Κορονοϊός: Η σύγκριση της Ελλάδας με Βέλγιο, Ολλανδία και Πορτογαλία

Τα στοιχεία για τον κορονοϊό επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε σχετικά καλή θέση συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουμε αριθμητικά τον ίδιο πληθυσμό.

Κορονοϊός: Η σύγκριση της Ελλάδας με Βέλγιο, Ολλανδία και Πορτογαλία
3'

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, παρέθεσε τα στοιχεία με την πορεία της πανδημίας, σε Βέλγιο, Πορτογαλία, Ολλανδία και Ελλάδα, όπου διαφαίνεται ότι η χώρα μας έχει συγκριτικά τον μικρότερο αριθμό θυμάτων, νοσούντων και κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η μεγαλύτερη διασπορά οφείλεται στην εσωτερική χαλάρωση και όχι στον τουρισμό, είπε ο Στέλιος Πέτσας και ανέφερε ότι μόνο το 0,21% των επισκεπτών βγήκε θετικό, ενώ τόνισε ότι πλέον γίνονται 1.300 τεστ κατά μέσο όρο την ημέρα, από τα 800 που γίνονταν αρχικά.

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμη ότι είναι μεγάλη η άνοδος των κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες και έδωσε στη δημοσιότητα τους σχετικούς πίνακες.

Δείτε τα διαγράμματα που παρουσίασε ο Στέλιος Πέτσας:

Και αυτή η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα έναντι άλλων χωρών, απαντά σε όλους εκείνους που προσπαθούν να καλλιεργήσουν την εικόνα ότι «το πράγμα ξεφεύγει στη χώρα μας».

Για τα σχολεία

Σε ότι αφορά τα σχολεία - μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων - προγραμματίζεται η επαναλειτουργία τους σε πλήρη σύνθεση.
Δηλαδή, με όλους τους μαθητές σε κάθε τάξη και με αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως, μεταξύ άλλων, η εκτεταμένη χρήση μάσκας και τα διαφορετικά διαλείμματα μαθητών.

Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων, θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου.

Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις που απαιτούνται.

Και βέβαια όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός «είμαστε έτοιμοι να επικαιροποιήσουμε και να ενισχύσουμε περισσότερο αυτά τα μέτρα, στηριζόμενοι πάντα σε πραγματικά δεδομένα».

Τεστ στους εργαζομένους στα ΜΜΜ

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η διενέργεια προληπτικών τεστ για κορονοϊό στους εργαζόμενους σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ και αστικά λεωφορεία, που επιστρέφουν από διακοπές σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ή που εμφανίζουν συμπτώματα.

Ταυτόχρονα, επειδή η μετάδοση του ιού, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οφείλεται πρωτίστως στην εγχώρια κυκλοφορία και στη μη τήρηση των απαιτούμενων προφυλάξεων, η Κυβέρνηση αφενός εντείνει τους ελέγχους και αφετέρου επαναλαμβάνει την υποχρέωση όλων να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί:

  • Την τήρηση των κανόνων υγιεινής,
  • Την τήρηση των αποστάσεων,
  • Τη χρήση μάσκας,
  • Την αποφυγή των συναθροίσεων,
  • Την τήρηση των ιδιαίτερων, πρόσθετων, μέτρων που έχουν ληφθεί σε τουριστικές περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, από τον Πόρο αρχικά, μέχρι τη Μύκονο και την Χαλκιδική χθες.

Όσον αφορά τους ελέγχους, χθές 19 Αυγούστου διενεργήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, τη ΔΙ.Μ.Ε.Α., την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και τις Περιφέρειες, 6.867 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 320 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 334 πρόστιμα ύψους 96.200 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 15 ημερών συνολικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Πόσο κοντά είναι Ελλάδα-Κύπρος στην οριοθέτηση ΑΟΖ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή