LIVE BLOG: Εκλογές στις 24 Νοεμβρίου - Πέρασε η πρόταση Σπίρτζη για το «Πόθεν Έσχες»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καλείται να λάβει τις τελικές αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα και τα κριτήρια των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία. Όλες οι εξελίξεις στο Newsbomb.gr.

LIVE BLOG: Εκλογές στις 24 Νοεμβρίου - Πέρασε η πρόταση Σπίρτζη για το «Πόθεν Έσχες»
Eurokinissi
1'

Σε εξέλιξη είναι οι ψηφοφορίες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο στην πιο σημαντική που διεξήχθη πριν από λίγο, «πέρασε» με ευρεία πλειοψηφία η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας και των «87» για διεξαγωγή των εκλογών στις 24 Νοεμβρίου και -αν χρειαστεί β' γύρος- τη 1η Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης (μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη) όσο και ο Παύλος Πολάκης είχαν προτείνει επίσπευση των διαδικασιών, με πρώτο γύρο εκλογών στις 3 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας πέρασε με 112 ψήφους, ενώ η πρόταση Κασσελάκη - Τζάκρη συγκέντρωσε 62. Η πρόταση Πολάκη πήρε 9 ψήφους, ενώ υπήρχαν και δύο λευκά.

Παράλληλα, πέρασε οριακά η πρόταση Σπίρτζη για την υποχρέωση κατάθεσης δήλωσης Πόθεν Έσχες από τους υποψήφιους με 87 υπέρ, 84 κατά

Αυτή την ώρα διεξάγονται οι άλλες ψηφοφορίες, και συγκεκριμένα αναφορικά με:

Το κλίμα στην Κουμουνδούρου παραμένει τοξικό και σήμερα θα έχει ενδιαφέρον αν θα επιχειρηθεί μία προσπάθεια υποχωρήσεων «για το καλό της παράταξης». Στην πραγματικότητα, κανένας δεν είναι σε θέση να υπολογίσει με ακρίβεια τους συσχετισμούς δύναμης που επικρατούν αυτή τη στιγμή, εντός της Κεντρικής Επιτροπής.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή