Ψηφιακό Φροντιστήριο: Σήμερα κάνει πρεμιέρα - Πώς θα λειτουργεί για τους μαθητές στα σχολεία

Το απόγευμα ξεκινά το δωρεάν Ψηφιακό Φροντιστήριο
3'

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το ψηφιακό φροντιστήριο, που αποτελεί μια σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα για τους μαθητές. Διαθέτει σε μορφή video σειρά από γνωστικά αντικείμενα και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, στις 17:00, από τις εγκαταστάσεις του υπουργείου Παιδείας, θα δώσει την έναρξη για το ψηφιακό φροντιστήριο, όπου ήδη λειτουργεί ένας ειδικά διαμορφωμένος τηλεοπτικός σταθμός για τις ανάγκες του εγχειρήματος.

Ειδικότερα, το απόγευμα ξεκινά το δωρεάν Ψηφιακό Φροντιστήριο για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου, το οποίο αποτελεί τη «μεγάλη καινοτομία» της χρονιάς, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, καθώς προβλέπεται η υλοποίηση πολλών και εμβληματικών μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στη βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας.

Στο ψηφιακό φροντιστήριοεκτός από το εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές των τριών τάξεων του γυμνασίου και των δύο πρώτων του Λυκείου θα υπάρχει πρόσβαση για κάθε υποψήφιο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν κατά τις απογευματινές ώρες, ζωντανά, παραδόσεις για το σύνολο της ύλης στα εξεταζόμενα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών μαθημάτων, όπως γραμμικό και αρχιτεκτονικό σχέδιο, γερμανικά και γαλλικά.

Πότε θα κάνει πρεμιέρα

Το ψηφιακό φροντιστήριο θα κάνει επίσημη πρεμιέρα για τους μαθητές της Γ’ λυκείου μετά την ολοκλήρωση της πρόσληψης των 40 εκπαιδευτικών για την λειτουργία του.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για το διδακτικό έτος 2024-2025, με την υπό στοιχεία 104845/Ε1/15-9-2024 (ΑΔΑ: Ρ8ΙΜ46ΝΚΠΔ-ΙΤΕ) υπουργική απόφαση, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 40 εκπαιδευτικοί, κλάδων/ειδικοτήτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την παροχή ψηφιακής εκπαίδευσης και εκπαιδευτικού διδακτικού έργου στο Ψηφιακό Φροντιστήριο.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από σήμερα Δευτέρα 16 έως και την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου όπου και τοποθετούνται με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Οι περίπου 120.000 μαθητές της Γ’ Λυκείου μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή και να έχουν πρόσβαση δωρεάν σε ζωντανές παραδόσεις μαθημάτων κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ συνολικά, 98 εκπαιδευτικοί θα παρέχουν στους μαθητές εξατομικευμένη υποστήριξη κατά την ενισχυτική διδασκαλία στα 45 μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά τον Ιούνιο στα Γενικά και στα Επαγγελματικά Λύκεια. Επίσης, η διδασκαλία θα αφορά και 10 μαθήματα Ειδικής Αγωγής για τα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Λύκεια.

Οι μαθητές θα έχουν δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να παρακολουθούν το σύνολο της διδακτέας ύλης σε ηλεκτρονική μορφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ψηφιακό φροντιστήριο θα υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις από την Ε’ Δημοτικού έως τη Γ’ Λυκείου.

36 καθηγητές γενικής εκπαίδευσης και 4 ειδικής αγωγής

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, πρόκειται για 36 καθηγητές γενικής εκπαίδευσης και τέσσερις ειδικής αγωγής. Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκππαίδευσης Β’ Αθήνας, από τη Δευτέρα 16 έως την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024, όπου θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να δουν το περιεχόμενο των μαθημάτων που διδάσκονται στα σχολεία σε σύντομα βίντεο σε μορφή επεισοδίων από εκπαιδευτικούς.

Σχετικές ειδήσεις