Τα 152 σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν φέτος - Αναλυτική λίστα

Δεν θα ακουστεί το κουδούνι σε 152 σχολεία σε Πελοπόννησο και κεντρική Μακεδονία
3'

H αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς έχει ξεκινήσει, καθώς στις 11 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, ωστόσο κάποια από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας θα παραμείνουν ερμητικά κλειστά!

Συγκεκριμένα, συνολικά 152 σχολεία στην Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία δεν θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με τα τελευταία ΦΕΚ. Ο κύριος λόγος που τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε αναστολή είναι επειδή δεν υπάρχουν... παιδιά!

Επίσης, υπάρχει κι ένα σχολείο που είναι κλειστό λόγω ακαταλληλότητας κτιρίου, κι αυτό είναι το 23ο Νηπιαγωγείο Σερρών, το οποίο είναι σε αναστολή εδώ και 10 χρόνια, όπως αναφέρει η «Απογευματινή».

Συνολικά, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναστέλλεται η λειτουργία 34 σχολείων, εκ των οποίων 21 νηπιαγωγεία και 13 δημοτικά, συμπεριλαμβανομένων δύο ειδικών σχολείων, όπως αναφέρεται στην απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης, Δημήτρη Οικονομόπουλου. Στον νομό Αργολίδας, με κατεβασμένα τα ρολά θα παραμείνουν 5 νηπιαγωγεία, 6 στον νομό Αρκαδίας, 1 στον νομό Κορινθίας, 6 στον νομό Λακωνίας και 3 στον νομό Μεσσηνίας. Αναφορικά με τα δημοτικά, στην Αργολίδα δεν θα ανοίξει 1, στην Αρκαδία 5 (εκ των οποίων τα 2 ειδικά), στη Λακωνία 4 και στη Μεσσηνία 3.

Αντίστοιχα, στην Κεντρική Μακεδονία, 118 σχολεία θα έχουν «λουκέτο», με την αναστολή λειτουργίας να αφορά 36 δημοτικά και 82 νηπιαγωγεία, σύμφωνα με την απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης, Αλέξανδρου Κόπτση.

Αναλυτικότερα, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, οι πύλες θα παραμείνουν κλειστές σε 8 δημοτικά, στη δυτική Θεσσαλονίκη επίσης σε 8, στο Κιλκίς σε 5, στην Πέλλα σε 7, στην Πιερία σε 6 και στις Σέρρες σε 2. Πολλά είναι και τα νηπιαγωγεία που δεν θα ανοίξουν, και συγκεκριμένα 7 στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, 22 στη Δυτική, 7 στην Ημαθία, 7 στο Κιλκίς, 23 στην Πιερία, 12 στις Σέρρες και 4 στη Χαλκιδική.

Από εκεί και πέρα, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς φέρνει ανατροπές και
στο ολοήμερο πρόγραμμα στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά. Στο νηπιαγωγείο καθιερώνεται η δυνατότητα αποχώρησης και στις 17.30 (παραμένει και η αποχώρηση στις 16.00), ενώ η πρωινή προσέλευση μπορεί να ξεκινήσει στις 7.45. Στο πλαίσιο του προαιρετικού και νέου, αναβαθμισμένου ολοήμερου προγράμματος, υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας τμήματος πρόωρης υποδοχής από 7.45 μέχρι 8.30. Στο δημοτικό, οι μαθητές που θα παρακολουθούν το πρόγραμμα του αναβαθμισμένου ολοήμερου, θα μπορούν να σχολάνε από αυτό και στις 14.55 με το πέρας της 1ης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης.

Αναλυτικά:

Κλειστά σχολεία στη Κεντρική Μακεδονία:

118 σχολεία, 36 Δημοτικά και 82 Νηπιαγωγεία δεν θα λειτουργήσουν σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας