Η Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Κακαβιάς αναζητεί χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ

Η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα στο σύνολό τους, θα αποκτήσουν ένα υπερσύγχρονο κεντρικό οδικό δίκτυο, το οποίο θα τερματίσει οριστικά την γεωγραφική απομόνωση, θέτοντας νέες αναπτυξιακές βάσεις.

Η Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Κακαβιάς αναζητεί χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ
1'

Στόχος της Ε.Δ.Α. είναι να τελειώσουν όσα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει και κάποια άλλα- αν όχι όλα- να ξεκινήσουν με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2014-2020) και να ολοκληρωθούν με το επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027!

Πέρα από την καταγραφή των έργων στο Στρατηγικό Πλαίσιο Μεταφορών, παραμένει άγνωστος ο προγραμματισμός και κυρίως ποια έργα θα προταχθούν, εξαιρουμένων βεβαίως εκείνων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και θεωρούνται γέφυρες του ΕΣΠΑ με το νέο Πρόγραμμα.

Το δεύτερο σε μέγεθος έργο είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα - Κακαβιά, που έχει προϋπολογισμό 280 εκ. ευρώ! Το έργο - όπως κατ΄ επανάληψη έχει τονιστεί - είναι ώριμο από μελέτες κλπ, και ως εκ τούτου θα πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα.

Στον κατάλογο υπάρχουν τρία ακόμη οδικά έργα: Τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, προϋπολογισμού 57, 4 εκ. ευρώ, την ανακατασκευή της εθνικής οδού Ηγουμενίτσα- Πρέβεζα με προϋπολογισμό 48,8 εκ. ευρώ (κατά τμήματα και σε συνέχεια του τμήματος Καρτέρι- Πάργα), αλλά και τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα) με προϋπολογισμό 20 εκ. ευρώ!

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα