Μπάχαλο για τις ποδιές σε δημοτικό σχολείο στην Αττική: Πώς υποδιευθύντρια «αδειάζει» τον Σύλλογο

Ξεκάθαρη θέση για τις ποδιές πήρε μιλώντας στο Newsbomb.gr η υποδιευθύντρια του σχολείου 
unsplash
2'

Μια επιστολή που έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Μαρκοπούλου έχει αναστατώσει γονείς, μαθητές αλλά και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς μέσω αυτής ζητούσε να φορούν «ποδιές».

Μιλώντας στο Newsbomb.gr η υποδιευθύντρια του συγκεκριμένου Δημοτικού, Ελένη Γκλιάτη, «αδειάζει» ουσιαστικά τη γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ιωάννα Ρωμυλιώτη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία γνωμοδότηση οι μαθητές να έρχονται στο σχολείο με ίδια εμφάνιση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... Η επιστολή έλεγε: «Θα θέλαμε τη συμμετοχή σας να υλοποιηθεί μια ιδέα που έχει ξεκινήσει από το περσινό σχολικό έτος. Αφορά την ενδυματολογική ομοιομορφία των μαθητών με αναγραφόμενο το έμβλημα του σχολείου προσδίδοντας τους ένα αναβαθμισμένο σχολικό προφίλ».

Η Ιωάννα Ρωμυλιώτη, Γραμματέας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μιλώντας σε σειρά εκπομπών αποσαφήνισε: «Μιλάμε για ένα φουτεράκι και μια φόρμα. Όχι για στολές της περασμένης δεκαετίας. Είμαστε σε φάση που ρωτάμε τους γονείς αν θέλουν. Δεν είναι κάτι υποχρεωτικό».

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει ψηφοφορία ώστε να περάσει η πρόταση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το σχολείο ώστε να επιβεβαιώσει αν «ο διευθυντής και οι δάσκαλοι είναι μαζί μας», όπως ισχυρίστηκε η κυρία Ρωμυλιώτη.

Η υποδιευθύντρια του σχολείου, Ελένη Γκλιάτη, ήταν σαφής: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν έχει παρθεί τέτοια απόφαση από το Σύλλογο διδασκόντων. Ήταν μια πρόταση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων που σαφώς έχει προαιρετικό χαρακτήρα και δεν δεσμεύει κανέναν». Στην ερώτησή μας για το λόγο που έστειλαν αυτή την πρόταση στους γονείς ήταν ότι έγινε για να «μην υπάρχει οικονομικός ανταγωνισμός και να μην τα χάνουμε στις εκδρομές». Θα βοηθήσει λέτε σε αυτό: «Όχι δεν λύνει το πρόβλημα και δεν ζητήθηκε καν η γνώμη μας».

Σχετικές ειδήσεις