Σχολεία: Η Ελλάδα στις πρώτες 5 χώρες καλύτερης αναλογίας εκπαιδευτικών - μαθητών

Όλα όσα εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα σχολεία λίγο πριν την έναρξη της σχολικής σεζόν

Σχολεία: Η Ελλάδα στις πρώτες 5 χώρες καλύτερης αναλογίας εκπαιδευτικών - μαθητών
Αρχείου - Eurokinissi
1'

Λίγες ημέρες πριν ηχήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της χώρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα του Τύπου που θέλουν να συγχωνεύονται πολλά σχολικά τμήματα με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσκολη η εκπαίδευση.

Κατά τη σημερινή (5/9) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι οι εργασίες αποκατάστασης σε σχολικά συγκροτήματα στην Παλαιά και Νέα Πεντέλη με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση περί συγχώνευσης σχολικών τμημάτων είπε πως τα σχολεία ξεκινούν με επιπλέον 10.000 εκπαιδευτικούς και αυτή είναι η κυβέρνηση που έχει κάνει τους περισσότερους διορισμούς.

«Συγχωνεύονται 1.000 δηλαδή το 1,6 % των τμημάτων και η αναλογία μαθητών διαμορφώνεται σε 16 από 17 στο νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό παραμένει ίδια, στο Γυμνάσιο επίσης ίδια στους 21 και στο Λύκειο από 21 σε 19, ενώ το όφελος είναι πολλαπλάσιο και η εκπαιδευτική διαδικασία θα γίνει πιο ουσιαστική», είπε.

Η αναλογία εκπαιδευτικών μαθητών στην Ελλάδα είναι 8,2 μαθητές ανά εκπαιδευτικό. Στην Ευρώπη είναι 12,1 και είμαστε στις πρώτες 5 χώρες καλύτερης αναλογίας μαθητών με εκπαιδευτικούς, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας: «Οι ελλείψεις έχουν να κάνουν με την κατανομή και όχι με τους διορισμούς και οι περιπτώσεις σπατάλης ανθρώπινων πόρων θα αντιμετωπιστούν».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή