Εμπλοκή της τελευταίας στιγμής του υπ. Εργασίας με την τρόικα

«Είναι υπεράνω των δυνάμεων μας». Αυτό φέρεται να έχει διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την απαίτηση της τελευταίας να μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, κατά τουλάχιστον 100 ευρώ.

Εμπλοκή της τελευταίας στιγμής του υπ. Εργασίας με την τρόικα
1'

Την ίδια ώρα, το «κούρεμα» του 13ου και του 14ου μισθού και η κατάργηση των επικουρικών συντάξεων (έστω από ένα ύψος και πάνω) θεωρείται εκ των ων ουκ άνευδεδομένη.

Η τρόικα εμφανίζεται ανυποχώρητη, ως προς αυτό το κρίσιμο σημείο, αλλά και ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης φέρεται να αρνείται με τη σειρά του να βάλει την υπογραφή του.

Το σκάλωμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις από χθες το απόγευμα, καταλήγοντας σχεδόν σε αδιέξοδο, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη ανησυχία στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Κι αυτό γιατί έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, όπου οι τελευταίοι θα κληθούν να δεσμευτούν για τα τελικά μέτρα, έναντι των πιστωτών μας, προκειμένου να έχουμε βάσιμες πιθανότητες να εισπράξουμε τα επόμενα 130 δις ευρώ της βοήθειας.

Ως γνωστόν, η σύγκλιση του συμβουλίου παραπέμπεται πλέον για κάποια στιγμή αύριο, αφού σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ πολλά και σημαντικά μέτρα εξακολουθούν να τελούν σε εκκρεμότητα.

Παρ όλα αυτά, ακόμα κι αν αύριο όλα είναι έτοιμα, δεν υπάρχει σοβαρή περίπτωση να κλείσει η συμφωνία πριν από το βράδυ της Κυριακής.

Γι αυτό κι όλα τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν από την Αθήνα ότι το σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή