Μεταναστευτικό – Δένδιας: Η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει την εργαλοιοποίηση του ανθρώπινου πόνου

Μήνυμα ότι η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου», έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του κατά την άφιξή του στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταναστευτικό – Δένδιας: Η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει την εργαλοιοποίηση του ανθρώπινου πόνου
INTIME NEWS
2'

«Θα συζητήσουμε σήμερα, μεταξύ άλλων, την κατάσταση που εξελίσσεται στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία. Αντιμετωπίζουμε μία μαζική μετακίνηση μεταναστών προς τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης», επεσήμανε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «μετανάστες, οι οποίοι διαβιούν στην Τουρκία εδώ και χρόνια».

«Έχουμε ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η πληθυσμιακή αυτή μετακίνηση έχει δημιουργηθεί και ενορχηστρωθεί από την Τουρκία. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Πέτσας: Άμεσα η επέκταση του φράχτη στον Έβρο

«Η Τουρκία έγινε η ίδια διακινητής ανθρώπων και fake news» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας τις κινήσεις της Άγκυρας στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η επέκταση του φράκτη στον Έβρο, ενώ ανέφερε ότι αυτή την στιγμή το πιο ευάλωτο σημείο στα σύνορα είναι στο νότιο τμήμα.

«Η Ευρώπη αρχίζει να αφυπνίζεται», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «οι Ευρωπαίοι στοιχήθηκαν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η στήριξη φάνηκε και από την παρουσία των επικεφαλής της ΕΕ στον Έβρο μαζί με τον πρωθυπουργό».

Παράλληλα διευκρίνισε, αναφερόμενος στο ζήτημα των κλειστών δομών στα νησιά ότι τα κλειστά κέντρα είναι ένας από τους βασικούς άξονες του σχεδίου της κυβέρνησης. Με αφορμή τις αντιδράσεις σε Μυτιλήνη και Χίο, ο Στέλιος Πέτσαςανέφερε πως «είπαμε στις τοπικές αρχές να βρούμε εναλλακτική λύση, όχι όμως να μην γίνουν οι κλειστές δομές».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κάτι συμβαίνει στην Αδριανούπολη: Εκκενώνονται καταυλισμοί, άφαντοι οι 1.000 Τούρκοι ειδικοδυναμίτες

Έβρος: Επεισόδια στα σύνορα – Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή