5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Πρώτοι σε μετάλλια οι σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΛΦA
Με 27 μετάλλια συνολικά, 19 Μαγειρικής και 8 Ζαχαροπλαστικής, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας, Πειραιά και Γλυφάδας τερμάτισαν πρώτοι, μεταξύ όλων των σχολών Επισιτισμού της Περιφέρειας Αττικής που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Greek Chef 2018», ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 5ης έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στην Αθήνα.
Έχοντας ήδη εξασφαλίσει μία πανελλήνια πρωτιά στο ενεργητικό τους, με 28 μετάλλια στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, οι ταλαντούχοι chefs και pastry chefs του ΙΕΚ ΑΛΦΑ μπήκαν στο διαγωνισμό με τον αέρα του νικητή και «έκοψαν το νήμα», εντυπωσιάζοντας για άλλη μια χρονιά με τις επιδόσεις τους το κοινό και τους κριτικούς.
Οι σπουδαστές του Τομέα Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ κατέκτησαν την 1η θέση σε ολόκληρη την Αττική στη Μαγειρική, αλλά και στη Ζαχαροπλαστική, αποσπώντας 27 μετάλλια στις εξής 11 κατηγορίες του διαγωνισμού «Greek Chef 2018»:
Κατηγορία ΑΜ1 Μαθητές Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών «Έτοιμες καλλιτεχνικές δημιουργίες σε φρούτα και λαχανικά»
- Χρυσό μετάλλιο: ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
- Αργυρό μετάλλιο: ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΑΘΗΝΑΣ
- Χάλκινο μετάλλιο: ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
- Κατηγορία ΑΜ2 Μαθητές Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών «Γλυκό με γεύση σοκολάτας (όλα τα είδη) & φουντούκι»
- Χρυσό μετάλλιο: ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
- Χάλκινο μετάλλιο: ΚΩΤΣΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΑΘΗΝΑΣ
Κατηγορία ΑΜ3 Μαθητές Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών «Ζεστό πιάτο με λαυράκι συνοδευμένο από άγρια χόρτα»
- Χάλκινο μετάλλιο: ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΑΘΗΝΑΣ/HASA BLEDANA, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ/ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κατηγορία ΑΜ5 Μαθητές Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών «Ζεστό πιάτο με κοτόπουλο συνοδευμένο από ελληνικό ζυμαρικό»
- Αργυρό μετάλλιο: ΠΛΑΚΙΔΗΣ MIXAΛHΣ, IEK AΛΦΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
- Χάλκινο μετάλλιο: ΚΟΥΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΑΘΗΝΑΣ/ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΑΘΗΝΑΣ
Κατηγορία ΒΜ1 Μαθητές Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών «Έτοιμες καλλιτεχνικές δημιουργίες σοκολάτας με θέμα από την ελληνική μυθολογία»
- Χάλκινο μετάλλιο: ΠΑΥΛΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΑΘΗΝΑΣ
Κατηγορία ΒΜ3 Μαθητές Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών «Ζεστό πιάτο αλμυρές τάρτες (ελεύθερο θέμα)»
- Χρυσό μετάλλιο: ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΑΘΗΝΑΣ
- Αργυρό μετάλλιο: ΚΟΝΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΑΘΗΝΑΣ
- Xάλκινο μετάλλιο: BLEDANA HASA, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Κατηγορία BM5 Μαθητές Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών «Δύο δημιουργικά μίνι σάντουιτς με βάση: το ένα κοτόπουλο και το άλλο με ελληνικό καπνιστό αλλαντικό»
- Αργυρό μετάλλιο: ΡΟΥΣΣΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
- Χάλκινο μετάλλιο: ΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΑΘΗΝΑΣ/ ΤΕΡΕΖΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Κατηγορία BM6 Μαθητές Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών «Ζεστό πιάτο με χοιρινό (ελεύθερο θέμα)
- Aργυρό μετάλλιο: ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
- Χάλκινο μετάλλιο: ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Κατηγορία BM7 Μαθητές Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών «Δημιουργικό γλυκό με βάση το φύλλο (κρούστας, παραδοσιακό, κανταίφι)
- Χρυσό μετάλλιο: EMIΛΙΑΝ ΜΑΡΚΟΥ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΑΘΗΝΑΣ
- Αργυρό μετάλλιο: ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ ΠΑΝΟΣ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΑΘΗΝΑΣ/ΚΩΤΣΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΑΘΗΝΑΣ
- Χάλκινο μετάλλιο: ΓΕΝΕΡΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Κατηγορία ΓΜ1 Μαθητές Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών «Έτοιμες καλλιτεχνικές δημιουργίες καραμέλας»
- Χάλκινο μετάλλιο: ΤΖΑΝΑΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κατηγορία ΔΜ3 Μαθητές Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών «Ζεστό πιάτο από δημιουργική ελληνική κουζίνα με βάση τα σαλιγκάρια»
- Χρυσό μετάλλιο: ΒΕΛΛΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΑΘΗΝΑΣ
- Αργυρό μετάλλιο: ΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΑΘΗΝΑΣ
Αν θέλεις κι εσύ να ανήκεις στην ομάδα των top επαγγελματιών Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, κάνε την ΑΛΦΑ επιλογή σήμερα, με ένα ένα click στο www.iekalfa.gr !
Για περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές στα τμήματα Φεβρουαρίου 2018:
• ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
• ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
• ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117