Νεκτάριος Κορδής μέλος της ΟΛΜΕ: «Σάκος του μποξ την φετινή χρονιά, θα είναι οι εκπαιδευτικοί»

Η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται λέγοντας πως στις προσλήψεις δεν τηρήθηκε η σειρά του πίνακα, αλλά μπήκαν άλλοι μπροστά

Νεκτάριος Κορδής μέλος της ΟΛΜΕ: «Σάκος του μποξ την φετινή χρονιά, θα είναι οι εκπαιδευτικοί»
2'

Η πρώτη αποβολή για το κινητό τηλέφωνο γράφτηκε στα sites. Το θέτω με αυτόν τον τρόπο γιατί μπορεί να μην είναι η πρώτη. Για παράδειγμα, επτά χρόνια πριν, που ήμουν και εγώ στα θρανία, δίνονταν αποβολές για το κινητό και ουδείς το μάθαινε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι γονείς στην Πάτρα κατήγγειλαν τον διευθυντή γιατί εφάρμοσε το νόμο της πολιτείας. Ο Νεκτάριος Κορδής, φιλόλογος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μέλος της ΟΛΜΕ, ανησυχεί πως σάκος του μποξ στη φετινή χρονιά θα είναι οι εκπαιδευτικοί.

Το μέτρο για τα κινητά είναι σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όχι μόνο μπορεί να περιορίσει εκείνους που σηκώνουν το χέρι τους με σκοπό να πάρουν προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μπορεί να αποτελέσει και έναυσμα απεξάρτησης. Δυστυχώς, όλοι μας έχουμε πιστό μας συνοδοιπόρο σε κάθε μας βήμα το κινητό. Κυρίως, όμως, τα παιδιά οφείλουν να προσπαθήσουν να το κλείσουν. Έχουν τόσα πολλά να χάσουν και ελάχιστα να κερδίσουν. Ανέμελα παιδικά χρόνια θα χαθούν στο χρόνο. Στιγμές με τους φίλους δεν θα υπάρχουν ποτέ στις αναμνήσεις. Είναι κρίμα τα πρώτα χρόνια της ζωής να μείνουν στα μπετά εξαιτίας του κινητού.

Παρόλα αυτά, η τόση έκταση στο θέμα φαίνεται πως θα πυροδοτήσει θυμό. Γονιός θύματος bullying επιτέθηκε στον διευθυντή που θα προστατεύσει το παιδί του. Είναι πολύ σκληρό το παιδί σου να πέφτει θύμα bullying. Είναι, όμως, άδικο να επιτίθεσαι στον καθηγητή.

Η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται λέγοντας πως στις προσλήψεις δεν τηρήθηκε η σειρά του πίνακα, αλλά μπήκαν άλλοι μπροστά. Μεροληπτική αντιμετώπιση κάποιων έναντι άλλων.

Επίσης, προβληματίζονται πως το ψηφιακό φροντιστήριο θα γίνει υποκατάστατο στα μεγάλα κενά των εκπαιδευτικών. Αν και είναι ένα βήμα που θα βοηθήσει πολλούς οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, αλλά βρίσκονται και σε μέρη δίχως φροντιστήριο να έχουν πρόσβαση σε αυτό, η ανησυχία κοχλάζει.

Τα μέλη της ΟΛΜΕ ζήτησαν περισσότερες προσλήψεις, καθώς το προηγούμενο σχολικό έτος είχαμε συνολικά 54.000 και φέτος 24.000. Ακόμη, θέλουν πρόσβαση στο MySchool, για να μπορούν να βλέπουν ποια σχολεία στερούνται τα απαραίτητα, ώστε να τα ενισχύσουν.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως θέλει να επενδύσει στον τομέα της εκπαίδευσης. Κινείται νήματα, έχει σχέδιο και πλάνο. Είναι όμως πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση; Είναι σωστά τοποθετημένες οι προτεραιότητες;

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή