Ο κύβος ερρίφθη στο ΠΑΣΟΚ: Οκτώβρη εκλογές, υποψήφιοι και οι Δούκας - Γερουλάνος - LIVE οι εξελίξεις

Το ΠΑΣΟΚ σε μια νέα αναμέτρηση δυνάμεων - Όλα όσα συνέβησαν στην Κεντρική Επιτροπή -Εσωκομματικές εκλογές στις 6/10 και 13/10 

Ο κύβος ερρίφθη για το ΠΑΣΟΚ αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης άνοιξε τα χαρτιά του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Αυτήν την ώρα στο Ξενοδοχείο Divani Caravel βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση. Αρχικά στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη αναφέρθηκε με αιχμές κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων.

Εισηγήθηκε εσωκομματικές εκλογές στις 6 Οκτωβρίου και δεύτερο γύρο αν χρειαστεί στις 13 Οκτωβρίου.

«Θέλουν κάποιοι να μετατρέψουν τη σημερινή διαδικασία σε παρασκηνιακές συμφωνίες και πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών. Φύγε εσύ να έρθω εγώ γιατί θα το κάνω καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μάλιστα, έθεσε τους δικούς του όρους για τη διεξαγωγή των εκλογών, τονίζοντας ότι όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι πρέπει να ανοίξουν τα... χαρτιά τους. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Οι υποψηφιότητες και οι πολιτικές θέσεις όλων, για να σταματήσει η πασαρέλα θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδε πριν τον πρωτο γύρο».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε μάλιστα ότι δεν θα γίνει όμηρος κανενός και θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Στη συνέχεια τις υποψηφιότητές του κατέθεσαν από το βήμα της ΚΕ και οι Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος.

Ο Χάρης Δούκας, κατέθεσε την υποψηφιότητά του, ξεδιπλώνοντας παράλληλα την πολιτική του πρόταση-μανιφέστο για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ.

Έτοιμος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δήλωσε και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ακολουθεί ολόκληρη ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη:

18:06
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα

17:07
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Νάντια Γιαννακοπούλου: Όχι σε «λευκές» επιταγές και σε ραντεβού στα τυφλά

Η Νάντια Γιαννακοπούλου στην ομιλία της δήλωσε: Θα είμαι παρούσα στην πρώτη γραμμή όπως άλλωστε ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα. Όχι σε «λευκές» επιταγές και σε ραντεβού στα τυφλά. Να πούμε «ναι» στην ενότητά μας.

Η συνέχεια εδώ

16:23
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

«Έδειξε» Δούκα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανήρτησε το ρεπορτάζ για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα

16:20
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Η ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου

16:15
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Γερουλάνος: Θα είναι τιμή μου να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ

θα είναι τιμή μου να διεκδικήσω την ψήφο των μελών και των φίλων μας, για να λάβω την εντολή να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Θα είναι τιμή μου, διότι αντιλαμβάνομαι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ως τη φυσική συνέχεια μιας μεγάλης παράδοσης. Της παράδοσης που ξεκινάει από τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Που πίστεψε, πρώτος, ότι η Ελλάδα μπορεί και θα σταθεί στα πόδια της. Και το πέτυχε.

Συνέχεια εδώ

15:53
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο Παύλος Γερουλάνος

15:47
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Ο πρόεδρος έκανε δεκτή την πρότασή μου

Μετά την εισήγηση Ανδρουλάκη για εκλογές ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απάντησε με ένα...τιτίβισμα:

15:39
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Στέφανος Ξεκαλάκης: Και τον Ανδρέα Παπανδρέου να ανασταίναμε, πάλι κάτω από 20% θα παίρναμε

Ο Στέφανος Ξεκαλάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, είπε: Με την παρούσα κατάσταση, όχι ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά και τον Ανδρέα Παπανδρέου να ανασταίναμε, πάλι κάτω από 20% θα παίρναμε. Πολύ φοβάμαι πως δεν κάνουμε. Μόνος μας αυτοπυροβολούμαστε, δημιουργούμε αναλώσιμους προέδρους. Οχι σε καλλιστεία προσώπων, παραπέμπει στις καλένδες τη συζήτηση ανασυγκρότησης του χώρου η εσωκομματική εκλογή. Δεν έπρεπε να πάμε σε εκλογές.

15:37
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Κουτσούκος: Νηφάλιος και όχι τοξικός λόγος

Ο Γιάννης Κουτσούκος, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είπε από την πλευρά του: Να μην αξιοποιήσουμε το θεσμό ως βήμα, η αυτοδιοίκηση να έχει αυτονομία. Νηφάλιος και όχι τοξικός λόγος, όπως αυτός που ακούστηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο.

15:20
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Δούκας: Θα παραμείνω Δήμαρχος

Θα είμαι παρών - Δεν θέλω να κερδίσουμε τον Κασσελάκη, αλλά τον Μητσοτάκη

Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων σε κάθε περίπτωση. Αποτελεί αμοιβαίο πλεονέκτημα, είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Είναι τώρα η ώρα να ξανανοιξουμε το κύκλο της υπέρβασης. Οχι σε νέο κύκλο εσωστρέφειας και διχόνοιας. Ναι σε ένα κόμμα μελών, όχι στελεχών και μηχανισμών.

Δέχομαι ακραίες επιθέσεις από δεξιά και τα συστήματά της, αλλά και την ακροδεξιά. Με εντολή Μητσοτάκη η εμπλοκή στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να σιωπά η Δημοκρατική Παράταξη όταν ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί να παρέμβει στην εκλογή του προέδρου.

Δε θα φύγει ο Μητσοτάκης έχοντας απέναντί του κόμματα του 13 και 15%. Να φανούμε αντάξιοι του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου της αλλαγής, του Κώστα Σημίτη του εκσυγχρονισμού, του Γιώργου Παπανδρέου, του Βαγγέλη Βενιζέλου, της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη που ενίσχυσε τα ποσοστά μας.

15:13
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Δούκας: Μπαίνω μπροστά, πάμε να νικήσουμε

Ο Χάρης Δούκας απάντησε στο Νίκο Ανδρουλάκη: Θα είμαι παρών σε αυτή την προσπάθεια με το ΠΑΣΟΚ, όπως ήμουν σε όλη τη δημόσια πορεία μου. Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας. Πάμε να νικήσουμε τώρα. Στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τον Κασσελακη, αλλά να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες, θέλουμε ηγεσία που θα κάνει πράξη το «μαζί». Οι αντίπαλοι μας δεν είναι μέσα σε αυτή την αίθουσα, είναι έξω. Σε κλίμα ενότητας, συμφωνώ με τον οδικό χάρτη του Νίκου Ανδρουλάκη.

15:04
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Κατρίνης: Άμεσα και γενναία μια πολιτική συζήτηση πριν τις όποιες εκλογικές διαδικασίες

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη: Θα πρέπει να κάνουμε άμεσα και γενναία μια πολιτική συζήτηση, μαζί με μια αποτίμηση της πορείας μας μέχρι σήμερα, πριν τις όποιες εκλογικές διαδικασίες. Εκεί έξω υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που συνέτριψε το 41% του κ. Μητσοτάκη. Ένα ΠΑΣΟΚ που φοβάται να μιλήσει με ονόματα, δεν θα μπορέσει ποτέ να εκφράσει αυτή την κοινωνική αντιπολίτευση.

15:03
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Κατρίνης: Πιστεύει κανείς ότι κόμματα του 13% και του 15% μπορούν να απειλήσουν τον Μητσοτάκη;

Σε μια άλλη τοποθέτηση σχολίασε: Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι κόμματα του 13% και του 15% μπορούν να απειλήσουν τον Μητσοτάκη ή αντιμετωπίζονται σήμερα ως κόμματα εξουσίας; Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συναντήσει και πάλι την πραγματική του ψυχή. Να χαράξει μια νέα, διαχωριστική γραμμή με τη συντήρηση και τα συμφέροντα. Είμαστε με τους πολλούς. Το κοινωνικό κράτος ούτε θα το διαλύσουμε, ούτε θα το παραδώσουμε στους ιδιώτες. Είμαστε με τους πολλούς που δεν ανέχονται μια Ελλάδα στην πλευρά της υποτέλειας.

15:01
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα συναινέσει σε συμφωνίες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Συνεχίστηκε η ομιλία του κ. Κατρίνη: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα συναινέσει σε συμφωνίες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι το ΠΑΣΟΚ εκτός από πατριωτικό κίνημα ήταν δύναμη ειρήνης που δεν πρέπει να συνηγορεί σε πράξεις κλιμάκωσης της έντασης και των πολέμων σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή

14:56
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Παραμένει γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

«Δε φοβήθηκα να αναλάβω τις ευθύνες μου. Οφείλω από τη θέση του γραμματέα να διασφαλίσω την ενότητα, ακολουθώντας τον οδικό χάρτη που πρότεινε ο πρόεδρος. Κινητήρια δύναμή μου, η αγάπη για το ΠΑΣΟΚ. Θα είμαι εδώ, υπηρετώντας την ενότητα της παράταξης. Είμαι και θα είμαι εδώ για να διασφαλίσουμε όλοι μαζί την ενότητα της παράταξης».

14:55
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Κατρίνης: Να ξαναγίνουμε το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων ρήξεων

Συνέχισε λέγοντας: Να επιστρέψει η Ελλάδα στους Έλληνες. Ήρθε η ώρα να ξαναγίνουμε η ουσιαστική δύναμη της πολιτικής αλλαγής, στην Ελλάδα του κατεστημένου και της συντήρησης. Να ξαναγίνουμε το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων ρήξεων και των μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών κατακτήσεων. Για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, για τον κόσμο της εργασίας, για τη νέα γενιά της πατρίδας μας. Για την Ελλάδα που ασκεί υπερήφανη εξωτερική πολιτική. Η επιλογή, αλλά και η ευθύνη είναι δική μας.

14:52
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Κατρίνης: Μη φοβόμαστε να μιλήσουμε με ονόματα

Όπως είπε ο Μιχάλης Κατρίνης: Θα πρέπει να κάνουμε άμεσα και γενναία μια πολιτική συζήτηση, μαζί με μια αποτίμηση της πορείας μας μέχρι σήμερα, πριν τις όποιες εκλογικές διαδικασίες. Εκεί έξω υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που συνέτριψε το 41% του κ. Μητσοτάκη. Ένα ΠΑΣΟΚ που φοβάται να μιλήσει με ονόματα, δεν θα μπορέσει ποτέ να εκφράσει αυτή την κοινωνική αντιπολίτευση.

14:50
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Κατρίνης: Η παράταξη και η χώρα χρειάζονται ισχυρό σοκ

Όπως είπε ο Μιχάλης Κατρίνης: η χώρα και η παράταξη χρειάζονται ένα ισχυρό και δημιουργικό σοκ. Είναι η ώρα να μιλήσουμε για τις πολιτικές και να μην εξαντληθούμε μόνο στην αλλαγή ρόλων. Είναι η ώρα να ταράξουμε τα νερά της πολιτικής ομοιομορφίας που κάνουν τους πολίτες να μας θεωρούν όλους ίδιους.

14:49
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Κατρίνης: Ανάγκη νέας εναλλακτικής πρότασης

13:28
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη με ενωτικά μηνύματα και ευχαριστίες

13:28
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ πια δεν είναι κόμμα μνήμης

13:26
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Ανδρουλάκης: Αντίπαλοί μας δεν υπάρχουν σε αυτήν την αίθουσα

...μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις

13:24
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Ο Ανδρουλάκης για τα 50 χρόνια ΠΑΣΟΚ

«Σε 65 μέρες από σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια ΠΑΣΟΚ. Για όλους εμάς αυτή η ιστορία είναι η μεγάλη μας υπερηφάνεια»

13:23
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Ανδρουλάκης: Πληρώσαμε ακριβά τις μεγαλοστομίες, θα διορθώσω τα λάθη, θα ενώσω περισσότερες δυνάμεις

13:18
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Ανδρουλάκης: Θα πάμε σε ενωτικό συνέδριο, θα καλέσουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

Σχετικές ειδήσεις