Μ. Χρυσοχοΐδης: «Έπρεπε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο»

Ιδιαίτερα επικριτικός για τη διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Έχουμε μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας. Έπρεπε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, προσέθεσε ότι και με την είσοδό της χώρας στο μηχανισμό «δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στην διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει».

Επίσης, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, της οποίας ήταν υπουργός από το 2009 και στήριξε όλες τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, απέτυχε, σημειώνοντας ότι οι ηγέτες θα πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

«Δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό που έγινε στον τόπο, όπως έγινε τα προηγούμενα δύο χρόνια», ανέφερε και επέρριψε ευθύνες σε προσωπικές επιλογές του κ. Παπανδρέου, καθώς έδωσε υπουργικά χαρτοφυλάκια σε «πολιτικούς, οι οποίοι ήταν τελείως άπειροι, δεν ήταν εκλεγμένοι», αλλά με μόνη την ιδιότητα του συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού.

Για την κυβέρνηση Παπαδήμου

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να μείνει όσο χρειάζεται», υποστήριξε ο κ. Χρυσοχοΐδης ενώ υποστήριξε ότι όσοι ζητούν ανασχηματισμό έχουν «ανεύθυνη στάση», καθώς οι υπουργοί που χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί οικονομικά η χώρα και να εκλείψει ο κίνδυνος της δραχμής, θα πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους.