Πιερρακάκης: «Θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο στην Παιδεία»

«Θέλουμε να πετύχουμε αυτό το κάτι παραπάνω στην Παιδεία», υπογράμμισε ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πιερρακάκης: «Θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο στην Παιδεία»
EUROKINISSI.
1'

Το πρώτο «κουδούνι» ήχησε σήμερα το πρωί (11/09) στα περισσότερα σχολεία της επικράτειας, σημαίνοντας την επιστροφή 1,3 εκατ. μαθητών όλων των βαθμίδων στις αίθουσες.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Υπουργός Παιδείας, Θρηκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπογράμμισε ότι «ως κυβέρνηση, θέλουμε να πετύχουμε αυτό το κάτι παραπάνω στην Παιδεία», μιλώντας απόψε (11/09) στον ΑΝΤ1.

«Αγαπώ την τεχνολογία, αλλά το κινητό τηλέφωνο είναι κάτι άλλο. Η χρήση κινητού τηλεφώνου στο σχολείο αποσπά την προσοχή των μαθητών και μπορεί να χρειασθούν έως και 20 λεπτά για να εστιάσουν ξανά σε εκείνο που μελετούσαν προηγουμένως.

Ακόμη, για τα ακραία περιστατικά bullying, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει βιντεοσκόπηση μαθητή σε ευαίσθητες στιγμές του, το πλαίσιο ποινών προβλέπει την αλλαγή σχολείου (σχολικού περιβάλλοντος) για την προστασία του παιδιού. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι οι πράξεις επιφέρουν συνέπειες», προσέθεσε ο κ. Υπουργός.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή