μέχρι και την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
EUROKINISSI
2'

Άνοιξε πριν από λίγες η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

Οι υποψήφιοι καλούνται να κάνουν τα μηχανογραφικά τους δελτία μέχρι και την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024. Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για τους 90.416 υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες, διεκδικώντας μία από τις 68.851 διαθέσιμες θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα, δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές των βάσεων εισαγωγής στο 1ο, το 3ο και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών, των Σπουδών Υγείας, Οικονομίας και Πληροφορικής, αντίστοιχα. Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, των Θετικών Σπουδών αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων, της τάξεως των 200 έως 300 μορίων.

Μέχρι πότε θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα για το μηχανογραφικό

Η πλατφόρμα michanografiko.it.minedu.gov.gr θα είναι ανοικτή έως τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024 (ώρα 23:59).

Η προθεσμία υποβολής των Μηχανογραφικών και Παράλληλων Μηχανογραφικών Δελτίων είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστικοποίησή τους.

Πώς γίνεται η υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου

Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται τη σχετική πλατφόρμα, στη διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας (password), μπορούν να επιλέγουν την επεξεργασία Μηχανογραφικού ή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.

Αρχικά, οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (επιλέγοντας ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ) και στη συνέχεια να «κλειδώσουν» το τελικό τους Μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ). Κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι βλέπουν και μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα, για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεών του είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ελάχιστη βάση εισαγωγής κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών.