Έτσι θα είναι το νέο Λύκειο - Όλες οι αλλαγές

Το νέο λύκειο θα θεσπίσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το Υπουργείο Παιδείας
Έτσι θα είναι το νέο Λύκειο - Όλες οι αλλαγές
1'

Μεταξύ άλλων έρχονται αλλαγές στις ώρες, «ψαλίδι» στα διδασκόμενα μαθήματα, μείωση των μαθημάτων στις ενδοσχολικές εξετάσεις αλλά και η υποχρεωτική φοίτηση στο Λύκειο. Ωστόσο παρ΄ ότι προεκλογικά ήταν στην Ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταργούνται οι Πανελλήνιες!

Τι προβλέπει η «αναμόρφωση» του Λυκείου

Δείτε παρακάτω σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» τι προβλέπει η αναμόρφωση για τα Λύκεια της χώρας:

  • Αποφασισμένο φαίνεται το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να θεσπίσει υποχρεωτική την φοίτηση στην Α΄ Λυκείου, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ακόμα τι θα γίνει με τις άλλες μεταγυμνασιακές δομές (ΟΑΕΔ-ΕΠΑΣ). Οι δομές αυτές έχουν πάρει μια μικρή παράταση ζωής ωστόσο η βιωσιμότητά της αναμένεται να τελειώσει σε βάθος τετραετίας.
  • Μέχρι την Β΄ Λυκείου «ανεβαίνει» η υποχρεωτική φοίτηση για το σχολικό έτος 2018 -2019 και έως την Γ΄ Λυκείου για την περίοδο 2019-2020. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι εν λόγω αλλαγές αφορούν όχι μόνο τα Γενικά Λύκεια αλλά και Επαγγελματικά, τα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά.
  • Την ίδια στιγμή, μειώνονται αρκετά τα μαθήματα που καλούνται να δώσουν στις ενδοσχολικές εξετάσεις οι μαθητές με τη λίστα των μαθημάτων που θα βρεθούν εκτός να είναι ακόμα υπό συζήτηση.
  • Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» από τον Σεπτέμβρη του 2018 αναμένεται να μειωθούν και τα διδασκόμενα μαθήματα με αυτά της Β΄Λυκείου να είναι τα μισά από, ενώ υπάρχει πρόταση στην Γ Λυκείου να είναι μόλις τέσσερα.
  • Αλλαγές προβλέπονται όμως και στην διδασκόμενη ύλη. Μετά την «υποχώρηση» στο θέμα των θρησκευτικών, αναμένεται το τελικό πόρισμα για την Ιστορία. Η επόμενη συζήτηση θα αφορά τις φυσικομαθηματικές σπουδές, καθώς τα βιβλία των μαθηματικών έχουν κριθεί έως και προβληματικά και πιστεύεται ότι πρέπει να εκσυγχρονιστούν.

Η κυβέρνηση επίσης είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα και στην ομαδοποίηση των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών, κάτι το οποίο ζητούν οι θεσμοί και η ίδια προσπαθεί να κρύψει «κάτω από το χαλί».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή