Ανακηρύχτηκε ανάδοχος για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου

Ολοκληρώθηκε σήμερα (25/5/2015) η διαγωνιστική διαδικασία, για την αποκατάσταση των εβδομήντα έξι Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αναδείχτηκε οριστικός ανάδοχος.

Ανακηρύχτηκε ανάδοχος για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου
1'

Ειδικότερα, με συντριπτική πλειοψηφία (8-1), η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού στην εταιρεία «ΩΡΙΩΝ ΑΤΕ», που είχε υποβάλει το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης, 46,11% επί του προϋπολογισμού του έργου που φτάνει τα 23,5 εκατ. ευρώ.

Μετά την ανακήρυξη του αναδόχου, θα ακολουθήσει η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης, αφού πρώτα όμως γίνει προσυμβατικός έλεγχος στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για να ξεκινήσει η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.

Η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι «η εικόνα της Πελοποννήσου αλλάζει με την αποκατάσταση των χωματερών και σε συνδυασμό με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων».

Η κ. Νικολάκου ανακοίνωσε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες και το αμέσως προσεχές διάστημα, πιθανότατα σε ένα περίπου μήνα, να είναι όλα έτοιμα, ώστε να δημοπρατηθεί η αποκατάσταση και των υπολοίπων τεσσάρων ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου, «προκειμένου να μπει τέλος στην εποχή των χωματερών για την Πελοπόννησο».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή