Θαλασσινό γεύμα στον Τούρκο πρόξενο έκανε ο δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών

Γεύμα με ψαρικά προσέφερε στον Τούρκο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ από τον δήμαρχο Μαρώνειας Σαπών Ηλία Ιωαννάκη σε ψαροταβέρνα του Στράτου.

Θαλασσινό γεύμα στον Τούρκο πρόξενο έκανε ο δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών
1'

Έκαναν συζήτηση στα βουλγαρικά μια και οι δύο τα μιλούν άριστα, και άφησαν τους παραβρισκόμενους να αναρωτιούνται …

Η συνάντηση έγινε στα όρια του Δήμου Μαρώνειας Σαπών στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους. Ο προσκληθείς Τούρκος πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ πήγε μαζί με τους υποπρόξενους και ο οικοδεσπότης δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης με τους μειονοτικούς του συμβούλους.

Η συνάντηση που έγινε εθιμοτυπικά, όπως λέει η επίσημη εκδοχή, περιλάμβανε συζήτηση για τα αυτοδιοικητικά κι όχι μόνο, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Χρόνος της Κομοτηνής".

Το μενού που ήταν εξόχως θαλασσινό για τον 38χρονο διπλωμάτη, περιλάμβανε κουτσομούρες τηγανητές, φρέσκο καλαμάρι, γαρίδες, σαλάτα χόρτα, ταραμά, τηγανητές πατάτες και χταπόδι Θρακικού πελάγους.

Ο πρόξενος μιλούσε στα βουλγαρικά με τον δήμαρχο κάνοντας τους άλλους να αναρωτιούνται για το διάλογο, ενώ μετά η συζήτηση εξελίχθηκε στα τουρκικά. Τα ελληνικά του Τούρκου προξένου αν και είναι σε πολύ καλό επίπεδο, δεν χρησιμοποιούνται στις συναντήσεις του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή