Σχολεία: Αυτό είναι το πρώτο 4ημερο ξεκούρασης μετά την έναρξη των μαθημάτων - Όλες οι αργίες

Δείτε τις πιο κοντινές αργίες και αφορμές για χαλάρωση και ξεκούραση

Σχολεία: Αυτό είναι το πρώτο 4ημερο ξεκούρασης μετά την έναρξη των μαθημάτων - Όλες οι αργίες
2'

Η επιστροφή στα θρανία πλησιάζει, με τους μαθητές να προετοιμάζονται για τη νέα σχολική χρονιά αφήνοντας πίσω τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, έρχεται και η επιστροφή στις υποχρεώσεις και τα διαγωνίσματα, ενώ οι σχολικές αργίες αποτελούν ιδανικές ευκαιρίες για χαλάρωση και ξεκούραση.

Οι πιο κοντινές αργίες

Η πρώτη σχολική αργία έρχεται περίπου ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, στις 28 Οκτωβρίου, προσφέροντας στους μαθητές τετραήμερο ξεκούρασης. Η εορτή της Εθνικής Επετείου πέφτει Δευτέρα, με τις σχολικές γιορτές να πραγματοποιούνται την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Η επόμενη αργία αφορά τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, που συμπίπτει με Κυριακή. Ωστόσο, οι σχολικές γιορτές θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, χαρίζοντας στους μαθητές ακόμα ένα τριήμερο.

Τα σχολεία στη συνέχεια θα κλείσουν στις 23 Δεκεμβρίου, η οποία φέτος είναι Δευτέρα, και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία στις 8 Ιανουαρίου, μετά και την αργία των Θεοφανίων.

Η Καθαρά Δευτέρα το 2025 πέφτει στις 3 Μαρτίου, προσφέροντας άλλο ένα τριήμερο.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου πέφτει Τρίτη, με τις σχολικές εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 24 Μαρτίου.

Το Πάσχα το 2025 θα γιορταστεί στις 20 Απριλίου, και τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή 11 Απριλίου, για να ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 28 Απριλίου.

Η Πρωτομαγιά, που πέφτει Πέμπτη το 2025, είναι αργία για τα σχολεία, ενώ η τελευταία σχολική αργία είναι αυτή του Αγίου Πνεύματος, στις 9 Ιουνίου, που πέφτει Δευτέρα και χαρίζει ακόμα ένα τριήμερο.

Μην ξεχνάτε να λάβετε υπόψη και τις τοπικές αργίες, όπως την εορτή του Πολιούχου της περιοχής ή την τοπική εθνική επέτειο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή