Απίστευτο: Μετά το ναυάγιο του Eurogroup ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εθνική συνεννόηση για το χρέος!

Ελληνικό χρέος | Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Βλέποντας το αφήγημα της «περήφανης διαπραγμάτευσης» να καταρρέει για πολλοστή φορά μπροστά στα εμπόδια και τους τακτικισμούς των δανειστών για το χρέος, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου αποφάσισε όψιμα να τραβήξει από το συρτάρι το «σκονισμένο» επιχείρημα της εθνικής συνεννόησης, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Απίστευτο: Μετά το ναυάγιο του Eurogroup ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εθνική συνεννόηση για το χρέος!
3'

ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ «ΜΟΥΣΚΕΜΑ» ΜΕ ΤΙΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ... ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ

Αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδόθηκε για καιρό σε μια ακατάσχετη θριαμβολογία ως προς το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, προβάλλοντάς το ως κάτι τετελεσμένο, οι εξελίξεις την εξαναγκάζουν να αναδιπλωθεί και να ζητήσει χείρα βοηθείας.

Ενδεικτικά, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM 97,8» και το Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση για τη διαμόρφωση εθνικής θέσης σχετικά με το χρέος, ζητώντας από όλα τα κόμματα να βάλουν νερό στο κρασί τους.

«Νομίζω ότι η συνεννόηση και ο συντονισμός των δυνάμεων, ακόμα και εάν κάποιους θα τους έφερνε σε δύσκολη θέση διότι θα πρέπει να διαφωνήσουν με τους Ευρωπαίους αδελφούς τους, είναι κάτι το απαραίτητο. Θεωρώ αυτονόητο ότι όλα τα κόμματα οφείλουν, βάζοντας λίγο νερό στο κρασί της οξείας αντιπολιτευτικής τους τακτικής, να συντονίσουν τις δυνάμεις τους ούτως ώστε να υπάρχει μία καθαρή εθνική θέση για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους», είπε ο κ. Παππάς.

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς αυτό από το δημόσιο διάλογο δεν έχει καταστεί εφικτό έως τώρα. Εμείς ως η παράταξη που κυβερνά θα πρέπει να είμαστε και αυτοί που θα πάρουμε την πρωτοβουλία. Επιμένω να λέω και να διαπιστώνω και από την τελευταία συζήτηση στη Βουλή ότι δυστυχώς δεν είναι αυτό το πολιτικό κλίμα. Αυτό, μου θύμισε τις κρίσιμες στιγμές του 2015, που βεβαίως τώρα δεν υπάρχει καμία σχέση διότι αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, όπου η αντιπολίτευση αρνήθηκε να συνηγορήσει στο αίτημα για ολιγοήμερη παράταση του τότε προγράμματος ούτως ώστε να μην κλείσουν οι τράπεζες καθώς πηγαίναμε για δημοψήφισμα».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης και της εξόδου στις αγορές ο κ. Παππάς σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει ένα κρίσιμο ζήτημα που λέγεται παράγων χρόνος και εδώ πέρα θα πρέπει εμείς και οι εταίροι οι οποίοι θέλουν να στηρίξουν την Ελλάδα και να τη δικαιώσουν ως προς την πορεία των τελευταίων οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων να μιλήσουν ανοικτά για τα χρονοδιαγράμματα της αναζήτησης της λύσης... Θα πρέπει και εμείς να προτεραιοποιήσουμε το ζήτημα των καθαρών χρονοδιαγραμμάτων».

«Το ζήτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση και της συνεπαγόμενης δυνατότητας της να δοκιμάσει τις δυνάμεις της με μία σχεδιασμένη έξοδο στις αγορές, δεν θα είναι λύση, θα είναι μία παράταση της εκκρεμότητας... Εμείς έχουμε μία προτεραιότητα να ομαλοποιηθεί η δυνατότητα της οικονομίας στη χρηματοδότηση ούτως ώστε να μην εξακολουθούν και να μην διαρκούν οι πιέσεις για περιορισμό κάποιων απαραίτητων δημόσιων δαπανών οι οποίες είναι νομίζω θεμέλιο για να μπορέσει η Ελλάδα να κλείσει τις πληγές που άνοιξε η κρίση και τα μνημόνια των τελευταίων ετών», κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή