Α. Λοβέρδος: «Η κυβέρνηση Παπαδήμου χάνει χρόνο»
Ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αφήνει αιχμές για τις καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο, τονίζοντας ότι «η χώρα καταρρέει και ο Λουκάς Παπαδήμος χάνει χρόνο».
«Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσεις τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και να αξιοποιήσει τους λίγους αυτούς μήνες. Πρέπει να στρώσει το δρόμο στην επόμενη κυβέρνηση για τα θέματα της λεγόμενης οικονομικής κυβέρνησης. Δεν υπάρχει χρόνος. Φοβάμαι πως η κυβέρνησή μας χάνει χρόνο», σημειώνει ο κ. Λοβέρδος.
Ο υπουργός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως η χώρα καταρρέει . «Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη το 2012 και το 2013, θα κλείσουν βασικές υποδομές στην Υγεία, στην Παιδεία και στην τοπική Αυτοδιοίκηση
«Συμφωνώ με τον Α. Σαμαρά»
Ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφοπλιστική ειλικρίνεια δηλώνει ότι συμφωνεί με τον πρέοδρο της ΝΔ για τη διάρκεια της μεταβατικής κυβέρνησης, προεξοφλώντας ότι η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2012.
«Με κάλυψη η τοποθέτηση του κ. Σαμαρά. Η κυβέρνηση αυτή είναι ειδικού σκοπού και χρόνου, αλλά δεν κοιμόμαστε και με το ημερολόγιο».
«Απέτυχε η κυβέρνηση Παπανδρέου»
Ο υπουργός Υγείας στρέφει τα βέλη και κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρξε καμία αναπτυξιακή δράση στους κρίσιμους τομείς.
«Αυτά τα έλεγα συνεχώς και στο υπουργικό Συμβούλιο αλλά και δημοσίως. Υπήρξε φλυαρία περί καινοτομιών , από τις οποίες καμία δεν προωθήθηκε στην πράξη. Η χώρα βυθίστηκε στην ύφεση για το λόγο αυτό».
«Από τη βάση οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ»
Ερωτηθείς ο υπουργός για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει πως θα πρέπει οι υποψήφιοι για την ηγεσία να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο αρχών που θα διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος.
«Οι εκλογές πρέπει να γίνουν από τη βάση του κόμματος όπως ορίζει το καταστατικό. Συνεπώς δεν θα υπάρξουν αντιφατικά προγράμματα ή καθήκοντα».
Κλείνοντας ο κ. Λοβέρδος στέλνει το δικό του μήνυμα, τονίζοντας πως η Κεντροαριστερά χρειάζεται ένα αλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, δίχως τα προβλήματα δημοκρατίας που έχει σήμερα, δίχως τις ανεπάρκειες και την αγκίστρωσή του στον παρασιτισμό και το πελατειακό κράτος.