Αύριο η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Αφορά εισαγωγή στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ, για το έτος 2024-2025, σε 41 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας
1'

Αύριο ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ, για το έτος 2024-2025, σε 41 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών:

«Αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ, για το έτος 2024-2025, σε 41 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Μέσα από την αύξηση των επενδύσεων, την ενίσχυση των επιχειρήσεων και μέσα από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ, συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον στόχο μας για ολοένα και περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Η κατάρτιση που προσφέρουν οι σχολές της ΔΥΠΑ ανταποκρίνονται σε αυτό το στόχο παρέχοντας εφόδια σε άνεργους συμπολίτες μας και μάλιστα σε ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Η ανεργία στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά σχεδόν 8% και έχουν δημιουργηθεί 400.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 310.000, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι καλύτερα αμειβόμενες απ’ ότι στο παρελθόν.

Συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση με στόχο να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.»