Επιλέγοντας την καλύτερη σχολή μαγειρικής- ζαχαροπλαστικής, εξασφαλίζουμε το μέλλον μας

Στην Ελλάδα, η μαγειρική είναι παράδοση, είναι κομμάτι του πολιτισμού μας, αλλά και τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μας.
5'

Και αυτό, διότι αρκεί μόλις ένα πιάτο με τα αγαπημένα μας υλικά, για να αναδείξει τη δημιουργικότητα, τη φροντίδα και το πάθος μας… από την ιδέα μέχρι την υλοποίησή του.

Άλλωστε, έτσι έχουμε μάθει να δείχνουμε την αγάπη μας, να αποφορτιζόμαστε από μία γεμάτη μέρα ή να γιορτάζουμε τις χάρες μας με την οικογένειά μας: Μέσα από τα πιάτα που μας φέρνουν όλους γύρω από το τραπέζι και αποτελούν μέρος της κουλτούρας μας. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αυτό το πάθος που έχουμε για τη μαγειρική να ορίσει -από εδώ και στο εξής- την επαγγελματική μας πορεία και μάλιστα, σε μία από τις σημαντικότερες κουζίνες της σύγχρονης γαστρονομίας;

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να βρούμε τη «γέφυρα» εκείνη που θα μας οδηγήσει από την ερασιτεχνική ενασχόληση στην επαγγελματική καταξίωση και από την έμπνευση στη δημιουργία της δικής μας «ταυτότητας» στον εστιατορικό χώρο. Και εδώ, είναι που κάνει την εμφάνισή της μία σχολή που μπορεί να μας προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες δίπλα στους καλύτερους. Πώς, ωστόσο, θα είμαστε σίγουροι ότι έχουμε επιλέξει την κατάλληλη;

Απορρόφηση στην αγορά εργασίας

Ψάχνοντας την κατάλληλη σχολή μαγειρικής, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν μετράει μόνο η δική μας θέληση, αλλά και τα «μυστικά» που θα μάθουμε, για αυτό πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε δίπλα στους καλύτερους. Διότι μία σχολή που έχει καλή φήμη για το επίπεδο των σπουδών της, έχει και καλά επίπεδα απορρόφησης των αποφοίτων της στην αγορά εργασίας. Και τον συνδυασμό των δύο παραπάνω, μπορούμε να τον βρούμε μόνο στη LE MONDE.

Πρόκειται για τη σχολή που σκοπό έχει να μας εξασφαλίσει ένα άριστο περιβάλλον κατάρτισης, όπου τα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους καθηγητές, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, ακολουθώντας την πιο σύγχρονη διδακτική μεθοδολογία. Έτσι, εξασφαλίζοντάς μας την απόλυτη εξειδίκευση στη γαστρονομία, μας δίνει όλα τα εφόδια, για να διακριθούμε επαγγελματικά και να διασυνδεθούμε με επιτυχημένους επαγγελματίες της γαστρονομίας.

Πέρα από αυτά, όμως, η LE MONDE πρόκειται να μας προσφέρει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τις σπουδές μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να εμπλουτίσουμε το θεωρητικό μας υπόβαθρο με σεμινάρια, διαλέξεις, ημερίδες και εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Οι επιλογές που μας δίνει η σχολή

Ωστόσο, για να καταλήξουμε στην κατάλληλη επιλογή, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η σχολή που θα φοιτήσουμε, θα μας παρέχει τη δυνατότητα επιλογής της ειδικότητας με την οποία θέλουμε να ασχοληθούμε. Διότι είναι διαφορετικό να καθοδηγούμε, να συντονίζουμε, να δίνουμε έμπνευση και να αξιολογούμε την ομάδα μας ως Αρχιμάγειρες- Chefs και άλλο να δημιουργούμε γλυκές συνταγές, με βάση τις ανάγκες των πελατών μας, ως Pastry Chefs.

Στη LE MONDE, λοιπόν, μπορούμε να επιλέξουμε ακριβώς με τι θα ασχοληθούμε. Από τη μία, έχουμε την ειδικότητα του Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης, Αρχιμάγειρα- Chef που πρόκειται να μας προσφέρει ένα σύνολο γαστρονομικών και τεχνικών γνώσεων, για να μπορούμε στη συνέχεια να πετυχαίνουμε τα πιο γευστικά και οικονομικά αποτελέσματα. Πώς; Χάρη στο πρόγραμμα σπουδών που είναι έτσι διαμορφωμένο, ώστε να ερχόμαστε σε επαφή με τις πρώτες ύλες και να τις επεξεργαζόμαστε, ακολουθώντας κάθε φορά την κατάλληλη μεθοδολογία. Ενώ, χάρη στις σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, μπορούμε να εξασκούμε το μαγειρικό μας ταλέντο και να δημιουργούμε τελικά τα πιο γευστικά σύνολα.

Από την άλλη, η ειδικότητα του Τεχνικού Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής ή αλλιώς Pastry Chef, μπορεί να μας προσφέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία, για να δημιουργούμε κάθε παρασκεύασμα ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας με απόλυτη ακρίβεια. Και αυτό, γιατί στα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα θα έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε τη σύσταση και τον τρόπο χρήσης των πρώτων υλών, να μελετήσουμε και να εφαρμόσουμε τις κλασικές συνταγές, ώστε να κατακτήσουμε τις βασικές τεχνικές και σίγα- σιγά να αναδείξουμε τη δημιουργικότητά μας με το dessert styling.

Success stories που αποδεικνύουν την επιτυχία

Βέβαια, για να πάρουμε την τελική απόφαση, χρειάζεται να δούμε τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητα ενός προγράμματος ή την επιρροή και τη φήμη της σχολής. Χρειάζεται, με δυο λόγια, να δούμε τους απόφοιτούς της. Και στην περίπτωση της LE MONDE, οι απόφοιτοι είναι ένα ακόμα κριτήριο που θα συντελέσει στην τελική απόφασή μας για τις σπουδές μας στη μαγειρική. Διότι από αυτό έχει αποφοιτήσει ένα πλήθος καταξιωμένων επαγγελματιών, όπως είναι ο Άκης Πετρετζίκης, ο Τάσος Μαντής, η Βασιλική Βουρλιωτάκη, ο Νίκος Θωμάς, ο Ανδρέας Λαγός, ο Πάνος Τόγιας, ο Σταύρος Βαρθαλίτης και πολλοί ακόμα.

Οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να δούμε την ιστορία τους, να εμπνευστούμε και να αρχίσουμε να γράφουμε τη δική μας στον χώρο της μαγειρικής. «Σύμμαχός» μας σε αυτό το «ταξίδι» πρόκειται να είναι το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, που θα μας δώσει την ευκαιρία, από τα πρώτα κιόλας βήματά μας, να διαμορφώσουμε μία επιτυχημένη καριέρα.

Η επιλογή της κατάλληλης σχολής μαγειρικής που θα μας παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οπότε, στην περίπτωση της LE MONDE, που στεγάζεται σε ένα σύγχρονο campus 6.500 τ.μ. και από το 1996 συμβάλλει στην αναβάθμιση της γαστρονομίας, η εξειδικευμένη επαγγελματική σταδιοδρομία είναι το μόνο δεδομένο.