LIVE BLOG: Νέα εποχή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πέντε Περιφέρειες - Νικητές & ηττημένοι των εκλογών

Αποτελέσματα Εκλογών: Ανατροπές και εκπλήξεις στις κάλπες, καθώς σε Αθήνα ο Χάρης Δούκας και στη Θεσσαλονίκη ο Στέλιος Αγγελούδης, επικράτησαν αντίστοιχα του Κώστα Μπακογιάννη και του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Έχασε από τον Δημήτρη Κουρέτα στη Θεσσαλία ο Κώστας Αγοραστός, ενώ κέρδισε στην Πελοπόννησο ο Δημήτρης Πτωχός. Επικράτησαν οι «αντάρτες» στις άλλες Περιφέρειες.
ΙΝΤΙΜΕ

Ανατροπές και εκπλήξεις επιφύλασσαν τα αποτελέσματα εκλογών στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών. Όπως προέκυψε, έγινε αλλαγή στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, ενώ στα ίδια χέρια παραμένει ο Δήμος Πατρέων.

Στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας ο Χάρης Δούκας επικράτησε με 55,96% του σημερινού δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη που έλαβε το 44,04% των ψήφων.

Στη συμπρωτεύουσα ο Στέλιος Αγγελούδης κέρδισε με 63,33% έναντι του απερχόμενου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα που έλαβε ποσοστό 32,67%.

Στον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας ο νυν δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης εξασφάλισε τρίτη θητεία.

Πέρα από τους τρεις μεγάλους Δήμους, ωστόσο, η πρώτη ήττα της Νέας Δημοκρατίας επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκλογές καταγράφεται στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Αυτό γιατί στις έξι περιφέρειες που οδηγήθηκαν σε δεύτερη Κυριακή, μόνο σε μία κατάφερε να επικρατήσει ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Δημήτρη Πτωχό στην Πελοπόννησο.

Στη Θεσσαλία ο Κώστας Αγοραστός ηττήθηκε από τον Δημήτρη Κουρέτα, που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων κομμάτων, ενώ στις άλλες περιφέρειες εκλέχθηκαν «αντάρτες» της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, στο Βόρειο Αιγαίο επικρατεί ο κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, στη Δυτική Μακεδονία ο κ. Γιώργος Αμανατίδης, στα Ιόνια Νησιά ο κ. Γιάννης Τρεπεκλής ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, επικράτησε έστω και οριακά ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Δείτε λεπτό προς λεπτό από το Newsbomb.gr όλες τις εξελίξεις της εκλογικής αναμέτρησης

07:16
Γιάννης Φιλιππάκος

Λ. Αυγενάκης: Θα μιλήσει με νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα

Κάλεσμα στο νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα για συνάντηση θα απευθύνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης όπως τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Θα καλέσω τον νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρετά για να προγραμματίσουμε συνάντηση, ώστε να καλύψουμε τις εύλογες καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος ανασυγκρότησης της περιοχής που προκαλεί η μετάβαση σε νέα διοίκηση. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ημέρα» είπε σχετικά.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Αυγενάκης αφού αρχικά έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσοι εξελέγησαν, επισήμανε ότι «στις 12 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, οι περιφερειάρχες έχουν φιλελεύθερα χαρακτηριστικά, παρότι όλα τα κόμματα συσπειρώθηκαν ενάντια στην κυβέρνηση».

Και συμπλήρωσε πως «είναι αυτονόητη η συνεργασία μας σε θεσμικό επίπεδο με όλα τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, με γνώμονα το καλό των πολιτών σε όλη την επικράτεια».

06:17
Γιάννης Φιλιππάκος

«Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε του ΠΑΣΟΚ, του να χτιστεί μία προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία σε μεγάλες περιοχές της χώρας», είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σπίρτζης.

05:15
Γιάννης Φιλιππάκος

«Δεν ακούγεται ο πολίτης σχεδόν πουθενά. Είναι οι αντιπολιτεύσεις και ο Μητσοτάκης», είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μαύρος.

04:48
Γιάννης Φιλιππάκος

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης είναι ο νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Νίκη της Περιφέρειας και των πολιτών της χαρακτήρισε την εκλογή του στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

«Σήμερα νίκησαν οι πολίτες της Περιφέρειας και η Περιφέρειά μας… Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε… Δώσαμε τη μάχη 115 άνθρωποι από τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, τη Ροδόπη και τον Έβρο και πιστοί στον στόχο μας, σας πείσαμε και μας δικαιώσατε. Η Περιφέρειά μας χρειάζεται ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά, που είναι ανεξάρτητοι που δεν τους ενδιαφέρουν τα κόμματα και τους ενδιαφέρει ο τόπος τους…», δήλωσε ευχαριστώντας τους συνεργάτες, φίλους και την οικογένειά του, η συμπαράσταση των οποίων, όπως είπε, τον κράτησε όρθιο σε μία δύσκολη προσπάθεια, σε μία Περιφέρεια πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων και πολλών χιλιομέτρων.

Τέλος, ο κ. Τοψίδης έστειλε μήνυμα ενότητας δεσμευόμενος πως από αύριο θα είναι περιφερειάρχης για όλους τους πολίτες. «Σ' εμάς δεν χωράνε οι διακρίσεις, δεν χωράνε κόμματα… Θα δουλέψουμε για εσάς. Η πόρτα της Περιφέρειας θα είναι ανοιχτή, το τηλέφωνό μου θα είναι ανοιχτό και καθημερινά θα κάνουμε διαβουλεύσεις…», ανέφερε χαρακτηριστικά διαβεβαιώνοντας πως «ο τόπος μας θα πάει μπροστά είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν».

04:24
Γιάννης Φιλιππάκος

Tα μεγάλα «θρίλερ» της εκλογικής βραδιάς

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε η αναμέτρηση σε κάποιους δήμους της χώρας με τη διαφορά σε ψήφους ανάμεσα στους δύο υποψηφίους να είναι ακόμα και μονοψήφια.

Για παράδειγμα, στον Δήμο Τυρνάβου σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο Αστέριος Τσικριτσής επικράτησε με μόλις 35 ψήφους, του Αθανάσιου Αμάρι Σάμερ. Να σημειωθεί ότι πριν ενσωματωθεί το τελευταίο τμήμα η διαφορά υπέρ του κ. Τσικριτσή ήταν δύο ψήφοι!

Έντεκα ψήφοι διαφορά... Στον Δήμο Παλαμά επικράτησε ο Σωκράτης Δασκαλόπουλος με 50,06% και 4.575 ψήφους του απερχόμενου δημάρχου Γιώργου Σακελλαρίου που έλαβε 49,94% και 4.564 ψήφους.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

03:17
Γιάννης Φιλιππάκος

Το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη από τη Νέα Υόρκη

02:54
Γιάννης Φιλιππάκος

«Όπως είπε ο κύριος Μητσοτάκης, είναι μια κακή νύχτα για τη Νέα Δημοκρατία», είπε μεταξύ άλλων η Νίνα Κασιμάτη.

01:44
Γιάννης Φιλιππάκος

Νέοι δήμαρχοι σε Σπάρτη, Ελαφόνησο, Άργος - Μυκήνες και Ναύπλιο

Αλλαγές προσώπων σε δήμους της Αργολίδας και της Λακωνίας, σημειώθηκαν, μετά τα αποψινά αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών.

Πιο αναλυτικά :

Δήμος Σπάρτης

Νέος δήμαρχος εκλέγεται με 54,32% ο Μιχάλης Βακαλόπουλος. Η Ντία Τζανετέα, έλαβε 45,68%.

Δήμος Ελαφονήσου

Αλλαγή σκυτάλης και στο δήμο Ελαφονήσου. Νέος δήμαρχος εκλέγεται ο Άγγελος Τσιριγωτάκης, με ποσοστό 53,86%. Η νυν δήμαρχος Ευσταθία Λιάρου, έλαβε 46,14%.

Δήμος Άργους – Μυκηνών

Ο τέως αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας και νυν πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, δικηγόρος, Γιάννης Μαλτέζος, εκλέγεται δήμαρχος, με ποσοστό 60,10%. Ο για πολλά χρόνια δήμαρχος, Δημήτρης Καμπόσος, ήταν 2ος με ποσοστό 39,90%.

Δήμος Ναυπλιέων

Ο δικηγόρος Δημήτρης Ορφανός, εκλέγεται δήμαρχος με ποσοστό 63,51%. Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, ήρθε 2ος με ποσοστό 36,49%.

01:13
Γιάννης Φιλιππάκος

Ο Μάκης Βορίδης μίλησε για τα αποτελέσματα των εκλογών και τόνισε πως η ΝΔ περίμενε κάτι καλύτερο.

