ΝΔ: «Ισχύουν όσα συμφωνήθηκαν»

«Ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών», σημειώνει η ΝΔ, με δήλωση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκη, αποφεύγοντας διακριτικά –αλλά για πρώτη φορά- να αναφερθεί στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

ΝΔ: «Ισχύουν όσα συμφωνήθηκαν»
1'

«Στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Δηλαδή, η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», τονίζει ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ο «γαλάζιος» εκπρόσωπος αποφεύγει να αναφερθεί στην 19η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία «βαλβίδα ασφαλείας», για την κοινωνία και ορίζει ουσιαστικά, ως χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, το πέρας της αποστολής του μεταβατικού σχήματος.

Η ΝΔ, μοιάζει να βάζει «νερό στο κρασί της», μετά την συνάντηση σε καλό κλίμα Παπαδήμου-Σαμαρά, και να «συζητά», εφόσον κριθεί αναγκαίο, μια μικρή παράταση της θητείας της κυβέρνησης.

Ωστόσο, δημοσίως, τα στελέχη της ΝΔ θα επιμείνουν και το επόμενο διάστημα, πως προκρίνουν, την προσφυγή στις κάλπες, όσο πιο κοντά γίνεται στον Φλεβάρη του 2012 και πως τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν συνηγορούν στην μακροημέρευση του υπάρχοντος σχήματος.

Από την πλευρά της κυβέρνησης διαρρέεται ότι η συνάντηση «πήγε πολύ καλά» και ότι ότι ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η αρχική συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για το χαρακτήρα της κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή