Σοκ: Σχολικά βιβλία χωρίς εθνικές αναφορές ζητά η Σία
Επιχειρούν να καταλύσουν κάθε έννοια ιστορικότητας τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Μετά τον Φίλη και τους νεολαίους του κόμματος και η Σία Αναγνωστοπούλου προκαλεί με τη στάση της
Συγκεκριμένα, με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Καθημερινή», η κ. Αναγνωστοπούλου επιμένει ότι «πρέπει να πάψει να μπαίνει σε καλούπια εθνόμετρου η έρευνα και η άποψη των επιστημόνων για την Ιστορία και όπως αυτή διδάσκεται στο σχολείο».
Και συνεχίζει σε ύφος που θα ζήλευε ακόμη και η Μαρία Ρεπούση: «Στην Ελλάδα εθνική ιστορία θεωρείται ό,τι κάποιοι έχουν επιβάλει. Δηλαδή αυτό που οι ίδιοι θεωρούν πως αποτελεί την εθνική ιστορία των Ελλήνων. Η Μικρασιατική Καταστροφή δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες είναι Έλληνες με μια συγκεκριμένη μοίρα, αλλά είναι ένα μεγάλο εθνικό γεγονός, επειδή το προσφυγικό είναι μεγάλο ζήτημα στην ανθρώπινη ιστορία».
Μάλιστα υπερασπίζεται σθεναρά τη Μ. Ρεπούση, λέγοντας: «Φοβήθηκα τον φανατισμό που έστησε έναν άνθρωπο στον τοίχο με τάση απομόνωσής του ως εθνικό προδότη».
Αναφερόμενη στο εάν υπήρξε το Κρυφό Σχολειό απάντησε: «Εάν υπήρχε ή όχι αφορά την ιστορική έρευνα».
Εξηγεί δε, ότι «ο εθνικιστής θεωρεί ότι ο Κολοκοτρώνης υπήρξε επειδή ήταν Έλληνας και επειδή ο ηρωισμός είναι ίδιον της φυλής, ενώ ο ιστορικός τον κατατάσσει ως ηρωική μορφή μιας ευρωπαϊκής περιόδου επαναστάσεων».
Προς τι τέτοιο μίσος;
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προβληματίζουν, επειδή ακριβώς προσβάλλουν ό,τι ιερό και όσιο υπάρχει. Εκείνο, όμως, που προξενεί εύλογα ερωτήματα είναι αυτή καθαυτή η τάση της ισοπέδωσης που ακολουθεί το πολιτικό «ιερατείο» της Αριστεράς, ιδίως όταν γίνεται αναφορά σε ιστορικά γεγονότα, στα οποία υπήρχε συμμετοχή και συμβολή της Εκκλησίας.
Εξίσου απορίας άξια είναι και η σπουδή, με την οποία τα κυβερνητικά στελέχη του υπουργείου Παιδείας επιχειρούν να εισαγάγουν νέα ήθη στην Ιστορία και να αποσιωπήσουν σημαντικά στοιχεία, επικαλούμενα «εθνικιστικές τάσεις».
Μάλλον, έχουν αρχίσει να μπλέκουν τα γένια με τα χτένια στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιος πρέπει να τους πει, επιτέλους ότι υπάρχει σοβαρή απόσταση ανάμεσα στους όρους «εθνιστής» και «εθνικιστής»...
Είναι καιρός, επιτέλους, το πολιτικό προσωπικό να αντιληφθεί ποιος ήταν και ποιος είναι ο ρόλος της Θρησκείας σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο και να μην ξεχνά ότι η Ορθοδοξία έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στη συνοχή του Έθνους σε κρίσιμες χρονικές περιόδους.