2ο δημοτικό Νέας Σμύρνης: Γιατί διαμαρτύρονται οι γονείς

Υπεράριθμα τμήματα στην Α' δημοτικού. 

2ο δημοτικό Νέας Σμύρνης: Γιατί διαμαρτύρονται οι γονείς
3'

Σήμερα το πρωί έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο Νέας Σμύρνης γονείς, μαθητές και δάσκαλοι διαμαρτυρύθηκαν για μια άδικη απόφαση.

Το σχολείο υποφέρει από προβλήματα με κυρίαρχο την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν λόγω της προκλητικής απόφασης του διευθυντή εκπαίδευσης Α' βάθμιας της Δ' διεύθυνσης, να μην ιδρυθεί τρίτο τμήμα στην Α' τάξη, αν και υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα.

Το χρονικό σύμφωνα με τους γονείς

Αντί να ιδρυθούν τρία τμήματα Α' τάξης, έγιναν δύο με την απομάκρυνση τριών παιδιών σε όμορα σχολεία. Έτσι προέκυψαν δύο 25άρια τμήματα στην Α' τάξη, στα οποία φοιτούν και παιδιά με διαγνώσεις για ειδικές εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες.
«Πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική για την οποία το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει ειδική οδηγία και την οποία υπηρετεί ο διευθυντής εκπαίδευσης της Δ Αθήνας, ο οποίος έχει υπάρξει στο παρελθόν διευθυντής σε σχολείο της Νεας Σμύρνης και όφειλε να έχει μεγαλύτερη ευαισθησία για τις ανάγκες των παιδιών μας».

Η ανακοίνωση των γονέων της Α’ Δημοτικού - 2ου δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με αρκετά προβλήματα και σοβαρές ελλείψεις, οι οποίες μέχρι σήμερα παραμένουν άλυτες. Οι γονείς της Α’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με το απερχόμενο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ενημέρωσης προς τους αρμόδιους φορείς, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε την εξής προβληματική κατάσταση: Υπάρχουν δύο τμήματα με 25 μαθητές το καθένα, συμπεριλαμβανομένων μαθητών που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης και τμήματος ένταξης.

Αυτή η υπερβολική συγκέντρωση μαθητών δυσκολεύει τόσο τους εκπαιδευτικούς να επιτελέσουν το έργο τους αποτελεσματικά, όσο και τα παιδιά να λάβουν την κατάλληλη υποστήριξη στην ευαίσθητη πορεία της ένταξής τους.

Καλούμε τους αρμόδιους (Δ’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δήμο Νέας Σμύρνης, Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Νέας Σμύρνης, Ένωση Γονέων Νέας Σμύρνης) να παρευρεθούν μαζί μας τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 8:00 π.μ. στον πεζόδρομο της οδού Βοσπόρου, μπροστά από το σχολείο, ώστε να λάβουν θέση και να συμβάλουν άμεσα στη δημιουργία τρίτου τμήματος για την Α’ Δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνη δημιουργία τρίτου τμήματος για την αποσυμφόρηση και την καλύτερη εκπαιδευτική στήριξη των μαθητών».

Η κυρία Σέβη Μυλωνά, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνωντου σχολείου μίλησε στην κάμερα του Open: «Βρισκόμαστε για να διαμαρτυρηθούμε για τα τμήματα με 25 παιδιά, που έχουν το καθένα από 3 δασκάλες παράλληλης στήριξης και παιδιά σε τήμα ένταξης. Οι δυσκολίες είναι τεράστιες, μιλάμε για φοβερό ζήτημα. Έχουμε στείλει αιτήματα και κόβονται στην Α διεύθυνση. Επιπλέον δεν έχουμε ολοήμερο για τις μεγάλες τάξεις και το Δ3 δεν έχει βασικό δάσκαλο».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή