Θολό τοπίο στο ΠΑΣΟΚ
Με την πρόταση του Γ. Παπανδρέου έχει ταχθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, του οποίου η αρχική πρόταση πολύ μικρές αποκλίσεις είχε ως προς το χρόνο, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γ. Ραγκούσης αλλά και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που βρέθηκαν στην ίδια «ομπρέλα» με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, σύμφωνοι με την πρόταση Παπανδρέου εμφανίστηκαν η Λούκα Κατσέλη, ο Χρήστος Παπουτσής αλλά και ο Φίλιππος Πετσάλνικος.
Αντίθετος με την πρόταση, που καθιστά ιδιαίτερα δυσχερή τον προσωπικό του σχεδιασμό, εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που το επόμενο διάστημα θα πρέπει να λάβει απόφαση για το εάν θα κατέλθει ή όχι για υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Παρότι οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον κ. Βενιζέλο να ανακοινώνει μέχρι και την πρόθεσή του να μην τεθεί υποψήφιος, ο ίδιος τελικά αποφάσισε να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα, διευκρινίζοντας προς το Εθνικό Συμβούλιο ότι προτεραιότητά του είναι οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Σε κάθε περίπτωση, ο Ε. Βενιζέλος παρέπεμψε για το διάστημα μετά την κατάρτιση της δανειακής σύμβασης, οπότε και θα κάνει «ταμείο», προσθέτοντας ότι στο ενδιάμεσο, ο ίδιος δεν μπορεί να παρακολουθήσει τους «εσωτερικούς ρυθμούς του ΠΑΣΟΚ».
Πάντως, παρότι οι Α. Λοβέρδος, Α. Διαμαντοπούλου και Μ. Χρυσοχοΐδης συμφώνησαν με την πρόταση του Γ. Παπανδρέου, ο Κ. Σκανδαλίδης ζήτησε άμεσα αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ενώ τη διαφωνία του εξέφρασε και ο Γ. Κουτσούκος.
Την ίδια ώρα, η Άννα Διαμαντοπούλου έθεσε ζήτημα ψηφοφορίας στη λήξη του Εθνικού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι το κομματικό όργανο δεν είναι forum ανταλλαγής απόψεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Διαμαντοπούλου πρότεινε κατά την ομιλία της να εκλεγεί ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ από την ΚΟ, αν υπάρξει αιφνίδια προσφυγή στις κάλπες. Από την πλευρά του, ο Φίλιππος Πετσάλνικος ζήτησε να μην θεωρείται η διαρχία ταμπού.