Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Όλες οι απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής επικαιρότητας. 

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των μέτρων σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε απαντήσεις για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής επικαιρότητας.

Αποκάλυψε τους στόχους του επόμενου διαστήματος, θέτοντας ψηλά στην ατζέντα το κόστος ζωής, τους μισθούς και την βελτίωση του ΕΣΥ.

Μίλησε και για τις επόμενες εκλογές σημειώνοντας: «Σε όσους υποστηρίζουν ότι η αυτοδυναμία πλέον είναι άπιαστο όνειρο, συνιστώ λίγη υπομονή. Αν το 2027 έχει υλοποιήσει αυτά για τα οποία ψηφίστηκε θα είναι καλή κυβέρνηση; Άρα περιμένετε. Είναι αυτάρεσκο να μιλάω για τον εαυτό μου»

«Σέβομαι και τιμώ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αλλά είναι άδικο που ανακυκλώνεται μια συζήτηση για τον επόμενη ή την επόμενη. Ζητώ σεβασμό από όλους. Θα γίνει η συζήτηση όταν έρθει η ώρα. Πρόθεση του προτείνοντος θα πρέπει να είναι να σεβαστεί το Σύνταγμα», είπε ακόμη επισημαίνοντας πως η συζήτηση θα γίνει τον Ιανουάριο.

«Για το ΕΣΥ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δύο χρόνια ήταν χρόνια πανδημίας. Ήταν μάχη που παρά τις δυσκολίες την κερδίσαμε. Αλλά η αντιμετώπιση του Covid έφερε άλλα πράγματα πίσω. Οι μισθοί των γιατρών έχουν ήδη αυξηθεί και όχι ευκαταφρόνητα τα τελευταία τρία χρόνια. Ανακοίνωσα της αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών τους. Υλοποιούμε ένα πλαίσιο ένα ελκυστικό πλαίσιο κινήτρων για τις ελλείψεις σε παραμεθόρια νοσοκομεία. Δίνουμε μεγαλύτερη ευελιξία στους γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν ένα συμπληρωματικό έργο. Έχουμε κάνει προσλήψεις στο ΕΣΥ. Υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα όπως το κομμάτι των επειγόντων περιστατικών, αλλά τους επόμενους μήνες θα δείτε αλλαγές» είπε για την Υγεία και έκανε λόγο για «επανάσταση».

«Δεν θέλουμε να κάνουμε επιτάξεις και δεν κάναμε», τόνισε

Η ερώτηση του Newsbomb.gr

Ως αστοχία χαρακτήρισε το γεγονός ότι η φωτιά στην Αττική ξέφυγε και μπήκε στον αστικό ιστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση του Newsbomb.gr και της Αμαλίας Κάτζου.

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, απαντώντας στο Newsbomb.gr, ήταν ξεκάθαρος: «Έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά. Δεν έχουμε τόσες φωτιές. Είχαμε όμως μία μεγάλη αστοχία».

Ακολουθεί χαρακτηριστικά η ερώτηση του Newsbomb.gr στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μετά τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική δηλώσατε: «Από όποια αστοχία μας ή όποια φωτιά ξεφεύγει, πάντα να κοιτάμε να μαθαίνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι». Πώς αξιολογείτε τις επιδόσεις του μηχανισμού πολιτικής προστασίας; Ποιες αστοχίες έχετε εντοπίσει; Τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα; Τι μπορούμε να προσδοκούμε, καθώς πρόκειται για το τρίτο καλοκαίρι την τελευταία τετραετία που έχουμε τουλάχιστον μία μεγάλη φωτιά και μάλιστα μέσα στον αστικό ιστό;

«Δεν έχει τελειώσει ακόμη η αντιπυρική προστασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες μας και όσους δίνουν μάχη. Φέτος, μέχρι σήμερα έχουμε σημαντικά μειωμένο αριθμό εκτάσεων. Έχουμε κάνει μία εξαιρετική δουλειά γιατί δεν έχουμε τόσες φωτιές. Είχαμε μία μεγάλη αστοχία. Μία φωτιά ξέφυγε και μπήκε στον αστικό ιστό. Θα γίνουμε καλύτεροι του χρόνου. Δεν γίνεται να δεχθώ καμία κριτική από την αντιπολίτευση.

Τα drones λειτούργησαν. Έγιναν καθαρισμοί που δεν έχουν ξαναγίνει στη χώρα. Ξέφυγε μια φωτιά και έκανε μεγάλη ζημιά. Μελετάται για να μην ξανασυμβεί. Του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

14:23
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου

14:23
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για Μπελέρη και Αλβανία

«Θέλουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Να εκφράσω τη ικανοποίησή μου γιατί τελείωσε η περιπέτεια του Φρέντι ΜΠελέρη. Οι σχέσεις μας με την Αλβανία περνούν από την κατάσταση των δικαιωμάτων της εθνικής μειονότητας της Αλβανίας»

14:19
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

Για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας: «Είναι πολύ σημαντικό έργο, πολύ πιο σημαντικό για την Κύπρο. Είναι ένα έργο που πρέπει να βγαίνει οικονομικά. Αν εξασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα το έργο θα γίνει και οι όποιοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα ξεπεραστούν»

14:17
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών

«Όποιος πολίτης δεν έχει πάρει την αποζημίωσή του υπάρχει λόγος που δεν την πήρε. Υπάρχουν τόσοι άλλοι που την έχουν πάρει»

14:14
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Μητσοτάκης: Παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα για τη Θεσσαλία

14:14
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Μητσοτάκης: « Η Βόρεια Εύβοια πάτησε στα πόδια της γρηγορότερα από ό,τι το περιμέναμε»

14:12
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Μητσοτάκης: Ο δρόμος Πατρών-Πύργου θα παραδοθεί μέσα στο επόμενο έτος

14:11
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Τι είπε για το μεταναστευτικό

«Η γενεσιουργός αιτία των μεταναστευτικών ροών δεν έχει εκλείψει. Μπορεί τα πράγματα να γίνουν χειρότερα. Τα αποτελέσματα όμως στο πεδίο είναι θετικά. Μεγάλη σημασία να τεθεί το σύμφωνο μετανάστευσης»

14:09
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Η απάντηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στο λούνα παρκ

«Όλοι σοκαριστήκαμε από αυτό το συμβάν (σ.σ. για το λούνα παρκ). Γνωρίζω πολύ καλά τι έγινε και πού είναι η ευθύνη. Άλλοι δήμοι υλοποίησαν σωστά το νομικό πλαίσιο για τέτοιες εγκαταστάσεις. Άλλοι δεν το έκαναν και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στόχος να αποκρούσουμε την λογική της τσαπατσουλιάς. Υπάρχουν νομικά πλαίσια που πρέπει να γίνονται σεβαστά. Δεν νοείται καμία έκπτωση»

14:05
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Μητσοτάκης: Νέο δημοσιονομικό πλαίσιο βάζει οροφές στις δαπάνες

14:03
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Μητσοτάκης: Η αστυνομία μπορεί να παρεμβαίνει να διαλύει καταλήψεις σε δημόσιους χώρους

14:02
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Μητσοτάκης: Η πανεπιστημιακή αστυνομία έτσι όπως την είχαμε σχεδιάσει δεν δούλεψε

14:00
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Μητσοτάκης: Απαράδεκτες οι θεωρίες περί συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών

13:56
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Μητσοτάκης: Το τέλος κρουαζιέρας θα επιστρέφεται στις τοπικές κοινωνίες για υποδομές

13:55
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν έχει δομικό πρόβλημα υπερτουρισμού, έχει σημειακό πρόβλημα

13:53
Βασιλική Ασμανίδου

Μητσοτάκης: Οι κάμερες μπήκαν στα γήπεδα, μπορούμε να εντοπίζουμε παραβάτες

Σημαντική η πρόοδος στα ζητήματα οπαδικής βίας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Οι κάμερες μπήκαν στα γήπεδα, μπορούμε να εντοπίζουμε τους παραβάτες. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Θέλουμε τα γήπεδα να είναι χώροι γιορτής και να γίνει η ατμόσφαιρα αυτή που υπάρχει σε άλλα γήπεδα της Ευρώπης».

Το πρώτο μεγάλο τεστ θα είναι να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με κόσμο το 2025.

13:51
Βασιλική Ασμανίδου

Μητσοτάκης: Είναι νωρίς ακόμη για τον επόμενο πρωταθλητή

13:48
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Μητσοτάκης για συνταγματική αναθεώρηση

«Θέλω να κάνουμε τη συζήτηση συντεταγμένα. Η συζήτηση θα ξεκινήσει το 2025. Προγραμματίζω ευρεία αναθεώρηση. Μπορώ να πω ότι τα βασικά θέματα σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας δεν είναι στη συζήτηση»

13:43
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Το μεγάλο έργο για τη λειψυδρία

«Μαζί με την ΕΥΔΑΠ , προχωράμε σε ένα μεγάλο έργο που θα είναι η ένωση του ταμιευτήρα του Εηύνου και του Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών»

13:40
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Μητσοτάκης: Η λειψυδρία είναι ίσως η πιο έντονη εκδήλωση του προβλήματος της κλιματικής κρίσης

13:38
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Μητσοτάκης: Είμαστε στα τελευταία στάδια ψήφισης του νέου ΚΟΚ

13:37
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Μητσοτάκης: Έχω ζητήσει άμεσες παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια

13:36
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Δεν μπορούν να τα θέλουν όλα όπως θέλουν κάποιοι, είπε για τα έργα στον ΒΟΑΚ

13:31
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Απάντηση Μητσοτάκη στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου

«Να δούμε την μεγάλη εικόνα. Φέτος μέχρι σήμερα έχουμε μειωμένο αριθμό καμμένων εκτάσεων σε σχέση με το μέσο όρο των περασμένων ετών. Αν κάναμε την ίδια συζήτηση πριν τις 10 Αυγούστου θα λέγαμε ότι έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά. Τα μέτρα απέδωσαν, Αλλά είχαμε μια μεγάλη αστοχία, μια φωτιά ξέφυγε και μπήκε στο αστικό ιστό. Το μελετάμε. Σε μεγάλο βαθμό ακυρώνει μια μεγάλη φωτιά την τεράστια προσπάθεια που έχει καταβληθεί, Θα γίνουμε καλύτεροι του χρόνου. Δεν δέχομαι την ακυρωτική προσπάθεια της αντιπολίτευσής. Γινόμαστε καλύτεροι και επενδύουμε περισσότερα και στο μέλλον. Δικαιολογημένη η κριτική αλλά ας δούμε τη μεγάλη εικόνα. Ας κρατήσουμε τα πολλά θετικά και να μάθουμε από την μία αστοχία»

13:27
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης

Η ερώτηση του Newsbomb.gr από την Αμαλία Κάτζου

Μετά τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική δηλώσατε: «Από όποια αστοχία μας ή όποια φωτιά ξεφεύγει, πάντα να κοιτάμε να μαθαίνουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο». Πώς αξιολογείτε τις επιδόσεις του μηχανισμού πολιτικής προστασίας; Ποιες αστοχίες έχετε εντοπίσει; Τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα; Τι μπορούμε να προσδοκούμε, καθώς πρόκειται για το τρίτο καλοκαίρι την τελευταία τετραετία που έχουμε τουλάχιστον μία μεγάλη φωτιά και μάλιστα μέσα τον αστικό ιστό

Σχετικές ειδήσεις