Τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ: Συμφώνησαν για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα

Στην ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση συμφώνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σε χωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε σήμερα (03 Ιουνίου).
Τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ: Συμφώνησαν για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα
1'

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη να υπάρξουν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ σημειώνουν ότι οι συνομιλίες έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν πως ο κ. Τσίπρας επανέλαβε στους δύο ηγέτες ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πάρει κάποιο κείμενο των θεσμών.

Ολάντ: Η συμφωνία για την Ελλάδα απέχει μερικές ώρες - Επικοινωνία με Τσίπρα

Νωρίτερα σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας

«Βρισκόμαστε μερικές ημέρες (...), μερικές ώρες από μια πιθανή διευθέτηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ολάντ κατά τη διάρκεια συνόδου του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους δεν παρέλειψε ωστόσο να διευκρινίσει ότι «αν ζητηθούν πάρα πολλά από την Ελλάδα, αυτό θα εμποδίσει την επιστροφή (της χώρας) στην ανάπτυξη», αλλά «εάν δεν ζητηθεί τίποτε ή δεν ζητηθούν αρκετά, αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για το σύνολο της ευρωζώνης».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή