Βουλή Live Blog: Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη για το τέταρτο μνημόνιο

Παρά τη λαϊκή οργή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. προχωράει ακάθεκτη στην ψήφιση του 4ου μνημονίου - Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 18:00 ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ - ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για εφιάλτη που ζει η χώρα και επεσήμανε ότι σύντομα η πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι καταστροφολογεί και προβλέπει μόνο «κόφτες» και αποτυχίες, ενώ επέμεινε πως η χώρα θα βγει από τη διεθνή επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018.

Αναφερόμενος στα αντίμετρα, τα οποία όπως είπε η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει «αέρα κοπανιστό», επεσήμανε πως θα ανακουφίσουν χιλιάδες πολιτών και το 2019 που θα έχουν ενεργοποιηθεί η ΝΔ δεν θα... θυμάται ότι τα καταψήφισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δείτε Live εικόνα από τη Βουλή

Παρακολουθήστε όλα όσα συμβαίνουν στη Βουλή από το Live - Blog του Newsbomb.gr

21:52
Γιώργος Μαρής

«Ντροπή» φώναζαν από τα έδρανα της Βουλής για την αποχώρηση του πρωθυπουργού από την αίθουσα αμέσως μετά την δευτερολογία του

21:50
Γιώργος Μαρής

Στο βήμα η Φώφη Γεννηματά – Καταγγελίες για «στημένη παράσταση» και μεθοδεύσεις

21:49
Γιώργος Μαρής

Τσίπρας: Δεν Γεννήθηκα με στόχο να γίνω πρωθυπουργός

«Δεν γεννήθηκα με στόχο να γίνω πρωθυπουργός. Ούτε μεγάλωσα σε καρέκλες. Δεν το είχα βάσανο και καημό. Η διαφορά με εμάς που δίνουμε μάχη και μέσα και έξω από την χώρα, είναι η διαφορά αυτών που αγωνίζονται για να υπερασπιστούν για την ιδεολογία τους με αυτούς που αισθάνονται την απώλεια της καρέκλας και της κουτάλας».

21:39
Γιώργος Μαρής

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης είχε έτοιμη την δευτερολογία του

21:38
Γιώργος Μαρής

Εκ νέου ο λόγος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για δυο λεπτά

21:32
Γιώργος Μαρής

Μητσοτάκης: «Αναλώσατε όλη την ομιλία σας στα αντίμετρα. Για τα μέτρα θα μας πείτε τίποτα; Για τη μείωση αφορολόγητου και συντάξεων θα μας πείτε τίποτα;»

21:27
Γιώργος Μαρής

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Δεν μας δείχνετε τις δικές σας ομιλίες από 2 χρόνια πριν;

«Επειδή δείξατε ένα μεγάλο ενδιαφέρον για το τι θα γίνει στις Ευρωεκλογές. Αντί να κρατήσετε τις δικές μου ομιλίες για 2 χρόνια μετά, δεν μας δείχνετε τις δικές σας ομιλίας από 2 χρόνια πριν;»

21:25
Γιώργος Μαρής

Δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

21:25
Γιώργος Μαρής

Μητσοτάκης: Πρώτη φορά πρωθυπουργός αναλαμβάνει σύμβουλος στρατηγικής του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Παρατήρησα ότι ασχοληθήκατε αρκετή ώρα με την στρατηγική της νέας δημοκρατίας. Πρώτη φορά πρωθυπουργός αναλαμβάνει σύμβουλος στρατηγικής του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

«Ίσως να έχετε μια άλλη καριέρα στο μυαλό σας»

21:21
Γιώργος Μαρής

Ολοκλήρωσε την ομιλία του Αλέξης Τσίπρας

21:17
Γιώργος Μαρής

Τσίπρας: Η συμφωνία αυτή που έχει δυσκολίες ανοίγει ένα δρόμο μπροστά μας

«Με τη συμφωνία, παίρνουμε την προβλεπόμενη δόση αντίμετρα ισόποσα και δημοσιονομικό περιθώριο 5,5 δισ. που θα πάνε για στήριξη των ασθενέστερων και όχι των ημετέρων. Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα οδηγήσουν σε θετική έκθεση βιωσοτητας από το ΔΝΤ που θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

21:10
Γιώργος Μαρής

Τσίπρας: «Έσπευσαν να οργανώσουν εκστρατεία ψεύδους και παραπλάνησης σε συντονισμό με τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν αδιαφορώντας για την αντικειμενικότητα»

21:07
Γιώργος Μαρής

Τσίπρας: Αν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα δεν θα πάρουμε αυτά τα μέτρα

«Τα μέτρα που έχουμε συμφωνήσει τα απαιτούσε το ΔΝΤ. Δεν είναι επιλογή μας. Αν έχουμε τη θετική εξέλιξη με τη λύση για το χρέος, θα εφαρμόσουμε τις δεσμεύσεις μας, αν όμως δεν την έχουμε τότε το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετάσχει. Αν δεν πάρει μέρος, τότε έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα πάρουμε αυτά τα μέτρα».

20:58
Γιώργος Μαρής

Τσίπρας: «Αν μετρούσαμε για μνημόνιο κάθε μεσοπρόθεσμο που έφερναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα είχαμε φτάσει σήμερα όχι στο 4ο αλλά στο 40ο μνημόνιο»

20:57
Γιώργος Μαρής

Τσίπρας: «Η ιστορία σας είναι σκάνδαλα μίζες, ρεμούλες»

«Η ιστορία σας είναι σκάνδαλα μίζες, ρεμούλες. Αυτό είναι που σας βάζει σε πανικό και φέρεστε σαν ξεπουπουλιασμένα κοτόπουλο»

«Δεν θα υπάρξει αριστερή παρένθεση. Η μόνη παρένθεση που θα κλείσει θα είναι η κρίση των μνημονίων και της άρσης κυριαρχίας που εσείς οδηγήσατε τη χώρα αφού πρώτα τη λεηλατήσατε. Φοβάστε ότι θα έρθουν αποδείξεις και στις εξεταστικές επιτροπές και στα δικαστήρια».

20:54
Γιώργος Μαρής

Σοβαρά επεισόδια με μολότοφ έξω από την Βουλή

20:51
Γιώργος Μαρής

Τσίπρας: «Σπεύσατε να οργανώσετε μια εκστρατεία ψεύδους με τα ΜΜΕ που σας υποστηρίζουν»

20:50
Γιώργος Μαρής

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Δεν θα έλυνες ούτε κουίζ δημοτικού

«Μου θυμίζετε ένα κουίζ που μας έβαζαν στο σχολείο "Τι είναι πιο βαρύ ένα κιλό σίδερο ή ένα κιλό βαμβάκι;". Είμαι σίγουρος ότι δεν θα βρίσκαστε την σωστή απάντηση κύριε Μητσοτάκη»

20:47
Γιώργος Μαρής

Τσίπρας: «Επένδυσαν τα πάντα στην αριστερή παρένθεση. Αλλά τελικά η μόνη παρένθεση που θα κλείσει θα είναι η παρένθεση της επιτροπείας»

20:46
Γιώργος Μαρής

Τσίπρας: «Μας κατηγορούσατε ότι δεν κλείνουμε τη διαπραγμάτευση γιατί έχουμε ιδεοληψίες που ζητάμε την επιστροφή της εργασιακής κανονικότητας»

20:45
Γιώργος Μαρής

Τσίρπας προς ΝΔ: «Αντιδράτε με τη λογική»

«Όταν έγινε φανερό ότι προχωράμε στην πολυπόθητη απομείωση του χρέους και τη δυνατότητα να σταθούμε στα πόδια μας και να βγούμε από τα μνημόνια η ΝΔ και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν άλλαξαν τροπάρι. Δεν λένε τώρα ότι καταστρέφουμε τη χώρα επειδή δεν υπογράφουμε συμφωνία, αλλά την καταστρέφουμε επειδή έχουμε συμφωνία και προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι βαρύτερο από τα θετικά.

Αντιδράτε με τη λογική που λέει ότι εάν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί σας, τόσο το χειροτερο για την πραγματικότητα».

20:42
Γιώργος Μαρής

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Σηκώνω τα χέρια ψηλά με εσάς

«Δεν ψηφίζετε τα αντίμετρα ενώ την ίδια στιγμή καταθέτετε τροπολογία για άλλα αντίμετρα που δεν έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, όταν μάλιστα στο παρελθόν μας κατηγορούσατε ότι παίρνουμε αντίμετρα χωρίς την έγκριση των δανειστών!»

20:38
Γιώργος Μαρής

Τσίπρας: «Έχετε παραδώσει τα κλειδιά της ΝΔ στους ακραίους»

«Πολύ φοβάμαι ότι υιοθετώντας διαρκώς τις συμβουλες των ακραίων στην παράταξή σας, όπως του αντιπροέδρου σας, του κ. Γεωργιάδη, πολύ δύσκολα θα καταφέρετε να αλλάξετε πολιτική»

20:34
Γιώργος Μαρής

Τσίπρας: «Κλείνει η αξιολόγηση και οδεύουμε επιτέλους μετά από 7 χρόνια σε μια συνολική συμφωνία»

20:30
Γιώργος Μαρής

Τσίπρας: «Είχατε την ευκαιρία σήμερα να αλλάξετε αφήγημα. Λέτε στον ελληνικό λαό δυο πράγματα, ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα τέταρτο μνημόνιο και ότι τα αντιμέτρα είναι αέρας κοπανιστός. Θα κρατήσω αυτές

Σχετικές ειδήσεις