Κατέθεσε ο Ρούσσος για την άρνηση επανέλεγχου των συμβάσεων
Ο δήμαρχος κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση για τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος.
Στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη έχουν κληθεί, επίσης, να δώσουν εξηγήσεις η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, ο δήμαρχος Αγ. Ρέντη – Νίκαιας, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.
Είχε προηγηθεί η αποστολή φακέλου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη με πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου, τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές - επιθεωρητές του ΣΕΕΔ και αφορούν στους συγκεκριμένους δημάρχους, οι οποίοι εμφανίζονται να αρνήθηκαν την παράδοση στοιχείων προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.
Ο κ. Ρούσσος βρέθηκε και χθες, Τρίτη (28/10/2014) στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν οι μαθητές της περιοχής παρέλασαν υπό τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ, προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών (όπως του Άδωνι Γεωργιάδη) που τον κατηγόρησαν για «εμφυλιοπολεμική στάση».
Μάλιστα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη που ρωτήθηκε για το θέμα, είπε:
«Εγώ πιστεύω στην Ενωμένη Εθνική Αντίσταση 41-44. Δεν αναγνωρίζω σε κανέναν να οικειοποιείται τους αγώνες άλλων. Ο αγώνας των Ελλήνων με κορυφαία στιγμή τον Γοργοπόταμο έγινε κατά του ξένου κατακτητή και όχι κατά του μνημονίου και των δανεικών. Δεν μπορείς να οικειοποιείσαι τα τραγούδια, τους αγώνες, τις ζωές, τους βασανισμούς άλλων. Αυτό το στηλιτεύω».
Ο συνήγορος του κ. Ρούσσου, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ , Νίκος Κωνσταντόπουλος ανέφερε για το θέμα:
«Σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, καλύτερα θα κάνουν να σιωπούν...».
Όταν ετέθη η δήλωση υπόψιν του κ. Ρούσσου, εκείνος ρώτησε «ποιος το είπε;» και όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν «η κυβερνητική εκπρόσωπος», απάντησε «δεν έχει καμία σημασία».