Eurogroup - Ωμός εκβιασμός: Ψηφίστε προαπαιτούμενα και μετά συζητάμε
Οι πληροφορίες που έρχονται από το Eurogroup είναι ότι οι δανειστές, με εκβιαστικό τρόπο ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να περάσει από τη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη ορισμένα από τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.
Επιβεβαίωση του Newsbomb.gr για το σχέδιο της Γερμανίας να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και να αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα ακόμα και με εκλογές
Αποστολή στις Βρυξέλλες: Μαρία Γιαχνάκη
Με πρόσχημα το έλλειμα αξιοπιστίας οι δανειστές επιχειρούν να σύρουν τη χώρα σε εκλογές προκειμένου να προκύψει κυβέρνηση της αρεσκείας τους.
Οι πληροφορίες που έρχονται από το Eurogroup αναφέρουν ότι οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να ψηφιστούν από την ελληνική Βουλή ορισμένα από τα προαπαιτούμενα και αφού γίνει αυτό, τότε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.
Η παραπάνω απαίτηση αποτελεί έμμεση παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ομαδικές παραιτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και άρα σε πτώση της κυβέρνησης ή σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού με τη συμμετοχή του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Το Newsbomb.gr με αποκλειστικό ρεπορτάζ σας είχε αποκαλύψει ακριβώς το σχέδιο του Σόιμπλε να επιβάλλει κυβέρνηση της αρεσκείας του στην Ελλάδα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Απόψε δεν πρόκειται να ανακοινωθεί από το Eurogroup μια τέτοια εξέλιξη, όμως είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί σε νέα συνεδρίαση που ενδέχεται γίνει την Κυριακή το πρωί.
Για τους παραπάνω λόγους οι δανειστές βομβάρδισαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με νέα δυσβάστακτα μέτρα και απαιτήσεις που οδηγούν την κατάσταση στα άκρα.
Συγκεκριμένα, οι πιστωτές ζητούν από τη κυβέρνηση να καταθέσει αλλεπάλληλα νομοσχέδια, αρχικά για το νέο καθεστώς στο ΦΠΑ, τις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, την κατάργηση των μονοπωλίων (σπάσιμο των καρτέλ σύμφωνα με την εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ) και το «πάγωμα» όλων των αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Στο τραπέζι έπεσαν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, όπως η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, η μεταρρύθμιση στην αγορά γάλακτος, στα αρτοποιεία κ.α.