00:34
Γιάννης Φιλιππάκος

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Κασσελάκη με Κουρέτα, Δούκα και Αγγελούδη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Στέφανος Κασσελάκης του έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογή του και του επισήμανε πως θα βρίσκεται δίπλα του και θα τον στηρίζει στα νέα του καθήκοντα.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, με τον οποίο είχε μια ιδιαίτερα εγκάρδια συνομιλία, τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, στον οποίο μετέφερε τα θερμά του συγχαρητήρια, αλλά και με δημάρχους που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

23:55
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Λάμπρος Σκλαβούνος στο Newsbomb.gr: «Νέα εποχή στον Δήμο Αιγάλεω»

Αλλαγή «σκυτάλης» επιφύλασσε η ετυμηγορία των σημερινών (15/10) επαναληπτικών εκλογών στον Δήμο Αιγάλεω, με τον Λάμπρο Σκλαβούνο, υποψήφιο για τη δημαρχία και υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, να επικρατεί του –μέχρι πρότινος– Δημάρχου, Γιάννη Γκίκα (Νέα Δημοκρατία) με ποσοστό 75,31% (13.113 ψήφοι) έναντι 24,69% (4.300) στο 100% της ενσωμάτωσης.

Οι δύο άνδρες προχώρησαν στον β’ γύρο, αφήνοντας πίσω τους Δημήτρη Μπίρμπα, Νίκο Καραγιάννη, Κωνσταντίνο Σάμιο και Παντελή Βαϊνά.

Λάμπρος Σκλαβούνος στο Newsbomb.gr: «Πρέπει να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη»

«Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό για τη δική μας παράταξη. Όμως, αυτό το γεγονός αυξάνει τις υποχρεώσεις μας. Θα πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά ώστε να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες των συμπολιτών μας», τόνισε αρχικά ο νέος Δήμαρχος του Αιγάλεω, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Το υψηλό ποσοστό εκλογής για εμάς, σημαίνει ότι ο κόσμος εμπιστεύθηκε τόσο εμένα, όσο και την παράταξη, για την προοπτική ότι θα κάνουμε κάτι καλύτερο στην πόλη. Κατά αυτόν τον τρόπο, αυξάνεται η υποχρέωση που έχουμε, να διοικήσουμε τον Δήμο και να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα. Θα πρέπει να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Στη συνέχεια, να τού παρέχουμε ό,τι καλύτερο», προσέθεσε.

«Όσον αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους εν όψει της επόμενης πενταετίας, όπως ανέφερα, θα εστιάσουμε στη βελτίωση της καθημερινής ζωής του πολίτη, αλλά και όλων των υποδομών. Γενικώς, να κάνουμε έναν Δήμο ελκυστικό τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και επισκέπτες του Αιγάλεω», ολοκλήρωσε ο κ. Σκλαβούνος, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Η πόλη άξιζε τον Λάμπρο Σκλαβούνο, το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο για εμάς»

Πολίτες του Αιγάλεω, σχολιάζοντας το τελικό αποτέλεσμα της σημερινής (15/10) εκλογικής «μάχης» και τη νίκη του Λάμπρου Σκλαβούνου έναντι του Γιάννη Γκίκα, υπογράμμισαν ότι «η πόλη άξιζε έναν άνθρωπο όπως εκείνος, έρχεται αλλαγή στη νοοτροπία του κόσμου» και πως «είναι αξιόπιστο πρόσωπο, διότι έχει εμπειρία και μία καλή ομάδα συνεργατών», μεταξύ άλλων.

Πανηγυρικό κλίμα στην Πλατεία Εσταυρωμένου με πυροτεχνήματα και… σαμπάνιες

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Εσταυρωμένου, πλησίον του Μετρό, προκειμένου να πανηγυρίσουν την ευρεία νίκη του Λάμπρου Σκλαβούνου.

Μάλιστα, όταν ο εκλεγμένος Δήμαρχος εμφανίσθηκε στο σημείο όπου εκφώνησε την ομιλία του, άναψαν καπνογόνα και κατά τον εναγκαλισμό με ψηφοφόρους του, οι οποίοι έσπευσαν να τον συγχαρούν, άνοιξαν και μπουκάλια με… σαμπάνια. Ως «κερασάκι στην τούρτα», πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό του Αιγάλεω, ενδεικτικό του κλίματος ευφορίας στο περιβάλλον του νέου Δημάρχου.

Αιγάλεω: Ο Λάμπρος Σκλαβούνος νέος δήμαρχος| newsbomb.gr

Ποιος είναι ο Λάμπρος Σκλαβούνος

Γεννήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία και ζει στο Αιγάλεω. Είναι παντρεμένος με την Αλέκα Αντωνοπούλου, η οποία υπηρέτησε ως δασκάλα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης και έχει ένα γιο, τον Χρήστο.

Ο Λάμπρος Σκλαβούνος είναι απόφοιτος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων. Παράλληλα, έλαβε πτυχία από το Παιδαγωγικό Τμήμα και το τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκησης Οργανισμών, Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1981, υπηρέτησε σε σχολεία του Αιγάλεω ως δάσκαλος και επί σειρά ετών, ως Διευθυντής. Ακόμη, έχει διατελέσει αιρετό μέλος στο Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Εκπαίδευσης των Δήμων της Δυτικής Αθήνας για δώδεκα έτη, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αιγάλεω, σύμβουλος σε θέματα παιδείας στην πρώην Νομαρχία Δυτικής Αττικής, αναπληρωτής Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί», αλλά και Αντιδήμαρχος & Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αιγάλεω επί σειρά ετών.

23:05
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Νέα Φιλαδέλφεια - Δήμαρχος με 90 ψήφους ο Τομπούλογλου

Ένα μεγάλο εκλογικό θρίλερ εκτυλίχθηκε στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, εκεί όπου ο Γιάννης Βούρος διεκδίκησε την επανεκλογή του στον δεύτερο γύρο, με αντίπαλο τον Γιάννη Τομπούλογλου.

Εξαρχής οι δύο υποψήφιοι πήγαιναν... ψήφο με ψήφο, με την κατάσταση να μην ξεκαθαρίζει μέχρι η ενσωμάτωση να φτάσει στο 100%. Εν τέλει, με όλους τους ψήφους καταμετρημένους νέος Δήμαρχος αναδείχθηκε ο Γιάννης Τομπούλογλου που πήρε 50,44%, ήτοι 5.146 ψήφους, ενώ ο Γιάννης Βούρος έμεινε στο 49,56% με 5.056 ψήφους.

Τα αποτελέσματα εκλογών στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

To Newsbomb.gr, το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site της χώρας, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και σήμερα (15/10) μετέδωσε έγκυρα και έγκαιρα, όλα τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023.

22:53
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Ανδρουλάκης: «Πετύχαμε μια καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης»

Μεγάλη ικανοποίηση εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την ανατροπή/νίκη του Χάρη Δούκα στην Αθήνα και τα θετικά αποτελέσματα που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εκλέγοντας αρκετούς δημάρχους.

«Σήμερα πετύχαμε μια καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Νίκη της αυτοδιοίκησης που υπηρετεί τον πολίτη. Νίκη της ανανέωσης. Νίκη του προοδευτικού λόγου που αγκαλιάζει τις πραγματικές αγωνίες του ελληνικού λαού», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Είναι όμως και η πρώτη μεγάλη ήττα του κ. Μητσοτάκη. Της αλαζονείας, της αμετροέπειας και των πελατειακών πρακτικών. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε τον τελευταίο μήνα ότι είναι ικανός να συνεργαστεί ακόμα και με το σκοτάδι για να πετύχει τους εκλογικούς του στόχους». Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ο ελληνικός λαός του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα.

«Εμείς συνεχίζουμε ενωμένοι τη νικηφόρα πορεία που ξεκινήσαμε στις εθνικές εκλογές. Έχουμε πολλούς αγώνες, πολλές μάχες και μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας. Είμαι σίγουρος ότι θα τις κερδίσουμε ενωμένοι όλοι μαζί», συμπλήρωσε και τόνισε:

«Γιατί πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός χρειάζεται μία ισχυρή, προοδευτική, αξιόπιστη δύναμη για να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση. Μια ισχυρή προοδευτική δύναμη, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Μια ισχυρή αξιόπιστη δύναμη που θα δώσει μία άλλη πνοή στον ελληνικό λαό. Για αξιοπρέπεια, για κοινωνική δικαιοσύνη, για δίκαιη ανάπτυξη. Αυτό είναι το όραμά μας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε:

«Ο κ. Δούκας, ο οποίος ανέλαβε μία σημαντική ευθύνη και τα κατάφερε, είναι ένας άνθρωπος ηθικός, με επάρκεια και είμαι σίγουρος ότι ο λαός των Αθηνών θα έχει έναν δήμαρχο που θα προσφέρει τα μέγιστα για να βελτιώσει την πόλη μας και να την κάνει πιο ανθρώπινη. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει στο έργο του».

22:28
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

«Θα κανω ό,τι μπορώ ώστε η Δυτική Μακεδονία να γίνει καλύτερη» δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης

Νικητής της αναμέτρησης για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος και πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος έλαβε 56,72% έναντι του σημερινού περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος στηρίχθηκε από τη ΝΔ και έλαβε 43,65%.

Ο Γιώργος Αμανατίδης, καταχειροκροτούμενος από φίλους και μέλη της παράταξής του στο εκλογικό του κέντρο στην Κοζάνη, δήλωσε ότι το σημερινό αποτέλεσμα δείχνει ότι «κέρδισε η Δυτική Μακεδονία, ότι σήμερα κερδίσαμε τα όνειρά μας. Είμαστε μια ομάδα που πιστέψαμε στις δυνατότητες των ανθρώπων της Περιφερείας μας, ότι μπορεί ότι ο τόπος μας να πάει καλύτερα κι ενώσαμε τις δυνάμεις μας να πάμε όλοι μαζί».

Τόνισε ότι «για να έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειές μας έπρεπε να έχουμε συμμάχους. Συμμαχήσαμε άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές, με διαφορετικές επαγγελματικές ιδιότητες, δώσαμε έμφαση στα καθημερινά και σημασία και στα μεγάλα. Συναντήσαμε τους νέους ανθρώπους, τους είπαμε τι σκεφτόμαστε για τους ιδίους και το μέλλον τους. Τους είπαμε αλήθειες, τους κοιτάξαμε στα μάτια και τους ζητήσαμε να μας εμπιστευθούν».

Κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό που έγινε σήμερα είναι μια νίκη των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Η περιοχή μας έχει μεγάλες δυνατότητες και θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε για να γίνει καλύτερη».

22:24
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Πελετίδης: «Ο πατραϊκός λαός υπερασπίστηκε το μέλλον των παιδιών μας»

Ο Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία στηρίχθηκε από το ΚΚΕ, επανεξελέγη για τρίτη φορά δήμαρχος Πατρέων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 56,70%, με καταμετρημένο το 98,55% των εκλογικών τμημάτων.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Κώστας Πελετίδης τόνισε ότι «ο πατραϊκός λαός υπερασπίστηκε τις κατακτήσεις του, το μέλλον των παιδιών μας, την πόλη μας» και πρόσθεσε:

«Η τεράστια προσπάθεια των συμφερόντων του συστήματος και των μηχανισμών της κυβέρνησης να απαλλαγούν από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν έγινε κατορθωτή. Συνεχίζουμε όλοι μαζί, δεν μένουμε στην περιγραφή, οι ανάγκες της πόλης μας και τα βάσανα του λαού έχουν αιτίες. Μπορούμε και πρέπει να παραμερίσουμε τα εμπόδια. Ό,τι χάνουμε εμείς, το κερδίζουν οι λίγοι. Η μαχητική διεκδίκηση των δίκιων μας από την εκάστοτε κυβέρνηση θα συνεχιστεί, οι στόχοι που έχουμε βάλει για την προκοπή της πόλης, μάς χρειάζεται όλους. Δεν περισσεύει κανείς».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε ότι «η σημερινή νίκη προέρχεται από τον πατραϊκό λαό και από όλους αυτούς με τους οποίους πορευτήκαμε για χρόνια, γνωριστήκαμε, δώσαμε μάχες και θα συνεχίσουμε μαζί».

«Σε αυτό το δρόμο», συνέχισε, «θα έλθουν και οι υπόλοιποι, οι οποίοι δεν μας εμπιστεύτηκαν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ενώ όσοι έχουν καρδιά και ψυχή θα βρεθούμε στον κοινό δρόμο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να έχουμε αυτά που δικαιούμαστε».

22:00
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Ο Γιάννης Ζαμπούκης εκ νέου δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ο Γιάννης Ζαμπούκης αναδεικνύεται εκ νέου δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στο 98,58% της ενσωμάτωσης και με ποσοστό 60,39% στον σημερινό β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ευχαριστώντας - στην πρώτη του δήλωση- τους δημότες που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και στην παράταξη «Δήμος για όλους. Πρώτα Εσύ», τους συνεργάτες αλλά και όλους τους υποψηφίους του για τον έντιμο αγώνα τους, υπογράμμισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα και η διαφορά των 20 μονάδων από τον έτερο διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου Σταύρο Σταυράκογλου συνιστά δικαίωση, μεγάλη τιμή αλλά και ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη.

Σε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, δήλωσε ότι η κοινωνία βλέπει, αποτυπώνει και εξαργυρώνει τις προσπάθειες. Δήλωσε πως αισθάνεται μεγάλη τιμή για τους συνοδοιπόρους του σ' αυτή τη διαδρομή, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε την προηγούμενη τετραετία με τους δημότες «που εξελίχθηκαν σε σχέσεις εμπιστοσύνης που δεν εξαγοράζονται».

