Κορονοϊός - Μητσοτάκης για την απαγόρευση κυκλοφορίας: «Έχουμε χάσει την αίσθηση του χρόνου»

Κορονοϊός: Πώς βιώνει ο ίδιος και η οικογένειά του τα περιοριστικά μέτρα και τη μάχη κατά του κορονοϊού περιέγραψε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κορονοϊός - Μητσοτάκης για την απαγόρευση κυκλοφορίας: «Έχουμε χάσει την αίσθηση του χρόνου»
INTIME NEWS
3'

Μέχρι τις 3 Μαρτίου, οπότε βρέθηκε στις Καστανιές του Εβρου μαζί με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Πρωθυπουργός διαχειριζόταν την κρίση των συνόρων. Από την επομένη διαχειριζόταν μια κρίση που δεν γνωρίζει σύνορα.

Απέναντι στον κορονοϊό που κατέφτανε από το μέλλον το Μέγαρο Μαξίμου μετατράπηκε εν μία νυκτί σε «αίθουσα πολέμου». Η έκφραση απέχει ίσως από το προφίλ της «ήπιας τεχνοκρατικής δύναμης» που εκπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εφημερίδα «Τα Νέα» οι περισσότερες συσκέψεις γίνονται με τηλεδιάσκεψη και είναι ελάχιστοι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, που δίνουν το παρόν με φυσική παρουσία.

Για το τι συμβαίνει καθημερινά στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκηςστη συνέντευξή του και όπως λέει χαρακτηριστικά «Έχουμε χάσει την αίσθηση του χρόνου. Δεν υπάρχουν Σάββατα, δεν υπάρχουν Κυριακές. Υπάρχει μόνο μια καθημερινή ρουτίνα, η οποία αναπόφευκτα περιστρέφεται γύρω από την προσήλωση στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.»

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αναφέρεται επίσης και στο πως βιώνει τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η αίσθηση που μεταδίδει προς τους συνεργάτες του είναι ενός ανθρώπου με αυτοέλεγχο, που γνωρίζει τη μεγάλη εικόνα, αλλά επιλέγει να οργανώνει τον χρόνο του σε βάθος 48ώρου.

Πίσω από το γραφείο του συγκεντρώνει όσο ο δυνατόν περισσότερα δεδομένα. Προσφεύγει ο ίδιος σε πηγές ενημέρωσης για να διαμορφώσει εικόνα. Από τα αναγνώσματα της περιόδου ξεχωρίζει το “Epidemics and society” του Φρανκ Σνόουντεν.

Η ροή πληροφόρησης, από διεθνείς επιστήμονες για τις νεότερες δοκιμές φαρμάκων και τις επιδημιολογικές καμπύλες, οι συζητήσεις μέσω skype με Ευρωπαίους πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές, είναι συνεχείς. Όπως και οι δίαυλοι με τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά.

Μητσοτάκης και Τσιόδρας σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα

Ο πρωθυπουργός συζητά με τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ κ. Σωτήρη Τσιόδρα τις επόμενες κινήσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πρόκληση πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα μας είναι πολύ μεγάλη, ο περιορισμός της εξάπλωσης του φονικού ιού είναι το Α και το Ω, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Αυτό ακριβώς αποδεικνύεται από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον «στρατηγό» στη μάχη κατά του κορονοϊού και επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Μητσοτάκης, ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook φωτογραφία, στην οποία απεικονίζονται οι δυο τους να συζητούν στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Μαξίμου.

«Σάββατο πρωί. Συζητώντας με τον Σωτήρη Τσιόδρα τα επόμενα βήματα», έγραψε ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Σάββατο πρωί. Συζητώντας με τον Σωτήρη Τσιόδρα τα επόμενα βήματα.

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Zaterdag 4 april 2020

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει Ελληνίδα ηθοποιός: «Δεν έχω λεφτά ούτε για μακαρόνια»

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή