Ανακαλύψτε τις πιο δημοφιλείς σχολές και τμήματα στην Ελλάδα

Όσα χρόνια και αν περάσουν, ο Σεπτέμβρης θα είναι πάντα μία νέα αρχή. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις και όλα τα ορόσημα, άλλωστε, συμβαίνουν αυτόν τον μήνα.

Ανακαλύψτε τις πιο δημοφιλείς σχολές και τμήματα στην Ελλάδα
3'

Το σχολικό κουδούνι χτυπάει, οι εγγραφές στις σχολές ξεκινούν και έτσι γιορτάζει η εκπαίδευση. Χωρίς πυροτεχνήματα, αλλά με τον ενθουσιασμό ενός νέου κόσμου που ανοίγεται μπροστά σας, περιμένοντας να τον κατακτήσετε.

Διατηρώντας ένα τέτοιο σκεπτικό, η εκπαίδευση μετατρέπεται σε μία δημιουργική αναζήτηση ανάμεσα στις επιλογές που ταιριάζουν στην προσωπικότητά σας, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας. Και αυτή η αναζήτηση είναι ίσως μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ενήλικης ζωής σας ή μάλλον η εκκίνηση αυτής. Από Οικονομικά και Marketing μέχρι Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες και από Νέες Τεχνολογίες μέχρι Τέχνες, μία περίοδος γνώσης ξεκινάει να ξετυλίγεται για να σας παρασύρει να την ανακαλύψετε.

Αν, ωστόσο, βρίσκεστε στην έναρξη της αναζήτησης της σχολής ή του τμήματος που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με τις πιο δημοφιλές σχολές και τα τμήματα στην Ελλάδα, για να σας βοηθήσουμε.

#1 Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Σπουδές

Ο χώρος του τουρισμού είναι ένας μαγικός κόσμος που έχει δημιουργηθεί, για να προσφέρει όχι απλώς ένα σύνολο υπηρεσιών αλλά μία μοναδική συνολική εμπειρία που μένει αξέχαστη στους καλεσμένους. Αυτή η hospitality experience ξεπερνά όλα όσα γνωρίζατε μέχρι σήμερα και αναδεικνύει τη σημαντικότητα των σπουδών και της εξειδίκευσης σε πρωταρχική προϋπόθεση, αν θέλετε να γίνετε επιτυχημένοι επαγγελματίες.

#2 Σχολές Διαφήμισης και Marketing

Η αγορά της διαφήμισης βρίσκεται σε ανάπτυξη, καθώς οι εταιρείες και τα brands επιστρέφουν δριμύτερα στην αγορά με αυξημένους προϋπολογισμούς και αμοιβές. Στο πλαίσιο αυτό, οι σχολές Διαφήμισης και Marketing στην Ελλάδα βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα και αυτό,, διότι φαίνεται πως η επόμενη γενιά διαφημιστών θα πρέπει να έχει γνώσεις πάνω σε μία ολιστική προσέγγιση στην επιστήμη και την πρακτική της διαφήμισης.

#3 Σχολές Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Αν κοιτάξετε γύρω σας θα καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η Αρχιτεκτονική. Αντανακλά την κάθε εποχή και τα πολιτιστικά συμφραζόμενα, ενώ οι αρχιτέκτονες συνεργάζονται με πληθώρα άλλων επαγγελματιών, ώστε να δώσουν υπόσταση στα κτήριά τους. Επίσης, η Αρχιτεκτονική, ως τομέας, συνδυάζει πρακτικές δεξιότητες και ακαδημαϊκή μελέτη. Οπότε, ο κλάδος αυτός συγχρονίζεται πάντα με την εποχή που βρισκόμαστε, έχει επαφή και με άλλους, αλλά διευρύνει και τους ορίζοντες και γι’ αυτό ανήκει στις πιο δημοφιλείς σχολές.

#4 Σπουδές Πληροφορικής

Η Πληροφορική είναι μία υπερ- επιστήμη που «αγγίζει» όλες τις άλλες σχεδόν: Από την εκπαίδευση (με το digital learning) ως την ιατρική (με τη ρομποτική χειρουργική). Επίσης, «αγγίζει» πεδία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, η κυβερνοασφάλεια, αλλά και η ψυχαγωγία και γι’ αυτό αποτελεί μία επιλογή που θα μπορούσατε να εξετάσετε.

#5 Σπουδές Ψυχολογίας

Εκτός από αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, η ψυχολογία αποτελεί και έναν δυναμικό, αλλά και ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα σπουδών, ο οποίος διαρκώς εξελίσσεται, χάρη στην άμεση σχέση του με ένα μεγάλο φάσμα της κοινωνίας και των σύγχρονων σημαντικών φαινομένων της. Έτσι, καταλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αγοράς εργασίας.

Τα φοιτητικά χρόνια είναι ένα ορόσημο που θα σας σημαδεύσει και θα σας δημιουργήσει αναμνήσεις από εκείνες που θα διηγείστε χρόνια μετά. Υπερσύγχρονες αίθουσες, νέες τεχνολογίες, καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας και κυρίως εξειδικευμένοι καθηγητές θα κάνουν αυτό το «ταξίδι» σας αξέχαστο. Μαζί σας θα «ταξιδέψουν» άνθρωποι που θα γίνουν φίλοι σας και δεν θα ξεχάσετε ποτέ, οπότε αξίζει να κάνετε μία επιλογή που θα σας ταιριάξει.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα για την Εκπαίδευση ΕΔΩ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή