ΠΑΣΟΚ: Αυξημένη η συμμετοχή σε σχέση με το 2021 - Πάνω από 100.000 έχουν ψηφίσει έως τώρα

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του νέου προέδρου 
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Ομαλά εξελίσσονται από το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του προέδρου, με τη συμμετοχή σε αυτές να είναι αυξημένη σύμφωνα με πληροφορίες σε σχέση με το 2021.

Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Πάνος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Άννα Διαμαντοπούλου ρίχονται στη «μάχη» για να διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε στις 7:00 π.μ. και θα διαρκέσει έως τις 7:00 μ.μ., τόσο για τον α’ γύρο σήμερα, όσο και για τον β’ γύρο της 13ης Οκτωβρίου 2024, εφόσον προκύψει. Μάλιστα, εάν κριθεί αναγκαίο θα δοθεί παράταση στην ψηφοφορία, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

Μηνύματα μαζικής συμμετοχής στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ καταγράφονται σε όλα τα εκλογικά τμήματα ανά την Ελλάδα, αφού η προσέλευση σε σχέση με την αναμέτρηση για την ανάδειξη ηγεσίας το 2021 είναι – αυτήν την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες- αυξημένη κατά 30%!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως τις 09:10 είχαν ψηφίσει 21.000 άτομα τη στιγμή που το ‘21 είχαν πάει 13.764, ενώ μέχρι τις 11 το πρωί είχαν ψηφίσει 65.671 φίλοι και μέλη έναντι 50.972 το 2021. Στη συνέχεια, ψήφισαν 101.000 έως τις 12:00, 40.000 παραπάνω σε σχέση με το 2021.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι άνω των 16 ετών Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, αρκεί να καταβάλουν το ποσό των 3 ευρώ την Κυριακή. Για τον β’ γύρο, στις 13 Οκτωβρίου, δεν θα καταβάλλεται αντίτιμο.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Στον β' γύρο μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα την πρώτη Κυριακή. Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης νέου τύπου.

Ειδικά για τους νέους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, που δεν περιλαμβάνονται στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, η ταυτοποίηση γίνεται, για τους μεν Έλληνες με ταυτότητα/διαβατήριο και ΑΜΚΑ, για τους αλλοδαπούς με άδεια παραμονής και AMKA και για τους Κύπριους με κυπριακή ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Ο ΑΜΚΑ θα προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. e- ΕΦΚΑ), που θα επιδεικνύεται στην εφορευτική επιτροπή.

13:10
Βασιλική Ασμανίδου

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πιθανή η παράταση της διαδικασίας

Μεγάλη είναι η προσέλευση των φίλων και των μελών του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 π.μ και έιναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 19:00.

Ωστόσο, η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου (σχεδόν 30% παραπάνω σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές του 2021) κάνει τους ιθύνοντες να σκέφτονται παράταση στην εκλογική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα αποφασιστεί το απόγευμα της Κυριακής ανάλογα και με την κίνηση εκείνη την ώρα στα εκλογικά κέντρα.

12:53
Βασιλική Ασμανίδου

Η χειραψία Σημίτη - Ανδρουλάκη ανήμερα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να προσέρχεται στις κάλπες.

Ο Κώστας Σημίτης βρέθηκε στο Πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων, όπου πήγε να ψηφίσει για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και είχε μάλιστα μια ιδιαίτερη συνάντηση.

Την ώρα που προσέρχονταν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων συναντήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Κώστας Σημίτης και Νίκος Ανδρουλάκης αντάλλαξαν χειραψία και είχαν μια σύντομη συνομιλία.

12:52
Βασιλική Ασμανίδου

Ψήφισε ο Παύλος Γερουλάνος

12:49
Βασιλική Ασμανίδου

Μεγάλες ουρές και στην Κηφισιά για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Μεγάλη είναι η προσέλευση του κόσμου και στην Κηφισιά για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Φίλοι και μέλη του κόμματος έχουν σχηματίσει ουρές για να ψηφίσουν για τον νέο πρόεδρο στον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

12:35
Βασιλική Ασμανίδου

Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Ψήφισαν 101.000 έως τις 12:00. Ο αριθμός αυτός θεωρείται μεγάλος, αφού στην εκλογική διαδικασία του 2021 είχαν συμμετάσχει την ίδια ώρα 40.000 λιγότεροι, ήτοι, 60.273 άτομα.

12:34
Βασιλική Ασμανίδου

Ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης

Το δικό του μήνυμα από την κάλπη έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

12:07
Βασιλική Ασμανίδου

Μαζί με κόσμο στο Κερατσίνι ο Νίκος

Στο δημαρχείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης είχε συνομιλία με ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες του Χάρη Γκίκα για το Newsbomb.gr

11:56
Βασιλική Ασμανίδου

Γιώργος Παπανδρέου: «Η μαζική συμμετοχή κάνει πιο ισχυρό το ΠΑΣΟΚ»

Ψήφισε για τον επόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου.

«Σήμερα χρειάζεται η συμμετοχική αντίληψη να διαπεράσει όλη την κοινωνία, να δώσουμε λόγο, αξιοπρέπεια, φωνή στον Έλληνα πολίτη. Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα. Για αυτό σήμερα η μαζική συμμετοχή όχι μόνο κάνει πιο ισχυρό το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνει την προοπτική για μία παράταξη ενωμένη και ανοίγει δρόμους για μία μεγάλη πράσινη προοδευτική αλλαγή στη χώρα, μία Δημοκρατία όχι μόνο συμμετοχική, αλλά και ισότητας, αλληλεγγύης κοινωνικής δικαιοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

11:54
Βασιλική Ασμανίδου

Στο 28,8% η αύξηση στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2021 είχαν ψηφίσει 50.972 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, έχουμε αύξηση 28,8%.

11:50
Βασιλική Ασμανίδου

Μεγάλη προσέλευση και στο Κερατσίνι

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εκλογικού τμήματος στο Κερατσίνι, Ανδρέα Κρομμύδα, στην περιοχή εκτιμάται αύξηση της προσέλευσης κατά 20-30% συγκριτικά με το 2021.

11:44
Χριστίνα Κόντρα

Πώς αποτυπώνονται οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μέσα από τον φακό του Newsbomb.gr

Χαμογελαστοί και με το σήμα της νίκης στα χέρια, συγκεντρώνονται στα εκλογικά κέντρα και ψηφίζουν οι πολίτες για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε περισσότερες εικόνες ΕΔΩ

11:18
Βασιλική Ασμανίδου

Δείτε πού ψηφίζετε στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Δείτε εδώ όλα τα εκλογικά τμήματα κέντρα ανά την επικράτεια και στο εξωτερικό

11:13
Βασιλική Ασμανίδου

Κατά 30% αυξημένη η συμμετοχή - Έχουν ψηφίσει 65.000 μέχρι τις 11:00

Σημαντικά αυξημένη είναι η προσέλευση στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ξεπερνώντας, μάλιστα, κατά 30% τη συμμετοχή του 2021.

Μέχρι τις 11:00 είχαν ψηφίσει 65.671 φίλοι και μέλη.

11:05
Βασιλική Ασμανίδου

Νίκος Ανδρουλάκης: Σε μόλις δυόμιση χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού

Στο Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

11:03
Βασιλική Ασμανίδου

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Να εκτοξεύσουμε τη συμμετοχή» το μήνυμα του Παύλου Γερουλάνου

Σε εξέλιξη είναι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ με τον Παύλο Γερουλάνο να στέλνει το δικό του μήνυμα.

Ο Παύλος Γερουλάνο καλεί κάθε προοδευτικό πολίτη να προσέλθει στις κάλπες, προκειμένου να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και να εκτοξευτεί η συμμετοχή.

10:53
Βασιλική Ασμανίδου

Η στιγμή που η Νάντια Γιαννακοπούλου ψηφίζει στο Περιστέρι

10:51
Βασιλική Ασμανίδου

Η στιγμή που η Άννα Διαμαντοπούλου ψηφίζει και στέλνει το μήνυμα «πάμε κάλπες»

10:41
Βασιλική Ασμανίδου

Στην κάλπη και η Νάντια Γιαννακοπούλου

Ψήφισε και η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, καλώντας μεταξύ άλλων τους φίλους του κόμματος να μεταβούν στην κάλπη.

Η κυρία Γιαννακοπούλου έφτασε στο εκλογικό κέντρο στον Άγιο Αντώνιο στις 10:15 μαζί με τη μεγάλη της κόρη, η οποία ψήφισε για πρώτη φορά (είναι 16 ετών). «Ηρθε μαζί μου, είναι το γούρι μου» είπε. Αμέσως μετά την ψήφο της η Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε στις κάμερες:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη και ξεχωριστή μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Χιλιάδες πολίτες μετά από 3 μήνες διαδικασίας διαλόγου και γιορτής της Δημοκρατίας καλούνται να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους. Να πάρουν στα χέρια τους το κόμμα για μία νέα δυναμική πορεία και αρχή, ώστε η χώρα να έχει στις 14 του μήνα μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Να συμμετέχουν μαζικά οι πολίτες και να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους,για να δώσουν απάντηση απέναντι στους αδιέξοδους μονόδρομους του κ. Μητσοτάκη».

10:39
Βασιλική Ασμανίδου

Ψήφισε η Άννα Διαμαντοπούλου

«Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Σήμερα πάμε όλοι κάλπες», είναι το μήνυμα που έστειλε η Άννα Διαμαντοπούλου.

10:27
Βασιλική Ασμανίδου

Ψήφισε και η Νάντια Γιαννακοπούλου

Ψήφισε και η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, καλώντας μεταξύ άλλων τους φίλους του κόμματος να μεταβούν στην κάλπη.

10:08
Βασιλική Ασμανίδου

Πόσοι ψήφισαν έως τις 09:00

Έως τις 09:10 είχαν ψηφίσει 21.000 άτομα, ενώ το ‘21 είχαν πάει 13.764

10:07
Βασιλική Ασμανίδου

Σημαντικά αυξημένη η συμμετοχή σε σχέση με το 2021

Αυξημένη σε σχέση με το 2021 είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου.

Η προσέλευση των πολιτών στα εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί ανά την Ελλάδα είναι μεγάλη, και μάλιστα σημαντικά μεγαλύτερη από τη συμμετοχή που είχε παρατηρηθεί στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές.

09:57
Βασιλική Ασμανίδου

Ψηφοφόρος ΠΑΣΟΚ έβαλε τα πράσινα και πήγε στην κάλπη

Μια ψηφοφόρος, θέλοντας να μεταδώσει το κλίμα που επικρατεί στα εκλογικά κέντρα, μίλησε με μεγάλο ενθουσιασμό.

Ντυμένη στα πράσινα, πήγε από νωρίς το πρωί της Κυριακής να εκφράσει την προτίμησή της για τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας: «Είμαι μέλος 50 χρόνια παρά λίγους μήνες. Είμαι ευτυχής που για άλλη μια φορά ασκούμε αυτό το δικαίωμα, αυτή τη διαδικασία που άρχισε το 2004. Πραγματικά νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη και ελπίζω από εδώ και μπρος με νέα φόρα να συνεχίσουμε την δραστηριότητά μας».

09:45
Βασιλική Ασμανίδου

Ψήφισε στην Ηλεία ο Μιχάλης Κατρίνης

Στην εκλογική του περιφέρεια, στην Ηλεία, ψήφισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο ένας εκ των έξι υποψηφίων για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ, έφτασε στις 9 το πρωί στο Δημαρχείο του Πύργου Ηλείας όπου ψήφισε για τον πρώτο γύρο των εκλογών στο κόμμα. «Σήμερα θα δώσουμε το μήνυμα ενός ΠΑΣΟΚ που επιστρέφει πρωταγωνιστικό και νικηφόρο», τόνισε ο κ Κατρίνης.

09:33
Βασιλική Ασμανίδου

Σκανδαλίδης: Την άλλη Δευτέρα όποιος κι αν είναι πρόεδρος, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει μια νέα αρχή

«Έχω πει ότι θα είναι πάνω από 300.000 αυτοί που θα ψηφίσουν σήμερα. Φοβάμαι ότι θα πέσω έξω γιατί θα είναι περισσότεροι» δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος λίγο μετά τις 9 το πρωί προσήλθε στις κάλπες για να ψηφίσει για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Την άλλη Δευτέρα όποιος κι αν είναι πρόεδρος, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει μια νέα αρχή» πρόσθεσε. «Ήμουν και είμαι στρατιώτης της παράταξης» σχολίασε στη συνέχεια.

Σχετικές ειδήσεις