Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών 2019: Συνεχής ροή αποτελεσμάτων από όλη τη χώρα

Αποτελέσματα Eκλογών 2019: Πώς διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα στις Ευρωεκλογές, Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2019

To Newsbomb.gr, το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site της χώρας, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, μετέδωσε έγκυρα και έγκαιρα, όλα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των εκλογών για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Σε δύο ενότητες, μια για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019 και μια για τις Ευρωεκλογές 2019 είχατε τη δυνατότητα να αποκτήσετε πλήρη εικόνα για όλα τα αποτελέσματα.

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το Newsbomb.gr σας ενημέρωσε με απόλυτη ακρίβεια για το εκλογικό αποτέλεσμα, το παρασκήνιο και τις εξελίξεις στα στρατόπεδα των κομμάτων.

Με τη μεγάλη ευθύνη της πρωτιάς σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η δημοσιογραφική ομάδα του Newsbomb.grανταποκρίθηκε στη μάχη της ενημέρωσης και για τις εκλογές 2019.

Επίσης, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών μεταδώσαμε από τις 19:00 και μετά τη ροή των αποτελεσμάτων των εκλογών από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο μαραθώνιος της ενημέρωσης θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τη Δευτέρα (27/05/2019) με συνεχή ροή των αποτελεσμάτων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Eκλογών 2019

Διαβάστε τι συνέβη κατά τη διάρκεια των εκλογών την Κυριακή (26/05) στο blog του Newsbomb.gr:

00:42
Ελένη Κολιοφούτη

Εδώ τελειώνει η μαραθώνια LIVE μετάδοση του Newsbomb.gr. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019 σε όλη τη χώρα ΕΔΩ.

00:00
Ελένη Κολιοφούτη

Τσίπρας: Θα ζητήσω άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών

23:59
Ελένη Κολιοφούτη

Τσίπρας: «Δεν θα αποδράσω ούτε θα το βάλω στα πόδια»

«Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο σχέδιό μας. Στα μέτρα ελάφρυνσης, στην πορεία ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της χώρας.

Έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τα αμφισβητήσει», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

«Για να μη μπορούν όσοι καιροφυλακτούν μέσα και έξω από τη χώρα, να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν μου ταιριάζει, δεν το έκανα ποτέ και δε θα το κάνω και τώρα, να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα», είπε.

23:58
Ελένη Κολιοφούτη

Τσίπρας: «Θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της πατρίδας. Ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς»

23:57
Ελένη Κολιοφούτη

Τσίπρας: Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας

23:52
Ελένη Κολιοφούτη

Τσακαλώτος: «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς!»

«Η Αριστερά ξέρει και να κερδίζει και να χάνει», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας: «Το ζήτημα τώρα είναι πώς θα αντιδράσει ο κόσμος μας, ο κόσμος της εργασίας & των μεσαίων τάξεων στην πιθανότητα επιστροφής στις αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος. Στα λόγια του Γκαρσία: Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς!».

23:47
Ελένη Κολιοφούτη

Aπό λεπτό σε λεπτό αναμένονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

23:20
Ελένη Κολιοφούτη

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Σοσιαλδημοκράτες και Σοσιαλιστές κερδίζουν τις εκλογές σε Σουηδία, Δανία και Πορτογαλία - Πρώτο κόμμα στη Βρετανία το Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ

23:12
Ελένη Κολιοφούτη

Επανεκλογή 5 περιφερειαρχών από την πρώτη Κυριακή

Την επανεκλογή τους από την πρώτη Κυριακή φέρεται να εξασφαλίζουν πέντε περιφερειάρχες, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Πρόκειται για τους Απόστολο Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία με περίπου 62%, τον Σταύρο Αρναουτάκη στην Κρήτη με 60,84%, τον Αλέξανδρο Καχριμάνη στην Ήπειρο με 56,81%, τον Γιώργο Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο με σχεδόν 55% και τον Κώστα Αγοραστό στη Θεσσαλία με 54,45%. Πάνω από το όριο του 50% (για την ακρίβεια 51,10%) βρίσκεται στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Κασαπίδης με τον νυν περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη να ακολουθεί με 24,92%, αλλά λόγω της χαμηλής ενσωμάτωσης (7%) δεν μπορεί να εξαχθεί ακόμη ασφαλές συμπέρασμα.

Από εκεί και πέρα, την επόμενη Κυριακή θα αναδειχτούν οι νέοι περιφερειάρχες σε Αττική (Γ. Πατούλης 37,50% - Ρ. Δούρου 20% - Γ. Σγουρός 17,09%), Στερεά Ελλάδα (Φ. Σπανός 39,81% - Απ. Γκλέτσος 23,41%), Δυτικής Ελλάδας (Ν. Φαρμάκης 36,88% - Απ. Κατσιφάρας 32,42%), Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (Χρ. Μέτιος 34,69% - Χρ. Τοψίδης 30,12%), Πελοποννήσου (Π. Νίκας 34,14% - Π. Τατούλης 34,08%), Ιονίων Νήσων (Ρ. Κράτσα Τσαγκαροπούλου 31% - Θ. Γαλιατσάτος 22,66% - Σπ. Σπύρου 17,98%) και Βορείου Αιγαίου (Χρ. Καλογήρου 30,31% - Κ. Μουτζούρης 26,07%).

23:08
Ελένη Κολιοφούτη

Οι πρώτες δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη

23:01
Ελένη Κολιοφούτη

Τζιτζικώστας: «Θα είμαι Περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων»

«Ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μου προς όλους: θα είμαι Περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων», τόνισε πριν από λίγο ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δηλώσεις του από το εκλογικό του κέντρο. Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για «μεγάλη και καθαρή νίκη» στις Περιφερειακές Εκλογές και επισήμανε ότι οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας «με τη θετική τους ψήφο αναγνώρισαν τον αγώνα που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια, κρατώντας όρθια τη Μακεδονία στα πιο δύσκολα χρόνια».

«Έδειξαν ότι μας εμπιστεύονται για να οδηγήσουμε με σχέδιο και αποτελεσματικότητα την Περιφέρειά μας στο μέλλον. Έδωσαν ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε το έργο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να χτίσουμε μια σύγχρονη και ανθρώπινη Μακεδονία. Επιβράβευσαν τη σταθερή επιλογή μας να κινηθούμε πέρα και έξω από διαχωριστικές γραμμές και στερεότυπα και με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ευχαρίστησε, δε, τους πολίτες, τους εθελοντές, τους συνεργάτες του, τους υποψηφίους της παράταξής του «Αλληλεγγύη» και την οικογένειά του που, όπως είπε, στάθηκε δίπλα του και σε αυτή τη μάχη. «Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία», πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

22:59
Ελένη Κολιοφούτη

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συνεχάρη πριν από λίγο σε τηλεφωνική επικοινωνία τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σημερινό αποτέλεσμα.

22:58
Ελένη Κολιοφούτη

Προβάδισμα Ταχιάου στη Θεσσαλονίκη, Μώραλη στον Πειραιά, Πελετίδη στην Πάτρα και Μπάμπαλου στο Ηράκλειο Κρήτης - Ντέρμπι στη Λάρισα

Ο Νίκος Ταχιάος λαμβάνει την πρώτη θέση στον Δήμο Θεσσαλονίκης με 23,33%, ενώ μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν τρεις συνυποψήφιοί του.

Με ενσωματωμένο το 10,53%, ελαφρύ προβάδισμα για τον β΄ γύρο φέρεται να έχει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με 14,52% και ακολουθούν ο Γιώργος Ορφανός με 13,77% και η Κατερίνα Νοτοπούλου με 13,54%.

Στον Πειραιά, στον β΄ γύρο περνάνε ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης με 45,10% και ο Νίκος Βλαχάκος με 27,05%, ενώ ο Νίκος Μπελαβίλας ακολουθεί με 14,63%.

Στον Δήμο Πατρέων, ο νυν δήμαρχος Νίκος Πελετίδης έχει σαφές προβάδισμα με 41,92% έναντι του Γρηγόρη Αλεξόπουλου και του Νίκου Παπαδημάτου, οι οποίοι δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση με 14,13% και 13,86% αντίστοιχα.

Στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης ο νυν δήμαρχος Νικόλαος Μπάμπαλος πετυχαίνει άνετη νίκη με 41,67% και πιθανόν να αντιμετωπίσει στον β΄ γύρο τον Γεώργιο Εμμανουήλ Παπαδημητρίου, που λαμβάνει 16,23%, ενώ ο Παντελεήμων Βλασσόπουλος λαμβάνει μέχρι στιγμής 14,68%.

Την επόμενη Κυριακή θα αναδειχτεί και ο δήμαρχος Λαρισαίων μεταξύ του νυν δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη (43,10%) και της Ρένας Καραλαριώτου (39,08%).

Αντίθετα, στον Δήμο Βόλου ο νυν δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος εξασφάλισε ήδη την επανεκλογή του, καθώς το ποσοστό που λαμβάνει υπερβαίνει το 56%.

22:47
Ελένη Κολιοφούτη

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: H πρώτη εκτίμηση του ΕΚ για την κατανομή των εδρών

Την πρώτη εκτίμηση του Ευρωκοινοβούλιου για τις έδρες των κομμάτων στη βάση των εθνικών εκτιμήσεων σε 11 χώρες και της πρόθεσης ψήφου σε 17, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου Ζαμ Ντουκ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση αυτή, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα παίρνει 173 έδρες, οι Σοσιαλδημοκράτες 147, οι Φιλελεύθεροι 102, οι Πράσινοι 71, οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές 58, η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (των Μ. Σαλβίνι και Μ. Λεπέν) 57, η Ευρώπη της Ελευθερίας και της άμεσης δημοκρατίας 56, η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά 42, άλλα κόμματα 37 και οι μη εγγεγραμμένοι 8.

22:41
Ελένη Κολιοφούτη

Πατούλης: Προχωράμε ενωμένοι με τους πολίτες στην πρώτη γραμμή

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες για τη μεγάλη στήριξη, δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, λίγο μετά το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής.

«Σήμερα έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη Νέα Αρχή για την Αττική. Το προβάδισμα με γέμισε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση» σημείωσε ο κ. Πατούλης και προσέθεσε: «Δεν εφησυχάζουμε. Την επόμενη Κυριακή θα γίνει το καθοριστικό βήμα για την οριστική αλλαγή στην περιφέρεια. Θα μπει τέλος στην περίοδο της απραξίας, της αλαζονείας, της παρακμής».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

22:23
Ελένη Κολιοφούτη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να παραιτηθεί ο Τσίπρας - Εκλογές τώρα

«Αυτή η αλλαγή για την οποία μίλησα καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής ποριοδου ήδη ξεκίνησε. Για ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει.

Είμαι εδώ για να ενώσουμε όλους τους 'Ελληνες και να βάλουμε την πατρίδα σε μια νέα πιο αισιοδοξη εποχή.

Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί μια ισχυρή αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης. Ο λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία νέα κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του για το καλό του τόπου. Πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε εθνικές εκλογές».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

22:16
Ελένη Κολιοφούτη

Φώφη Γεννηματά: Καθαρή λύση για τη χώρα είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες

«Ο Ελληνικός λαός μίλησε. Αποδοκίμασε τον κ. Τσίπρα και τις πολιτικές του.

Ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε και αποδείχτηκε χορηγός της δεξιάς. Το Κίνημα Αλλαγής ενισχύεται, αποκτά νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο εγγυητής για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα. Εξελίξεις που θα βάλουν οριστικά στο περιθώριο τους φασίστες.

Ευχαριστώ τους αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης που έδωσαν σήμερα αυτή τη δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής.

Κάθε Έλληνας πολίτης νιώθει ότι καθαρή λύση για την χώρα, είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

22:12
Ελένη Κολιοφούτη

Γιάννης Βαρουφάκης: Το τέλος μιας αρχής για το ΜέΡΑ25

«Σήμερα, είδαμε το τέλος μιας ευρωπαϊκής αρχής για το ΜέΡΑ25. Αύριο ξεκινά η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης που μόνο το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 μπορεί να φέρει», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ανακοίνωση των exit polls για τις ευρωεκλογές.

Ανέφερε μεταξύ άλλων πως στο ΜέΡΑ25, στο DiEM25, «δουλέψαμε 3 χρόνια, πολύ πριν ζητήσουμε την ψήφο των πολιτών, για να σφυρηλατήσουμε συμμετοχικά το πρόγραμμα μας, την Πράσινη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη». Σημείωσε ότι αποδείχθηκε πόσο έπεσαν έξω οι κυνικοί που είπαν ότι κατέβηκε στην Γερμανία επειδή δεν τόλμαγε να εκτεθεί στην Ελλάδα. Προσέθεσε πως με εξαιρετικούς συνοδοιπόρους, «πορευτήκαμε τον δρόμο τον δύσκολο» τα τρία τελευταία χρόνια και «μάθαμε πολλά για τις αγωνίες των ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη» και καταλήγοντας τόνισε:

«Σήμερα, όπως έδειξαν οι κάλπες, συγκινητικά πολλοί επέλεξαν να έρθουν μαζί μας για να τα βάλουμε, όλοι μαζί, με του φωτός το σβήσιμο.

Θα τους τιμήσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο προτείνοντας λύσεις υπεύθυνες που το κατεστημένο θα χάνει τα λόγια του προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί δεν τις υιοθετεί.

Θα τους τιμήσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο με την υπεύθυνη ανυπακοή μας στις τοξικές ανοησίες τους, οι οποίες τρέφουν τα πολιτικά τέρατα της ξενοφοβίας και του νεοφασισμού.

Παράλληλα, από αύριο το πρωί, το ΜέΡΑ25 συνεχίζουμε την εκστρατεία μας σε όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσουμε το ήδη έτοιμο, συνεκτικό, θεραπευτικό προεκλογικό πρόγραμμά μας για την Ελλάδα.

Ναι, η κρίση είναι ευρωπαϊκή, όπως ευρωπαϊκό κόμμα είναι το ΜέΡΑ25. Όμως, αυτή η χώρα, αυτή η πατρίδα μας, έχει πληγεί από την ευρωπαϊκή κρίση πιο απάνθρωπα από οποιαδήποτε άλλη. Κάθε μέρα τα παιδιά μας φεύγουν. Όσο η Ελλάδα ερημοποιείται, την ώρα που οι κερδοσκόποι κάνουν πάρτι, εμείς έχουμε υποχρέωση, και πρόγραμμα, να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ανακουφιστούν οι συμπατριώτες μας, για να σταματήσει η ερημοποίηση της Ελλάδας, το φευγιό των παιδιών μας.

Σήμερα, είδαμε το τέλος μιας ευρωπαϊκής αρχής για το ΜέΡΑ25».

22:09
Ελένη Κολιοφούτη

Σύμφωνα με εκτίμηση της Singular Logic από 2.000 εκλογικά τμήματα και με ενσωματωμένο το 10 % των ψήφων, η ΝΔ εξασφαλίζει 32,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής 7,8%, το ΚΚΕ 5,5%, η ΧΑ 4,9%, η Ελληνική Λύση 4,1%, το ΜέΡΑ25 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,6%, η Ένωση Κεντρώων 1,5%, το Ποτάμι 1,4%, οι ΑΝΕΛ ο,8%, η ΛΑΕ 0,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,6%.

Σύμφωνα με το πρώτο «ασφαλές αποτέλεσμα», που ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου αναμένεται να εισέλθει στην Ευρωβουλή σε αντίθεση με τη «ΜέΡΑ 25» του Γιάννη Βαρουφάκη, η οποία πιθανόν να μην καταφέρει «για λίγο» να πιάσει το όριο εισόδου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

21:56
Ελένη Κολιοφούτη

Στις 9 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πρώτη επίσημη εκτίμηση

21:40
Ελένη Κολιοφούτη

Προσαγωγή δημοτικής συμβούλου στον Πειραιά

Στην προσαγωγή της δημοτικής συμβούλου Πειραιά και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Λιμάνι της Αγωνίας», Μαρίας Σταθάκη, προχώρησαν οι αστυνομικοί πριν από λίγη ώρα στον Πειραιά.

Η προσαγωγή της κ. Σταθάκη πραγματοποιήθηκε έπειτα από κλήση προς τις Αρχές από τη δικαστική αντιπρόσωπο του εκλογικού τμήματος 5120Β.

21:35
Ελένη Κολιοφούτη

Αποτελέσματα από όλες τις περιφέρειες της χώρας

21:33
Ελένη Κολιοφούτη

Στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, προσήλθε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς και κομματικά στελέχη, καθώς και με συνεργάτες του.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τον κ. Τσίπρα.

21:27
Ελένη Κολιοφούτη

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019 - Γαλλία: Στην πρώτη θέση η ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν εκτιμάται ότι θα κερδίσει τις σημερινές ευρωεκλογές, σύμφωνα με δύο exit poll των ινστιτούτων IFOP και Elabe.

Το κόμμα της Λεπέν αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει ποσοστό περίπου 24,2%, έναντι 22,4% του κόμματος LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Elabe. Παρόμοια ποσοστά (24% και 22,5%) δίνει και το IFOP. Εφόσον επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη, ο Εθνικός Συναγερμός θα αποσπάσει 24 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έναντι 23 εδρών για το κόμμα του Γάλλου προέδρου.

Στην τρίτη θέση έρχονται οι Πράσινοι, με ποσοστό περίπου 13%.

21:18
Ελένη Κολιοφούτη

Ευρωεκλογές 2019: Η συμμετοχή σε 28 χώρες της ΕΕ

Μεταξύ 49% και 52% θα είναι η τελική συμμετοχή στις Ευρωεκλογές στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζαμ Ντουκ.

Όπως σημείωσε ο ίδιος πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε ευρωεκλογές τα τελευταία 20 χρόνια και την πρώτη μεγάλη αύξηση απο το 1979. Χωρίς να έχει υπολογιστεί η προσέλευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, η συμμετοχή αγγίζει το 51%, ενώ το 2014 είχε υπολογιστεί στο 42,5%.