Γ. Καρατζαφέρης: «Δεν θα δεχθώ τελεσίγραφα»

Την πρόθεση του να μην υποκύψει στις απαιτήσεις της Τρόικας, ενόψει της αυριανής σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση εξέφρασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Γ. Καρατζαφέρης: «Δεν θα δεχθώ τελεσίγραφα»
2'

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΛΑ.Ο.Σ. στη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως: «Ας το καταλάβουν καλά και οι τροϊκανοί αλλά και οι εγχώριοι εκβιαστές ότι δεν λειτουργώ καλά κάτω από συνθήκες εκβιασμού», και πρόσθεσε: «Το εξαιρετικό θέμα είναι εάν και πόσο θα αποφασίσουμε να είμαστε καλά παιδιά. Στην αυριανή συνάντηση δεν πρόκειται να περιοριστώ σε αυτά που μας λένε οι τροϊκανοί. Θα φτάσω βαθύτερα. Ποιος τα επιβάλει όλα αυτά; Τα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή μήπως η Ε.Ε. είναι όμηρος και υπόδουλος των ορέξεων της κ. Μέρκελ; Δεν δέχομαι, λοιπόν, αύριο, κατά καμιά έννοια, ό,τι θέλει να επιβάλει η κ. Μέρκελ».

Στην συνέχεια, ο κ. Καρατζαφέρηςκάλεσε την Ε.Ε. να «αποδράσει από τις αγκαλιές ενός νέου Ράιχ» και τους λαούς της Ευρώπης να αντιτάξουν το ανάστημα τους σε αυτό το οποίο έρχεται.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί άλλαξε η στάση του ΔΝΤ και από βατή έγινε ακραία και απάντησε πως αυτή η αλλαγή οφείλεται στη συνάντηση της κ. Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ.

Σε ότι έχει να κάνει τη δική του στάση, υποστήριξε ότι δεν δέχεται τελεσίγραφα, δεν θα υπογράψει επιστολή, ούτε θα κοινοποιήσει ανοιχτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό, όπως έκανε την προηγούμενη φορά.

Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και μετά να περιμένουν να επανεκλεγούν ο Νικολά Σαρκοζί, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μπαράκ Ομπάμα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο "Πόρτο Παλάς" και στον τυχερό που βρήκε το φλουρί πρόσφερε μια συλλογή της δραχμής, "για να θυμόμαστε πόσο καλά είμαστε και σε τι περιπέτειες μας έβαλαν κάποιοι με το ευρώ", όπως παρατήρησε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
16:57ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί