Βουλή Live: Άγρια σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη με προσωπικές επιθέσεις

Βουλή LIVE: Σε ρυθμούς ακραίας πόλωσης και κόντρας Τσίπρας και Μητσοτάκης διασταυρώνουν τα ξίφη τους για οικονομία, εκλογές, προσφυγικό και μνημόνια - Διαβάστε εδω όλη την πολιτική επικαιρότητα

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στις 12.00 το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών με θέμα την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση.

Ωστόσο, η συζήτηση ξεκίνησε στις 12:30 το μεσημέρι.

Τη διεξαγωγή της συζήτησης είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

ΔΕΙΤΕ LIVE:

Φουλ επίθεση από τον Αλέξη Τσίπρα σε προσωπικό επίπεδο κατά του Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε ότι διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό.

Ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τη Μέρκελ να κοπουν οι συντάξεις, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για στενές σχέσεις του Μητσοτάκη με τον Φρουζή και τον Χριστοφοράκο.

Άγρια απάντηση από τον αρχηγό της ΝΔ που αποκάλεσε τον Τσίπρα πολιτικό απατεώνα και ψεύτη.

19:19
Θωμάς Μόσχος

Ολοκληρώθηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία στη Βουλή.

19:13
Θωμάς Μόσχος

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι η «nationality» σημαίνει «εθνότητα» κι όχι «ιθαγένεια». Βγάλτε όλοι τις ταυτότητές σας. Έχω εδώ μία του 2007. Μου την έδωσε ένας συνάδελφος, γιατί εγώ δεν είχα μαζί τη δικιά μου. Και το 2007 δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αναγράφεται «ελληνική ιθαγένεια» - «hellenic nationality».

19:10
Θωμάς Μόσχος

Τσίπρας: Για την κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη, περιέγραψα το δημιουργικό σοκ που περνά μέσα από απολύσεις, διεύρυνση οκταώρου. Λέει ότι δεν τα είπε αυτά. Μόλις πριν ένα μήνα, στο ΣΕΠΕ, ανέφερε ότι στις μέρες μας το οκτάωρο έχει ξεπεραστεί.

19:05
Θωμάς Μόσχος

Η κ. Γεννηματά δεν θα πραγματοποιήσει τελικά δευτερολογία, οπότε η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με την τριτολογία του κ. Τσίπρα.

19:04
Θωμάς Μόσχος

Στο βήμα και πάλι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

19:04
Θωμάς Μόσχος

Μητσοτάκης: Εδώ και δύο χρόνια συγκροτήματα των ΜΜΕ - φερέφωνά σας, λένε ότι δεν βρεθήκαμε ποτέ σε διάσταση με τη σύζυγό μου, δεν σεβάστηκαν μία προσωπική μας περιπέτεια. Έγινε έλεγχος στη σύζυγό μου, φορολογικός και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Να μην αναφερθείτε ξανά στο όνομα της συζύγου μου. Είναι μία υπεύθυνη γυναίκα, δεν έκανε ποτέ δουλειές με το Δημόσιο και στοχοποιήθηκε. Η σύζυγός μου θα προσκομίσει κανονικά όλα τα στοιχεία που ζητά η επιτροπή Πόθεν Έσχες. Σας απαγορεύω να πείτε ξανά για τη σύζυγό μου.

18:58
Θωμάς Μόσχος

Μητσοτάκης: Για το θέμα της Novartis, γνωρίζετε πολύ καλά ότι μία κοινωνική επαφή τη διαστρεβλώσατε. Ο Φρουζής τότε δεν ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis. Εσείς δεν τον είδατε ποτέ; Δεν τον είδατε; Ούτε ως επικεφαλής των φαρμακοβιομηχάνων; Το βγάλατε σε δελτίο Τύπου.

18:52
Θωμάς Μόσχος

Μητσοτάκης: Ο Ζάεφ, τι λέει; Όλη η καμπάνια του στηρίζεται στο επιχείρημα ότι για πρώτη φορά πήραμε απο την Ελλαδα μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Ο ίδιος τα λέει. Γι' αυτό λέμε ότι η συμφωνία είναι κακή, γιατί δώσατε κάτι που κανείς άλλος δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει.

18:47
Θωμάς Μόσχος

Μητσοτάκης: Καταστρέψατε με το δημοψήφισμα αξία του Έλληνα φορολογούμενου πάνω από 25 δισ. και πανηγυρίζατε. Κάνατε μία τούμπα, μία κωλοτούμπα, και εάν δεν ήμαστε εμείς δε θα είχε μείνει η χώρα στην Ευρώπη. Στον Μεϊμαράκη λέγατε ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης.