Αναφορικά με την επόμενη μέρα σημείωσε πως «κοιτάμε μόνο μπροστά, ευθεία και πάμε μέλλον», εκφράζοντας την πεποίθηση πως το σύνολο των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και οι επικεφαλής των παρατάξεων τους οποίους συνεχάρη «θα κρατήσουν το λόγο τους και θα πορευτούμε με πνεύμα ενότητας και πολιτικού πολιτισμού», συμπληρώνοντας πως «η νέα πλέον σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου μας επιτρέπει να έχουμε/να έχουν οι δημότες μεγάλες προσδοκίες».

21:51
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Κουτσούμπας: «Είμαστε εδώ για να δυναμώσουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες»

Για «επιβράβευση των ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων» έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και ιδιαίτερα, τις μεγάλες νίκες που πέτυχε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Όλα όσα είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας:

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που, και στον β΄ γύρο, τίμησαν με την ψήφο τους τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με το γαρύφαλλο.

Το βήμα, που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, ενισχύθηκε αυτή την Κυριακή παραπέρα, με την εκλογή δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη, στην Καισαριανή με τον Ηλία Σταμέλο, στο Χαϊδάρι με Δήμαρχο τον Μιχάλη Σελέκο, στην Πετρούπολη με Δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο, ενώ αυτή τη στιγμή δίνεται η μάχη ψήφο την ψήφο και στον Τύρναβο με τον Στέλιο Τσικριτσή.

Έτσι μαζί με την Ικαρία, που από τον α’ γύρο εξέλεξε δήμαρχο τον Φανούρη Καρούτσο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι πλειοψηφία σίγουρα σε 5 συνολικά Δήμους της χώρας.

Οι δημοτικές αυτές αρχές θα αποτελούν στήριγμα του λαού στον καθημερινό του αγώνα για τα δικαιώματά του, θα είναι αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις και το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο συγκρότησης και λειτουργίας της τοπικής διοίκησης ως μακρύ χέρι του κράτους.

Ιδιαίτερα, η συνεχιζόμενη για τρίτη φορά επικράτηση στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, στην Πάτρα, παρά τον βρώμικο πόλεμο που δέχτηκε η δημοτική αρχή, δείχνει την επιβράβευση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων της Πάτρας στη δημοτική αρχή Πελετίδη, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αυτή έχει. Μια δημοτική αρχή που παλεύει και έχει αποτελέσματα υπέρ του λαού της Πάτρας, επειδή ακριβώς ήταν μαχητική αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις, στο κράτος και τους μηχανισμούς του, επειδή δεν συμβιβάστηκε με το σημερινό αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο. Είναι μια νίκη που έχει γενικότερη πολιτική σημασία που δείχνει ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η αναμέτρηση στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή υλοποιείται και σε τοπικό επίπεδο, αλλά και γενικότερα.

Το υψηλό ποσοστό αποχής, τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο κυρίως γύρο, παρόλο που εμείς δεν υιοθετούμε μια τέτοια στάση, θεωρούμε ότι περικλείει, όμως, επίσης σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι σε τοπικές αρχές που υλοποίησαν την κυρίαρχη πολιτική, απόρριψης της λογικής του “μικρότερου κακού”, δηλαδή της επιλογής μεταξύ δύο υποψηφίων που δεν διαφέρουν και πολύ σε κεντρικά ζητήματα, αλλά και απαξίωσης, πρέπει να πούμε, απέναντι στον “θεσμό” της τοπικής διοίκησης με τον ταξικό αντιλαϊκό του χαρακτήρα.

Προφανώς είναι ζητούμενο η διαμαρτυρία, να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη, στη διεκδίκηση, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά.

Συνολικά επιβεβαιώνεται και με τα σημερινά αποτελέσματα ότι, παρά τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό ακόμα, σταθεροποιείται και ενισχύεται συνεχώς, ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Έχουμε επίγνωση των μεγάλων ευθυνών μας για να είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό, μαζί του στα μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ. Μία πολιτική που ειδικά σε τοπικό επίπεδο, στους δήμους και τις περιφέρειες, έχει συμμάχους τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Για να δυναμώσουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες είμαστε εδώ και συνεχίζουμε. Καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους και όλες!».

21:45
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Χάρης Δούκας: Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινά

Για ένα όμορφο ταξίδι που τώρα ξεκίνησε, έκανε λόγο ο Χάρης Δούκας, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη νίκη του στον Δήμο Αθηναίων. Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας μίλησε για μία πόλη που αλλάζει σελίδα και δεσμεύτηκε πως θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να κάνει πράξη όσα έχει πει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δούκας ανέφερε: «Σήμερα η Αθήνα νίκησε, η πόλη αλλάζει σελίδα. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους για την τεράστια τιμή που μου έκαναν και ξέρω πολύ καλά την πολύ μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι πίστεψαν στο όνειρο και μπήκαν μαζί μας σ' αυτό το πανέμορφο ταξίδι. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους συνεργάτες, την οικογένειά μου και όλους τους πολίτες, που κατάφεραν το ακατόρθωτο. Πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη, ασφαλή, καθαρή και δημιουργική, στο όραμά μας πως μπορούμε να αλλάξουμε την Αθήνα και να την κάνουμε όπως την ονειρευόμαστε.

Βεβαίως, οφείλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, να ευχαριστήσω το ΒΟΛΤ, τους ανθρώπους από την Οικολογία, τους ανθρώπους από δημοτικές παρατάξεις της Πράσινης Αθήνας, από τα Δικαιώματα.

Οφείλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Ζαχαριάδη και τη δημοτική παράταξη της Ανοιχτής Πόλης, που μας στήριξαν στον β' γύρο και οφείλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους πολίτες, οι οποίοι ήρθαν να ψηφίσουν σε αυτήν τη δεύτερη εκλογική διαδικασία.

Και θέλω να δεσμευτώ ότι θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου και θα είμαι δίπλα σε κάθε Αθηναία και κάθε Αθηναίο, για να μπορέσουμε μαζί να κάνουμε την Αθήνα όπως μας αξίζει και όπως της αξίζει. Μαζί θα τα καταφέρουμε».

Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία, αυτά τα οποία είπαμε να τα κάνουμε πράξη. Θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ να το καταφέρουμε».

Στην ερώτηση πού οφείλει τη νίκη του, απάντησε: «Στους πολίτες, που πίστεψαν στο ακατόρθωτο, που είδαν ότι τελικά μπορεί να αλλάξει αυτή η πόλη. Το πίστεψαν κι έγινε πράξη».

21:44
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Αντώνης Σαμαράς: Σήμερα η Πελοπόννησος μίλησε, πάει μπροστά με Δημήτρη Πτωχό

Στο εκλογικό κέντρο του Δημήτρη Πτωχού βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Με την εκλογή του κ. Πτωχού δεδομένη, ο κ. Σαμαράς έκανε δήλωση μέσα σε επευφημίες και χειροκροτήματα.

«Η Πελοπόννησος σήμερα μίλησε. Η Πελοπόννησος σήμερα νίκησε. Η Πελοπόννησος σήμερα έδωσε απαντήσεις. Η Πελοπόννησος σήμερα αποφάσισε να πάρει μπροστά με τον Δημήτρη Πτωχό Περιφερειάρχη», ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά.

21:34
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Ρόδος: Νέος δήμαρχος ο Αλέξανδρος Κολιάδης

Νέος δήμαρχος Ρόδου εξελέγη σήμερα ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος υπερίσχυσε στον δεύτερο γύρο του νυν δημάρχου Ρόδο. Αντώνη Καμπουράκη. Ο κ. Κολιάδης συγκέντρωσε 25.571 ψήφους και ποσοστό 57,96%, ενώ ο κ. Καμπουράκης συγκέντρωσε 18.548 ψήφους και ποσοστό 42,07%.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καμπουράκης συνεχάρη τον κ. Κολιάδη για την εκλογή του και ευχαρίστησε τα στελέχη, τα μέλη και τους εθελοντές τού συνδυασμού του για τον τίμιο αγώνα που έδωσαν.

21:23
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Χάρης Δούκας: Συγχαρητήρια από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - «Ευχές για παραγωγική θητεία»

Συγχαρητήριά στον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, εξέφρασε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. «Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία του και ευχές για παραγωγική θητεία», αναφέρει μεταξύ άλλων το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε ανάρτηση στο Twitter.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Ο Καθηγητής ΕΜΠ Χάρης Δούκας εξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων

Ο Χάρης Δούκας Καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων.

Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία του και ευχές για παραγωγική θητεία».

21:12
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Γιώργος Παπανδρέου: Όταν ενώνουμε προοδευτικές δυνάμεις μπορεί να γίνει η ανατροπή

Το μήνυμα για ένωση προοδευτικών δυνάμεων έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη νίκη του Χάρη Δούκα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Εύχομαι κάθε καλό στον Χάρη Δούκα», συμπλήρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη νίκη του στον δήμο Αθηναίων.

21:11
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Χάρης Δούκας: Συγχαρητήρια από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - «Ευχές για παραγωγική θητεία»

Συγχαρητήριά στον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, εξέφρασε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. «Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία του και ευχές για παραγωγική θητεία», αναφέρει μεταξύ άλλων το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε ανάρτηση στο Twitter.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Ο Καθηγητής ΕΜΠ Χάρης Δούκας εξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων

Ο Χάρης Δούκας Καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων.

Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία του και ευχές για παραγωγική θητεία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης (Χρυσόστομος) Δούκας, γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ελλάδα.

20:57
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Στέλιος Αγγελούδης: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο Στέλιος Αγγελούδης κατάφερε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών να επικρατήσει επί του Κωνσταντίνου Ζέρβα, κερδίζοντας τον δήμο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η νίκη του κ. Αγγελούδη έναντι του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης ήταν μεγάλη, καθώς το ποσοστό του ξεπέρασε το 67%, ενω ο κ. Ζέρβας έφτασε λίγο πιο κάτω από το 33%.

Ποιος είναι ο Στέλιος Αγγελούδης

Ο Στέλιος Αγγελούδης γεννήθηκε στην Άνω Πόλη, στην οποία κατοικεί ακόμη. Είναι παντρεμένος με τη Βίκυ Τσομάκου και έχει δύο παιδιά, την Ελίνα και τον Κωνσταντίνο.

Σπούδασε Νομική. Υπηρέτησε ως νομικός σύμβουλος στην ΕΡΤ3, ενώ διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Πολιτισμού και Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Από τις θέσεις αυτές έδρασε για τη δημιουργία αθλητικών υποδομών, όπως το Ποσειδώνιο και το αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο για Άτομα με Αναπηρία, το ΚΑΠΠΑ.

Το νομοθετικό πλαίσιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη μεταφορά της Λαχαναγοράς από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στο χώρο που είναι σήμερα.

Επί δέκα χρόνια ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας, ενώ από το 2001 συμμετείχε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Με την ολοκλήρωση της θητείας του στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, επέστρεψε στα δικηγορικά μου καθήκοντα, όπως και σε αυτά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, βάζοντας στη συνέχεια υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Το 2015 αποχώρησε από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΘ ενώ το 2016 ως ήταν Εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

20:50
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Ποιοι εκλέγονται στο δημοτικό συμβούλιο με τον Χάρη Δούκα

Μεγάλη νίκη κατέγραψε ο Χάρης Δούκας στον Δήμο Αθηναίων, όπου επικράτησε του Κώστα Μπακογιάννη με ποσοστό 56% και καταμετρημένο το 99,24% των ψήφων.

Με το 56% που έλαβε ο συνδυασμός του, εκλέγει 26 δημοτικούς συμβούλους:

Συγκεκριμένα εκλέγονται οι:

Μπέη - Καραμπότσου Ρωξάνη- Ευαγγελία του Δημητρίου
Αποστολόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη
Γεννηματά Ιωάννα (Τζίνη) του Βασιλείου
Στρατηγάκη Μαρία του Πέτρου
Δούρου Όλγα του Αχιλλέα
Βασιλείου Χριστίνα του Νικολάου
Γιαννοπούλου Καλλιόπη (Πόπη) του Δημητρίου
Αγρόγιαννη - Μουκριώτου Ζαχαρία (Ζαχαρούλα) του Ιωάννη
Λαλιώτης Νικόλαος του Ιωάννη
Χειμωνάς Αθανάσιος του ΓεωργίουΓιάνναρος Γεώργιος-Κωνσταντίνος του Γρηγορίου
Σκουμπουρδή Αρτεμις του Νικολάου
Ζωντήρου Ελένη του Γεωργίου
Μπάρκα Βασιλική του Δημητρίου
Ευαγγελίδου Μαρία (Μάρω) του Ιωάννη
Χρυσόγελος Νίκος του Περικλή
Σιδερή Δήμητρα του Ζαννή
Γεωργιάδης Θωμάς του Σάββα
Γιαννόπουλος Ευάγγελος του Αργυρίου
Φούντζουλα Ασήμω (Μίνα) του Πέτρου
Χαρλαύτης Παναγιώτης - Πάρης του Χρήστου
Μαντζαβίνου Ελένη (Ελενα) του Νικολάου
Γραμματικόγιαννης Ανδρέας του Θωμά
Βελεγράκης Εμμανουήλ (Μανόλης) του Ιωάννη
Λιμνιωτάκη Δέσποινα του Ιωάννη και
Καββαθάς Τρύφων του Ιωάννη

Σχετικές ειδήσεις