Νέες δεσμεύσεις Μιχελάκη για 13ο και 14ο μισθό

Νέες δεσμεύσεις Μιχελάκη, για 13ο και 14ο μισθό, μέσω του ΑΝΤ1 97,2.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, υπενθύμισε μάλιστα πως η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένει τα αποτελέσματα του διαλόγου των Κοινωνικών Εταίρων.

«Τη θέση της ΝΔ τη γνωρίζετε, και του Αντώνη Σαμαρά, ότι είναι ξεκάθαρη, ότι τέτοια μέτρα είναι υφεσιακά, τα οποία ουσιαστικά βγάζουν χρήματα από την αγορά, τα οποία με τη σειρά τους μειώνουν την δυνατότητα κατανάλωσης, άρα μειώνουν τα έσοδα του κράτους σε φόρους και ΦΠΑ, και επίσης δημιουργεί μεγαλύτερη ανεργία, γιατί κάποιες επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν αυτό το χρήμα το οποίο θα φύγει από την αγορά με αποτέλεσμα να κλείσουν και να αυξηθεί η ανεργία.

Ένα καθαρά υφεσιακό μέτρο το οποίο δεν έχει λογική», σχολίασε, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στον 13ο και 14ο μισθό, θυμίζοντας τις δηλώσεις καταρχήν του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παντελή Καψή, ότι το θέμα του 13ου και 14ου έχει έρθει ως παράδειγμα για τη αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας και του Πάρη Καρβούνη, Επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Αθήνα, ο οποίος έχει πει ότι η τρόικα δεν έχει θέσει ποτέ θέμα κατάργησης 13ου – 14ου.

Ο κος Μιχελάκης μνημόνευσε την πρόταση Σαμαρά, στο Ζάππειο 1, για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, το θέμα του ενεργειακού κόστους και το θέμα του ρυθμιστικού κόστους.

«Εξάλλου υπάρχει ένας διάλογος των κοινωνικών εταίρων, και οι οποίοι θα αποφασίσουν. Γιατί να μην περιμένουμε και να βάζουμε προαπαιτούμενα, δυναμιτίζοντας ουσιαστικά αυτό το διάλογο; Και να μην αφήσουμε τους κοινωνικούς εταίρους να αποφασίσουν;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά