Χανιά: Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών που δεν βρίσκουν σπίτι – «Κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια»

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει τις εξωφρενικές καταστάσεις που βιώνουν κάθε χρόνο οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αναγκάζονται να μείνουν μέχρι και σε… κάμπινγκ, γιατί δεν βρίσκουν σπίτι για να μείνουν.

Χανιά: Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών που δεν βρίσκουν σπίτι – «Κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια»
INTIME.
1'

Αν όχι παραίτηση, προσαρμογή σε απελπιστικές εναλλακτικές. Αυτή είναι η ζωή δασκάλων και καθηγητών στον νομό Χανίων, οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν κατοικία εξαιτίας τόσο του υπερτουρισμού, όσο και των εξωπραγματικά υψηλών τιμών στα ενοίκια.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Χρήστος Μπέλμπας, παρουσίασε εξωφρενικές καταστάσεις που βιώνουν αναπληρωτές και νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είτε φιλοξενούνται σε σπίτια συναδέλφων, είτε αναζητούν λύση σε κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια, περιμένοντας τον Οκτώβριο.

Ο κ. Μπέλμπας τόνισε την ανάγκη να ληφθεί δημοτική πρωτοβουλία με ενοικίαση ξενοδοχείου για το διάστημα Σεπτέμβριος – Ιούνιος, το οποίο να δοθεί για χρήση κατοικίας σε εκπαιδευτικούς.

«Τέλη Μαϊου, μαζεύεις και φεύγεις»

Ο κ. Μπέλμπας καταγγέλλει πως ανακοινώνεται αιφνιδιαστικά στους εκπαιδευτικούς μέσα στον Απρίλιο και τον Μάιο ότι «τα μαζεύεις και φεύγεις με την πρώτη κράτηση». Για την ώρα, οι εκπαιδευτικοί «βολεύονται» σε κάμπινγκ, φιλοξενία και προσωρινές λύσεις, εν αναμονή των τοποθετήσεων

«Μισθός εκπαιδευτικού το 2009 σχεδόν 1.000 ευρώ με 14 μισθούς και με τιμή γκαρσονιέρας στα 250 ευρώ. Ύστερα από 15 χρόνια, μισθός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού, 776 ευρώ με 12 μισθούς και με τιμή γκαρσονιέρας 400 ευρώ με 450 ευρώ στα Χανιά. Δηλαδή, διπλασιασμός των ενοικίων με ταυτόχρονη μείωση 40% – 60% του μισθού», επεσήμανε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή