Βάσεις 2024: «Άδεια» από εισακτέους τα πανεπιστημιακά τμήματα Φυσικής

Πώς κατανέμονται τα «κενά» ανά πανεπιστημιακό ίδρυμα

Βάσεις 2024: «Άδεια» από εισακτέους τα πανεπιστημιακά τμήματα Φυσικής
Αρχείου - In Time
1'

Σημαντικές ελείψεις πρωτοετών φοιτητών καταγράφουν στο σύνολό τους τα πανεπιστημιακά τμήματα Φυσικής με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, με την εφαρμογή της ΕΒΕ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα foititikanea.gr , από την κατηγορία Γενικών Λυκείων - ΓΕΛ:

ΕΚΠΑ: 157 θέσεις, 93 επιτυχόντες

ΑΠΘ: 146 θέσεις, 54 επιτυχόντες

Πανεπιστήμιο Πατρών: 193 θέσεις, 69 επιτυχόντες

Πανεπιστήμιο Κρήτης: 118 θέσεις, 26 επιτυχόντες

ΔΠΘ: 89 θέσεις, 28 επιτυχόντες

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: 90 θέσεις, 43 επιτυχόντες

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: 219 θέσεις, 86 επιτυχόντες

Οι Προέδροι των πανεπιστημιακών Τμημάτων Φυσικής είχαν εκφράσει δημόσια τις ανησυχίες τους πριν από έναν μήνα, σχετικά με τα θέματα που έπεσαν στις πανελλαδικές, ασκώντας κριτική στην Κεντρική Επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα θέματα δεν παρουσιάζουν κάποιο ζήτημα αξιοπιστίας, αλλά παρέχουν μια λανθασμένη εικόνα της επιστήμης της Φυσικής. Οι πρόεδροι τόνισαν ότι η επιλογή των θεμάτων αναμένεται να αποτρέψει τους μαθητές από το να επιλέξουν τα Τμήματα Φυσικής για τις σπουδές τους, καθώς προωθήθηκε μια εσφαλμένη εντύπωση ότι η Φυσική περιορίζεται στην επίλυση σύνθετων και εξειδικευμένων ασκήσεων.

Η επιστήμη της Φυσικής, όπως είχαν επισημάνει, είναι ένα πεδίο που προσπαθεί να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα της ανθρωπότητας, προσφέροντας νέες γνώσεις και λύσεις σε σημαντικά προβλήματα. Η άποψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με την εντύπωση που δημιουργείται από τα θέματα των εξετάσεων, τα οποία φαίνεται να εστιάζουν υπερβολικά στη γρήγορη επίλυση δύσκολων ασκήσεων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή