Πόλεμος....στα νότια προάστια για τα σύνορα
Μετά την κόντρα Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης, τα υποτιμητικά σχόλια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας (από δημοτικό σύμβουλο), αλλά και το παρασκήνιο αναφορικά με τη δημιουργία σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων, μια νέα διαμάχη έρχεται στην επιφάνεια, αυτή τη φορά με θέμα τα «διοικητικά όρια» Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης αναφέρονται τα εξής:
«Αρνητική εντύπωση προκαλούν οι ενέργειες του Δήμου Αλίμου να αμφισβητήσει τα διοικητικά όρια του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με σειρά ενεργειών προς τους αρμόδιους φορείς, χωρίς μάλιστα, στα πλαίσια της καλής γειτονίας, πρωτίστως, ο Δήμος να έχει ενημερωθεί επίσημα.
Με επιστολές του προς την “Κτηματολόγιο Α.Ε.” θέτει θέμα “Διόρθωσης Διοικητικών Ορίων του Δήμου Αλίμου με τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης” ζήτημα όμως, που έχει διευθετηθεί από το 1968.
Οι εν κρυπτώ ενέργειες, του δήμου Αλίμου να προσαρτήσει στα διοικητικά του όρια ένα μεγάλο τμήμα του Αεροδρομίου, έχουν λάβει όλες αρνητικές απαντήσεις (επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφα) από την “Κτηματολόγιο Α.Ε.”, καθώς είναι έωλες, στερούνται νομικής βάσης. Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τους επίσημους χάρτες της “Κτηματολόγιο Α.Ε” το 90% του πρ. Αεροδρομίου ανήκει χωροταξικά και διοικητικά στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Εδώ και δεκαετίες ο πρώην Δήμος Ελληνικού εισέπραττε τα αναλογούντα τέλη από τη λειτουργία του αεροδρομίου καθώς αυτό βρισκόταν μέσα στα διοικητικά του όρια. Τότε φυσικά, κανένας δήμαρχος Αλίμου ή άλλου όμορου δήμου δεν είχε τολμήσει να αμφισβητήσει τα όρια του δήμου Ελληνικού. Γιατί άραγε από το 1939 και 1968 επανήλθε τώρα ο Δήμος Αλίμου και ζητάει διόρθωση των διοικητικών μας ορίων;
Την ίδια στιγμή η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σπεύδει να υποστηρίξει τους όμορους Δήμους, οι οποίοι αμφισβητούν τα όρια μας, είτε αλλάζοντας αυθαίρετα ονομασίες περιοχών (την περιοχή των Σουρμένων την αποκαλούν “Ευρυάλη”), είτε διεκδικώντας εκατοντάδες στρέμματα από το Ελληνικό όπως στην περίπτωση του Αλίμου.
Τόσα χρόνια το Ελληνικό έχασε το τρένο της Ανάπτυξης. Τώρα κάποιοι προσπαθούν να του στερήσουν και ότι δικαιωματικά του ανήκει.
Η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης καθιστά σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει τα διοικητικά του όρια του και τις πατρογονικές εστίες των παππούδων μας.