18:44
Θωμάς Μόσχος

Μητσοτάκης: Ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και του κλεισίματος των τραπεζών χρειάστηκε τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

18:36
Θωμάς Μόσχος

Μητσοτάκης: Εσείς πριν από ενάμισι χρόνο δεν είπατε στο συνέδριο του Economist ότι είναι αδύνατο να δεχθούμε πλεονάσματα 3,5% γιατί καταδικάζουν τη χώρα σε ύφεση και λιτότητα;

18:33
Θωμάς Μόσχος

Στο βήμα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

18:25
Νεφέλη Σκαρλίδου

Τσίπρας: Όσο εμείς θα είμαστε κυβέρνηση θα είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες ίσοι απέναντι στο νόμο.

18:20
Νεφέλη Σκαρλίδου

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων παραδέχονται ότι είναι σλάβοι, το λένε στις συνεντεύξεις τους. Δεν διεκδικούν τίποτα από την ιστορία της Μακεδονίας, ούτε ότι υπάρχει μειονότητα.

18:18
Νεφέλη Σκαρλίδου

Τσίπρας: Πουθενά στη συμφωνία δεν υπάρχει αναγνώριση μακεδονικού έθνους, υπάρχει μόνο το θέμα της ιθαγένειας.

18:17
Νεφέλη Σκαρλίδου

Τσίπρας: Ο διεθνής Τύπος γράφει ότι γίνατε όψιμα Μακεδονομάχος από ανάγκη, για να μη σας διαλύσουν το κόμμα σας οι πατριδοκάπηλοι. Προσπαθώντας να πείσετε ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι η χειρότερη, επιλέγετε και επιμένετε να λέτε ψέματα.

18:15
Νεφέλη Σκαρλίδου

Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη μην βιάζεστε, το πικρό ποτήρι θα το πιείτε γουλιά - γουλιά και μέχρι το τέλος.

18:14
Νεφέλη Σκαρλίδου

Τσίπρας: Ήρθατε να κάνετε τον τσάμπα μάγκα. Σήμερα μας καταθέσατε μία τροπολογία. Μόλις είδατε την τεράστια τρύπα στην προπαγάνδα σας, σπεύσατε να τρυπώσετε μέσα στην τρύπα.

18:12
Νεφέλη Σκαρλίδου

Τσίπρας: Η αντίδρασή σας και μόνο αναδεικνύει την απόλυτη ενοχή σας

Τσίπρας: Αντί να ζητήσετε συγνώμη για τον κυνισμό σας, έρχεστε εδώ και αρχίζετε τις υπεκφυγές. Τελικά συναντηθήκατε με την κυρία Μέρκελ και τον κύριο Ζεεχόφερ; Δηλαδή το δημοσίευμα λέει ψέματα; Η αντίδρασή σας και μόνο δείχνει την απόλυτη ενοχή σας!

18:07
Νεφέλη Σκαρλίδου

Τσίπρας: Η κρυφή ατζέντα, είναι ατζέντα απολύσεων και κατεδάφισης. Αυτό είναι το δημιουργικό σοκ του κ. Μητσοτάκη. Είναι ένα τρισχειρότερο μνημόνιο προς τον ελληνικό λαό. Ευτυχώς το πρόγραμμα αυτό θα μείνει στο συρτάρι.

18:02
Νεφέλη Σκαρλίδου

Τσίπρας: Για πρώτη φορα θα μηδενιστούν οι ληξιπρόθεσμες του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

17:59
Νεφέλη Σκαρλίδου

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε πόσο καταστροφικά ήταν τα πλεονάσματα που συμφώνησε η κυβέρνηση. Υπάρχει κανείς σ’ αυτή την αίθουσα που διαχειρίστηκε κρίση που να πέτυχε κάτι καλύτερο; Εάν υπάρχει κανείς να σηκώσει το χέρι. Εγώ θυμάμαι ότι στην κυβέρνηση που συμμετείχατε, είχατε συμφωνήσει μέσο όρο 4% μέχρι το 2031. Είναι δείγμα θράσους να μας κάνετε εσείς κριτική.

17:57
Νεφέλη Σκαρλίδου

Τσίπρας: Εσείς, κ. Μητσοτάκη δεν είπατε κουβέντα για το χρέος σήμερα. Μιλήσατε μόλις δέκα λεπτά για την οικονομία.

17:53
Νεφέλη Σκαρλίδου

Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε 40 φορές στην ομιλία του τη λέξη ψεύτης, αυτό είναι ένδειξη αμηχανίας.

17:50
Νεφέλη Σκαρλίδου

Στο βήμα ο πρωθυπουργός για τη δευτερολογία του