Βάσεις εισαγωγής 2024: Πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές - Άνοδος στις πιο χαμηλόβαθμες

Αύξηση στο 38% των τμημάτων και πτώση στο 62% κατέγραψαν οι βάσεις εισαγωγής για το 2024
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές καταγράφηκε μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ αντίστοιχα σημειώθηκε άνοδος στις χαμηλόβαθμες σχολές.

Ειδικότερα, αύξηση κατέγραψε το 38% των τμημάτων και πτώση το 62%.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας καθώς και τις βάσεις εισαγωγής ανά τμήμα και σχολή τόσο για τους υποψηφίους που προέρχονται από τα γενικά λύκεια της χώρας όσο και για τους υποψηφίους που προέρχονται από τα εσπερινά λύκεια.

Πίνακας 1: Στατιστικά στοιχεία υποψηφίων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ για τα αποτελέσματα επιλογής Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024.

Πίνακας 2: Στατιστικά στοιχεία υποψηφίων με ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ για τα αποτελέσματα επιλογής 2024

Πίνακας 3: Στατιστικά στοιχεία υποψηφίων για τα αποτελέσματα του Παράλληλου Μηχανογραφικού 2024.

Οι θέσεις της ειδικής κατηγορίας υπολογίστηκαν ως το 10% πλέον των θέσεων της γενικής κατηγορίας ανά ΙΕΚ και ειδικότητα.

Αναλυτικά οι βάσεις σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Εδώ οι βάσεις εισαγωγής για τα ΓΕΛ 2024 Εδώ οι βάσεις εισαγωγής για τα εσπερινά ΓΕΛ 2024 Εδώ οι βάσεις εισαγωγής για ΕΠΑΛ 2024 Εδώ οι βάσεις εισαγωγής για τα εσπερινά ΕΠΑΛ 2024

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων και να αναρτηθούν στα Λύκεια. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή ανήλθε σε 73.161, εκ των οποίων 61.985 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 11.176 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ.

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.412 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής θα ανακοινωθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο. Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Λιμενικού Σώματος, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

Σχετικές ειδήσεις