Σχολεία: Έρχονται αλλαγές από τον Σεπτέμβριο - Όσα πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές

Ποιες αλλαγές έρχονται από τη νέα σχολική χρονιά 

Σχολεία: Έρχονται αλλαγές από τον Σεπτέμβριο - Όσα πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές
INTIME NEWS
2'

Τα σχολεία φέτος ανοίγουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τους καθηγητές και τους δασκάλους, η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσει λίγο νωρίτερα.

Προκειμένου να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες προετοιμασίες, οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στα σχολεία τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Φέτος έρχονται μεγάλες αλλαγές τις οποίες γονείς και μαθητές είναι καλό να γνωρίζουν.

Ο Νεκτάριος Κορδής μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Μέσης Εκπαίδευσης μίλησε στο Action24 για τις αλλαγές που έρχονται από Σεπτέμβριο στα σχολεία.

«Αρχικά έχουμε τους διορισμούς 10.000 εκπαιδευτικών και αυτοί οι διορισμοί είναι καλοδεχούμενοι. Ακόμη την 1η Σεπτέμβριου τα σχολεία θα ανοίξουν με έναν απαιτούμενο αριθμό αναπληρωτών καθηγητών».

Αναφορικά με τις αλλαγές που θα αντιμετωπίσουν οι μαθητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο κύριος Κορδής τόνισε: «Στη ζωή μας μπαίνει το ψηφιακό φροντιστήριο, μπαίνουν οι ψηφιακές τάξεις. Αυτή είναι μια αλλαγή η οποία σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Είμαστε υπέρ της φυσικής παρουσίας του εκπαιδευτικού. Αν αναλογιστούμε το τεράστιο δημογραφικό ζήτημα της χώρας, το οποίο έχει φτάσει και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεν θα αφορά μόνο την Γαύδο, σε πολύ λίγες μέρες θα αφορά ένα μεγάλο κομμάτι των σχολείων της χώρας».

Σχετικά με την καταγραφή των απουσιών δήλωσε: «Θα έχουμε κάποιες αλλαγές στη καταγραφή των απουσιών. Πλέον η καταγραφή των απουσιών θα αφορά δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες. Όλοι θέλουμε να εξαλειφθεί το φαινόμενο την άνοιξη που οι μαθητές ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες, πολλές φορές να γίνεται σε άδειες τάξεις, από παιδία τα οποία έχουν τη δυνατότητα να κάνουν απουσίες».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στον αριθμό των μαθητών στη σχολική τάξη: «Είναι αδιανόητο να έχουμε 27 και 28 παιδιά στη σχολική αίθουσα».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή